Az első negyedben remekül kezdtek a hazaiak. Nagyon koncentráltan, pontos dobásokkal léptek el a riválisuktól. Ebben a periódusban, olykor káprázatos megoldásokkal szórakoztatták önmagukat és a szurkolókat is. A Diósgyőr ponterős játékának köszönhetően hamar tíz pont fölé nőtt a két csapat közötti különbség. A negyed végére, tizenhárom ponttal vezetett a DVTK. 28-15


A második tíz perc is hasonlóan folytatódott, de magára talált a fővárosi alakulat, és egyre közelebb került a kissé elbizonytalanodó piros-fehérekhez. Támadásban akadozott a hazaiak gépezete, így tíz ponton belülre jött fel a Csata. Cziczás László hamar reagált erre a rövidzárlatra. Ennek köszönhetően ismét szebbik arcát mutatta a hazai gárda, de ezt a negyedet a vendégek nyerték. A félidőben 44-33 állt az eredményjelzőn.


A szünetet követően a vezetést is sikerült átvenniük, emiatt érezhető volt, hogy egy másik mérkőzés kezdődött, hiszen a hazai csapat nagyon megtorpant támadásban, és az addig jól működő védekezésük is hagyott kívánni valót maga után. Ezen Cziczás László, időkérésekkel és cserékkel próbált változtatni, de csak nem találta azt a formáját csapata, amit az első félidőben. A vendégek hárompontos kísérletei rendre utat találtak a hazai gyűrűbe. 


A záró felvonásban percekig nem találtak be a piros-fehérek, a távoli kísérleteik pedig a mai napon csődöt mondtak. A fiatal, de nagyon lelkes és összeszokott vendégek pedig vérszemet kaptak, és Lelik Réka vezetésével maguk javára fordították a mérkőzést, amit egy kis szerencsének köszönhetően sikerült is megnyerniük, a rossz napot kifogó DVTK ellen.

NB I. A-csoport 3. forduló

Aluinvent DVTK – NKE Csata (28-15, 16-18, 12-20, 8-14)

Miskolc, Generali Aréna 1100 néző. Játékvezető: Jakab László, Sallai István, Bagi Bálint

Aluinvent-DVTK: Medgyessy 7/3, Kányási 6, Walker-Kimbrough 13, Škorić 11, Mokango 10 Csere: Šulčiūtė 9/3, Katona 6, Kiss 2, Zele, Szabó
NKE Csata: Horváth B 7/3., Austria 2, Lelik 20/12, Nagy-Bujdosó 14/6, Lang 12 Csere: Radócz, Angyal 8, Pálinkás, Adamecz 4, Mányoky R.

Vezetőedzői értékelés

Cziczás László: - Gratulálok a Csatának. Nagyon sok hibával játszottunk. Tudtuk, hogy kik a kulcsembereik, mégsem sikerült kikapcsolni őket. A második félidőben már nyoma sem volt annak, amit az első félidőben produkáltak a lányok. Néhány játékos csődöt mondott, de szerdáig igyekszünk ezt kijavítani.
Tursics Krisztián: - Gratulálok a lányoknak, hiszen egy nagyon erős ellenfelet sikerült a mai napon legyőznünk. A harmadik harmadban éreztem azt, egy hárompontos után, hogy ezt a mérkőzést, akár meg is nyerhetjük, és ezt végül sikerült is abszolválni.

A DVTK jövő szerdán ismét hazai pályán szerepel. 2018. október 17-én, 18:30-tól a PINKK Pécsi 424 érkezik Miskolcra.