A találkozó Pance és Marek Slovák lövésével indult, azonban a következő percekben kevés helyzetet alakítottak ki a csapatok. Kapuralövések számában a nyitraiak voltak aktívabbak, főleg a harmad közepétől kezdve. Vay magabiztosan hárította Richard, Majdan és Scheidl próbálkozását. Nagy tempó és folyamatos játék jellemezte a játékot, ezért gyorsan peregtek a percek. A 15. percben nagy nyomás alá helyezte a Jegesmedvéket a nyitrai csapat, több csere erejéig beszorították a vendégeket a saját harmadukba, de a hősies védekezésnek és Vay védéseinek köszönhetően nem született gól az első 20 percben.

A középső játékrészből mindössze egy perc telet el, amikor Pance ugrott ki a védők között és egyedül vezethette a korongot a kapusra, azonban Šimboch a lepkés kesztyűjével hárítani tudott. A következő cserében Milam veszélyes lövését tolta a kapu fölé Šimboch, majd ismét Pance próbálkozott a gólszerzéssel. A szlovén válogatott csatár lövése centikkel ment el a kapu mellett. Folytatódott a Jegesmedvék nyomása, Kulmala és Vas helyzete is kimaradt. Ebben a periódusban a miskolci csapat irányította a játékot, a házigazdák erejéből csupán néhány ellentámadásra futotta. Kemény ütközéseket, gyors és folyamatos játékot, illetve veszélyes vendég lövéseket láthattunk a találkozó ezen szakaszán. A nyitraiak a mérkőzés felénél kezdtek el újra több időt tölteni Vay kapuja előtt Buček, Fominykh és Morrison lövése is eltalálta a kaput, azonban Vay magabiztosan hárította a kísérleteket. Négy perccel később megszerezte a vezetést a Visegrád Kupa címvédője. McCormack éles szögből lőtt, a Vayról kipattanó korong pedig pont a kapu előtt álló Lantoši elé pattant, aki kapásból a hálóba lőtt (1-0). A találatot követően Szirányi ült ki először a büntetőpadra, a két perces emberhátrány alatt pedig Magosi lőtt hatalmas gólt Harrison passzából. A játékvezetők azonban hosszas videózás után érvénytelenítették a találatot, mivel Harrison kiugrása előtt a hazaiak kispadjáról pattant vissza a korong a játéktérre. 18 másodperccel a játékrész vége előtt megszületett az első hazai kiállítás is, Morrison kapott két perces büntetést. Annak ellenére, hogy a hazaiak szereztek gólt ebben a harmadban, a Jegesmedvék támadtak aktívabban, amit a kapuralövések száma is jelzett.

Az áthúzódó emberelőnnyel nem tudott élni Glen Hanlon csapata, majd két perccel később Crawford is a kiállítás sorsára jutott. Magosi ismét közel járt a gólszerzéshez emberhátrányban, de a kísérlete ezúttal a kapuvasat találta el. Egyenlő létszámban a játék képe is kiegyenlített lett, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek. A 49. percben Vincze Péter szabálytalankodott a saját kapuja előterében, aki így megakadályozta a hazai csatár abban, hogy a Vayról kipattanó korongot a kapuba tegye. Az emberhátrányban jól működött a fehér mezesek védekezése, azonban két perccel kevesebb idő maradt az egyenlítésre. Öt perccel a vége előtt Majdan kiállítása miatt nagy lehetőség nyílt az egyenlítő találat megszerzésére, ugyanis emberelőnybe kerültek a Jegesmedvék. Felállni azonban nem sikerült, sőt Pupák ugratta ki Marek Slovákot, aki kilőtte a hosszú sarkot (2-0). Kétgólos hátrányban sem adta fel a pontszerzés reményét Glen Hanlon és Vay helyett mezőnyjátékost küldött a jégre, de újabb gólt Majdan szerzett, aki az üres kapuba lőtt és beállította a végeredményt (3-0).


Tipsport Liga

23. forduló

2018. november 18. vasárnap 16:00

HK Nitra - DVTK Jegesmedvék 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)

Nyitra, Nitra Arena, 2.069 néző, játékvezetők: Vladimír Goga, Tomáš Orolin, Rastislav Gajan, Ľudovít Šoltés

HK Nitra: Šimboch (Foltán) – Mezei, McCormack, Rais, Morrison, Sloboda, Pupák, Korim, Blackwater, Slovák, Lantoši, Scheidl, Kerbashian, Majdan, Fominykh, Bortňák, Rapáč, Hrušík, Buček, Richard, Čaládi, Vezetőedző: Antonín Stavjaňa

DVTK Jegesmedvék: Vay (Adorján) - Crawford, Kiss, Milam, Szirányi, Láda, Slovák, Vojtkó, Pance, Harrison, Vas, Magosi, Loiseau, Kulmala, Somogyi, Miskolczi, Galanisz, Ritó, Hajós, Vincze, Vezetőedző: Glen Hanlon

1-0 34:07 Lantoši (McCormack)
2-0 56:32 Slovák (Pupák)
3-0 58:19 Majdan (Bortňák, Rapáč)

Statisztika

Lövés 41-24
Védés 24 (100.00 %) : 38 (92.68 %)
Büntetés percek 4-6
Buli elhozatal 33/66 (50.00 %) : 33/66 (50.00 %) 

Értékelés

Glen Hanlon: Alapvetően jól játszottunk a mérkőzésen, de a helyzeteinket nem használtuk ki, márpedig lőtt gólok nélkül nem lehet meccset nyerni. Ezen kell dolgoznunk, hogy javítani tudjunk.

Stanislav Petrík, segédedző: Sokáig tartott, míg meg tudtuk szerezni a vezető találatot, hiszen az ellenfelünk jól játszott és keményen védekezett. Kapusunk, Juraj Šimboch nagyszerűen védett. Örülök, hogy a végén sikerült bebiztosítanunk a győzelmet.

Összefoglaló

fotó:M.Slávik