Magyar Kupa 7. forduló

Zalaegerszegi TE FC - Diósgyőri VTK 0-2 (0-1)

Zalaegereszeg, ZTE Aréna, 2346 néző. Játékvezető: Bogár Gergő (Farkas Balázs, Huszár Balázs).
ZTE: Szemerédi - Németh E., Kiss M., Lesjak, Gergényi - Bedi, Hudák - Horváth K., Barczi, Madarász - Popin. Vezetőedző: Dobos Barnabás.
DVTK: Radoš - Polgár, Brković, Tamás - Nagy T., Márkvárt, Mazalović, Szabó B., Juhar - Hasani, Vernes. Vezetőedző: Fernando Fernández.

Csere: Popin helyett Novák a 61., Vernes helyett Bacsa a 64., Horváth K. helyett Babati a 69., Márkvárt helyett Tajti M. a 74., Barczi helyett Balázs Zs. a 81., Hasani helyett Tóth Bo. a 84. percben.
Sárga lap: Márkvárt a 34., Juhar a 48. percben.
Gólszerző: Nagy T. (0-1) a 44., Hasani (0-2) a 79. percben.

A DVTK jutott a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé.


Kulcspillanatok

44. perc: Polgár jobbról érkező beadását megcsúsztatta egy védő, de Juhar kapásból lőtt, kiszorított helyzetből, amit Szemerédi bravúrral védett. A hosszún Nagy Tibor érkezett, aki még élesebb szögből az üres kapuba lőtt, Szemerédi csak a gólvonal mögött ért a labdához, 0-1

79. perc: Bacsa húzta meg a bal szélen, az alapvonalról középre tette a labdát, ami elsőre tisztáztak a védők, de középen Nagy T. beemelte a 11-es pont tájékára, ahol a tömegben Florent Hasani kapcsolt a leggyorsabban, és fordulásból a kapu jobb oldalába lőtt, 0-2

Értékelés

Dobos Barnabás: - Tovább kell dolgozunk, ahogy látni lehetett, védekezésben és támadásban is kell fejlődnünk. Sok helyzetet hagytunk ki, ami miatt nem tudtunk sikeresek lenni. Úgy kaptunk két gólt, hogy az ellenfél viszont nem tudott sok helyzetet kialakítani.
Fernando Fernández: - Két különböző arcunkat mutattuk ma. Az első félidőben jó játékot mutattunk, megtaláltuk azokat a területeket, amketit szerettünk volna, és labdával is jó döntéseket hoztunk. A második játékrészben viszont nem játszottunk jól, sok könnyű labdát veszítetttünk, más minőségre lesz szükség hasonló helyzetben a következő mérkőzésen.
A továbbjutással elégedett vagyok, ezért utaztunk Zalaegerszegre. Véleményem szerint minél több meccset játszunk, annál több lehetőségünk van fejleszteni a játékunkon, hiszen a fejlődés záloga, ha az edzéseken tanultakat a meccsszituációban gyakorolhatjuk.
Sok pozitívuma volt a mérkőzésnek, például azok a játékosok, akik korábban kevesebbet játszottak, jó formát mutattak, említhetem Ivan Radošt, Nagy Tibort, Szabó Bencét, Florent Hasanit, valamint
Tomislav Mazalović először játszott 90 percet a sérülése után. A legfontosabb mégis az, hogy végre megszakítottuk a negatív szériánkat.
Sok sikert kívánok a Zalaegerszegnek a bajnokságban, egy igazán jó csapatot ismertem meg bennük, 4-5 mérkőzésüket láttam az elmúlt időszakban, remélem, hogy jövőre az élvonalban találkozunk!

A DVTK a Magyar Kupa 2017/2018 évi kiírásában

7. forduló

2018. október 30., kedd
20:00 Zalaegerszegi TE - Diósgyőri VTK 0-2 (0-1)

6. forduló

2018. szeptember 23., vasárnap
15:00 ESMTK - DVTK 1-3 (1-1, 1-1, 1-2)