Az eseményen Csöbör Katalin köszöntötte a megjelenteket, majd többek között arról beszélt, hogy fontosnak tarja, hogy megemlékezzenek a két sportág 110 évre visszatekintő múltjáról, ami jól bizonyítja, hogy a miskolciak életében kiemelkedő szerepet tölt be a sport. Az országgyűlési képviselő elmondta, a Népkert fontos helyszín az életében, mivel többek között itt vált lokálpatriótává, valamint visszaemlékezett gyerekkorára, amikor rengeteg időt töltött a jégpályán.

Ezt követően Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke vett át a szót, akitől megtudhattuk, hogy ő maga is aktívan teniszezik, valamit kifejtette, hogy a Népkert korábban és most is a miskolci sportélet fontos része.

Dr. Puskás Gábor a jégcsarnokban található emléktábla fontosságára mutatott rá és elmondta, hogy a tábla 1928-ban került a Vigadó épületének falára, ahonnan később eltűnt, majd 2003-ban bukkant fel egy régiségkereskedésben. Ekkor megvásárolta a Miskolci Állatkórház, akik 2006-ban átadták a jégcsarnok részére.

Egri Istvántól megtudhattuk, hogy büszkén mutatja a világ bármelyik tájáról érkezett vendégnek az emléktáblát, hiszen ez jelzi, hogy a miskolci jeges sportok milyen nagy hagyománnyal rendelkeznek.