- Mikor ismerkedtél meg a jégkoronggal?
- Négyéves koromban kezdtem el a Miskolci Jégcsarnokot látogatni, eleinte még csak a korcsolyázás alapjait tanultam meg, majd 5 éves koromtól a jégkorong tölti ki az életem nagyrészét, mert teljesen magával ragadott a sportág.

- Jelenleg 16 évesen az U18-as csapatban szerepelsz, de már az U20-as együttesben is bemutatkoztál. 
- Így van, jelenleg a DVTK Jegesmedvék U18-as csapatában játszom csatár poszton és balszélső vagyok, azonban a szezon során egy mérkőzésen már az U20-as csapatban is jégre korcsolyáztam. Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy az edzőim számítanak rám mindkét korosztályban, ezért nap mint nap képzem magam, hogy megálljam a helyem bármilyen bajnokságban is lépjek jégre.

- A DVTK Jegesmedvék U18-as együttese idén részt vesz az osztrák és a magyar központú bajnokságban is. Milyenek az eddigi tapasztalataid, hogyan alakulnak az erőviszonyok?
- Ausztriában rengeteg a jó csapat, szóval mindenképpen a fejlődésünket szolgálja, hogy hétről-hétre velük játszhatunk. Az osztrák játékosok technikásak és képzettek, azonban a magyar élcsapatok abszolút felveszik a versenyt az osztrák együttesekkel.

- Hogyan néz ki egy 16 éves jégkorongozó élete a DVTK Jegesmedvéknél?
- Egy átlagos héten 6 jeges edzésünk van, ami előtt vagy után természetesen száraz edzésen is részt kell vennünk. Általában vasárnap a meccsnap, de mikor egy osztrák túrára utazunk akkor már csütörtökön vagy pénteken elindulunk, és 3 mérkőzést játszunk 3 nap alatt. Szerencsére a csapaton belül nagyon jó a hangulat, így minden nap öröm edzésre jönni. A buszos utazásokat is szeretem, főleg ha nyerünk, mert akkor nagy buli van hazafelé.

- Ilyen sok edzés és mérkőzés mellett hogyan tudod összeegyeztetni a jégkorongot a tanulással?
- Jelenleg egyéni tanrend mellett folytatom tanulmányaimat, így nem kell minden nap iskolába járnom. Sokat köszönhetek az iskolámnak és az edzőimnek, hogy támogatnak ebben és azt csinálhatom, amit a legjobban szeretek. Természetesen a tanulást sem hanyagolom, és igyekszem a lehető legjobb jegyeket szerezni.

- Hogy látod, miben kell még fejlődnöd, hogy számításba kerülhess a DVTK Jegesmedvék felnőtt csapatánál?
- Elsősorban fizikálisan kell még sokat fejlődnöm, mind súlyban, mind izomzatban.

 - Ha már a felnőtt csapatnál tartunk, milyen szemmel követed a Tipsport Liga találkozókat, és kinek a játéka áll hozzád legközelebb?
- Igyekszem minden hazai mérkőzést megtekinteni a jégcsarnokban. Egy fiatal játékos sokat tud tanulni ilyen színvonalas találkozókon. A legtöbbet a harmadból kijöveteleket és a cseleket figyelem, és próbálom beépíteni a játékomba. Rasmus Kulmala a kedvenc játékosom, nagyon tetszik, amilyen sebességgel játszik.

- A bajnoki szünetben az U17-es válogatott három felkészülési mérkőzést játszik a szlovák U16-os nemzeti csapattal Dunaújvárosban. Te is meghívást kaptál erre az összetartásra. Milyen motivációval utazol a válogatotthoz?
- Az a tervünk, hogy mindhárom mérkőzést megnyerjük, de ami ennél is fontosabb, hogy az összetartás alatt összekovácsolódjon a csapat, és az edzők teljes képet kapjanak rólunk. Azzal a motivációval utazok Dunaújvárosba, hogy felhívjam magamra a szakmai stáb figyelmét.

- Mik a céljaid erre a szezonra egyéni és csapatszinten?
- A magyar bajnokságban mindenképpen szeretnénk érmet szerezni, az osztrák bajnokságban pedig most kezdünk egyre feljebb kerülni a tabellán, így még korai bármit is mondani. A lényeg, hogy bekerüljünk a rájátszásba, ott pedig tényleg bármi megtörténhet. Korábban az U18-as válogatottba is kaptam meghívót, így az eggyel idősebb korosztályban is be tudtam mutatkozni a nemzeti csapatban. Az U18-as válogatottnak áprilisban lesz hazai rendezésű világbajnoksága, azon dolgozok, hogy pályára léphessek Székesfehérváron.

- Hosszútávú célod között szerepel-e, hogy egy külföldi ligában, akár a tengerentúlon kipróbáld magad?
- Ennyire előre még nem gondolkozok, jelenlegi célom DVTK Jegesmedvék felnőtt csapatában játszani, fejlődni, hiszen gyerekkorom óta ezért küzdök. Ha már játszottam pár szezont a felnőtt csapatban, és jól megy a játék, akkor lehet szó a külföldi kalandról.