Egy perc telt el a mérkőzésből, amikor Šulčiūtė talált be a palánk alól, az ellentámadásból rögtön egyenlített azonban a házigazda Sujanová révén. Mokango két jó büntetője után középtávolról is betalált, majd Kopecká szépített (4-6). Šulčiūtė duplájára válaszoltak a csehek, hogy aztán Walker-Kimbrough és Katona is megszerezze első pontjait a büntetővonalról (6-11). Gill 2+1-es akciójára Shatori reagált a piros mezesek részéről, majd egy hazai kettes után Mokango büntetőzött jól. Stará hármasával és Gill büntetőivel a mérkőzésen először átvették a vezetést a brnóiak (16-15). Ezt követően felváltva vezettek a csapatok, a DVTK-ból Škorić vállalt négy pontot ebben a periódusban. Zele triplájával újfent egyenlő volt az állás, Gill büntetőjével végül a Brno nyerte a negyedet, holott az utolsó támadás során négyszer is egyenlíthettek volna a vendégek (23-22). 

Mainclová és Katona pontváltásával kezdődött a második negyed, majd Šujanová és Šulčiūtė voltak eredményesek (27-26). Egy cseh büntetőt követően Saurazaité szerzett egy kettest, Mokango és Šulčiūtė dupláival azonban egyenlített az Aluinvent DVTK (30-30). A cseh időkérés után Medgyessy szerzett gólt a palánk alól, majd egy cseh hármas után újfent irányítónk talált be Kányási labdaszerzését követően, újra vezetett tehát a Diósgyőr (33-34). Kopecká két büntetője, majd Kányási bátor betörésből szerzett ziccere következett. Walker-Kimbrough csodálatos csont nélküli duplája ragadtatta tapsra a palánk mögött elhelyezkedő mintegy kéttucatnyi lelkes vendégdrukkert. Az amerikai légiósunk egy cseh büntető után lemásolta saját előző produkcióját (36-40). A félidőből hátralevő két percben Gill kettesére felelt Kiss büntetőkből, így az Aluinvent DVTK négypontos előnnyel vonulhatott pihenőre (38-42). 

Šulčiūtė kezdte a második félidő pontgyártását is, majd Medgyessy tempózott pontosan. Saurazaité faragott a hátrányból (40-46). Šulčiūtė és Mokango újabb ketteseivel már tíz pontra dagadt az Aluinvent DVTK előnye, de Šujanová gyorsan szépített (42-50). A vendég csapat azonban elkapta a fonalat, hiszen szívós védekezés mellett Walker-Kimbrough, majd Medgyessy szemfüles labdaszerzését követően Mokango is betalált. Zele kosara után Sládková értékesített három büntetőt is, Gill és Mainclová pontjaival hat pontra zárkózott fel a Brno (50-56). A kis megtorpanás után azonban új erőre kapott a DVTK és Šulčiūtė négy pontjával valamint Szabó Fanni könnyű kosarával cseh időkérést harcolt ki (50-62). Šujanová 2+1-es akciójával került közelebb ellenfeléhez a KP Brno, erre Šulčiūtė reagált egy büntetővel, majd tőle szokatlan módon egy hármast is bevágott, ez tökéletes zárása volt a negyednek (53-66). 

Kányási hármasa a záró etap elején demoralizálóan hatott a házigazdára, és noha Saurazaité is betalált, Šulčiūtė ritkán látható klasszikus pincérkosara annyira szép volt, ami után nem csoda, hogy többen félmeztelenre vetkőztek a vendégszurkolók közül (55-71). Négy brnói pont jelezte, hogy még nem adták fel a küzdelmet a hazaiak, de a remekül játszó Šulčiūtėra ezen a napon nem volt ellenszerük. Kányási duplája öt és fél perccel a találkozó vége előtt megnyugtató előnyt jelentett a diósgyőri csapatnak (59-75). Mokango centergóljára zsinórban hat pontot szórtak a csehek, valamivel több mint két perccel a végső dudaszó előtt (65-77). Šujanová kettesére Medgyessy és Walker-Kimbrough feleltek egy-egy duplával. Katona kettese után Tarkovičová zárta le a mérkőzést egy hármassal, de ezt már senki nem bánta a vendégek részéről (70-83).

Női kosárlabda Európa Kupa G-csoport 4. forduló

KP Brno - Aluinvnet DVTK 70-83 (23-22, 15-20, 15-24, 17-17)

Brno, Městská hala míčových sportů 200 nézó. Játékvezető: Vladić (osztrák), Kom Njilo (kameruni), Ignatiou (ciprusi). 
Brno: Beránková, Kopecká 4, Mainclova 13, Stará 5/3, Sujanová 18/3. Csere: Sládková 5, Saruazité 10, Gill 12, Dudácková, Holubová, Tarkovičová 3/3. Vezetőedző: David Zdenek.
Aluinvent DVTK: Medgyessy 8, Walker-Kimbrough 9, Škorić 4, Šulčiūtė 24/3, Mokango 16. Csere: Zele 5/3, Katona 6, Kányási 7/3, Szabó F. 2, Kiss A. 2., Eperjesi. Vezetőedző: Cziczás László.

A mérkőzés részletes statisztikája

Edzői értékelés

Cziczás László: - Nagyon nehéz körülmények ellenére sikerült győznünk, köszönhetően leginkább annak, hogy negyven percig a saját ritmusunkat játszottuk, melyet ellenfelünk nem bírt. Nagyszerű, hogy minden játékosunk pályára lépett és természetesen boldogok vagyunk, mert fontos győzelmet arattunk. viszont már az öltözőben elmondtam a lányoknak, hogy egy nehéz mérkőzés vár ránk szombaton a Vasas ellen, hiszen nagyon tehetséges fiatal játékosok alkotják ellenfelunket, ráadásul mi fáradtan érkezünk majd a meccsre. Ennek ellenére a győzelem reményével utazunk el szombaton, hiszen a bajnokság élvez prioritást. Most egy picit örülünk az Európa Kupa-győzelemnek, és nagyon-nagyon szépen köszönjük a szurkolóinknak, hogy ennyien és ilyen szenvedéllyel biztattak bennünket Brnóban is!

Európa Kupa G-csoport

2018. október 24., szerda
18:30 Aluinvent DVTK - KP Brno 77-59

2018. október 31., szerda
20:00 Nantes Rezé - Aluinvent DVTK 87-97

2018. november 7., szerda
19:30 Reyer Venezia - Aluinvent DVTK 92-75
2018. november 28., szerda
18:00 KP Brno - Aluinvent DVTK 

2018. december 5., szerda
18:30 Aluinvent DVTK - Nantes Rezé

2018. december 12., szerda
18:30 Aluinvent DVTK - Reyer Venezia