A Bene Ferenc vezette U18-as együttes legutóbb augusztusban, a csehországi Jezek-tornán lépett pályára nemzetközi mérkőzésen, idei utolsó összetartását pedig Montenegróban tartja, ahol kétszer is megmérkőzik a házigazdákkal. A keddi első meccset a nagy esőzések miatt műfüves pályán rendezték meg.

A meccs első helyzete a hazaiak előtt adódott, de Vukman Donát nagyot védett az 1. percben. Ezt követően kiegyenlített volt a találkozó, de a lehetőségeinket mi használtuk ki jobban, a 13. percben megszereztük a vezetést: Beke Péter fordult kapura, majd a keresztbe mozgó Bukta Csaba elé löbbölte a labdát, a Salzburgban légióskodó támadónk pedig átemelte azt a kimozduló kapus fölött (0-1).

Az első félidő hátralévő része kevés helyzetet hozott, a fordulás után viszont változott valamelyest a játék képe, a magyar válogatott vette át az irányítást. A montenegróiak egy 18 méteres megpattanó lövéssel egyenlítettek ugyan (1-1), de a 60. percben visszavettük az előnyt, egy gyorsan elvégzett bedobás után Beke Péter két csel után a hálóba lőtt (1-2).

A hátralévő időben a magyar csapat veszélyesebben játszott, jó pár helyzetet kialakított, de ezekből nem született gól, így maradt a lefújásig az 1-2.

A két csapat csütörtökön 13.30-tól ismét megmérkőzik egymással.

– Minden játékosom alázattal és jó mentalitással futballozott a mérkőzésen – nyilatkozta a mérkőzés után Bene Ferenc szövetségi edző. – Az első félidőben hatékonyabban játszottunk, kevesebb helyzetből is sikerült gólt szereznünk, a második félidőben átvettük a kezdeményezést, és a kapott gól ellenére is jobbak voltunk, mint az ellenfelünk. A helyzeteink alapján győzelmünk nagyobb különbségű is lehetett volna.

Montenegró - Magyarország 1-2 (0-1)

Magyarország: Vukman Donát - Lakatos Benjámin, Szűcs Kornél, Farkas Marcell, Körmendi Kevin - Irimiás Gergő (Radics Márton, 46.), Starosta Dávid (Kapronczai Gergely, 59.) - Bukta Csaba, Földi Botond (Kocsis Bence, 67.), Cipf Dominik (Kovács Máté, 84.) - Beke Péter (Tóth-Gábor Kristóf, 84.)

Gólszerzők: Bukta 13., Beke 60.

Forrás és fotó: mlsz.hu