Mokango duplája és Medgyessy hármasa adta meg a találkozó alaphangját, egy perc elteltével máris öt ponttal vezetett a DVTK. Miután Walker-Kimbrough is pontosan célzott, jött is a hazai időkérés, de hiába, mert a piros mezesek maradtak lendületben, Mokango növelte az előnyt (0-9). Walker-Kimbrough 2+1-es akciója után több mint négy perc telt el, mire betalált a Vasas, igaz Böröndy mindjárt egy hármast süllyesztett el. Az ellentámadásból azonban Mokango gyorsan válaszolt (3-14). Ezután főleg Heljić révén magára talált a házigazda, de Kiss és Katona is eredményes volt a túloldalon, utóbbi ráadásul triplát dobott (8-19). A DVTK amerikai hátvédje is elkapta a fonalat, ami jól jelzett védőlepattanója és zsinórban szerzett öt pontja. Katona értékesítette mindkét büntetőjét, ahogy a hazai csapatban Tóth Orsolya is (10-26). Ezután felváltva estek a kosarak, a DVTK-ból Mokango után Szabó Fanni is megszerezte első pontjait, de a negyed utolsó perce a Vasasé volt, hiszen Heljić hármasával és Boros közelijével faragni tudtak a hátrányukból (19-30).

Katona kezdte a pontgyártást a második negyedben, majd Varga találata után Šulčiūtė vágott be egy hárompontost és Walker-Kimbrough egy duplát (21-37). Heljic és Böröndy révén zárkózott ugyan a Vasas, de Walker-Kimbrough ismét pontosan célzott. A negyed közepén tíz pontra csökkent a két csapat közti különbség, Zele Dorina a legjobbkor köszönt be egy könnyű kosárral (31-43). Pontszegény időszak következett, Mokango és Kiss valamint Karakasevič egy-egy büntetőjét jegyezhettük fel, akciógól hosszú percekig nem született. Mokango duplája zárta le ezt a periódust, majd Vukov egy jó büntetője után szintén a kongói center volt eredményes. A félidőből hátra lévő több mint egy percben több kosár már nem esett, így megnyugtató diósgyőri előnnyel tértek pihenőre a csapatok (33-49).

Villámkosárral kezdődött a második félidő, rögtön a feldobás után Šulčiūtė hozta ziccerbe Walker-Kimbrought, aki nem hibázott, majd a következő támadás végén sem. A folytatásban Šulčiūtė  kettese, valamint Medgyessy és Shatori triplái jelezték, hogy a DVTK lezártnak tekinti a találkozót, a Vasasban Böröndy és Heljić igyekeztek tartani a lelket (38-61). A nagy kedvvel játszó vendégek tetszés szerint érték el újabb könnyű kosaraikat Katona, Szabó és Kányási révén, miközben a védekezésük jól működött az egyre inkább elkedvetlenedő hazaiakkal szemben (38-67). 

Több mint két perc telt el a záró felvonásból, mire Šulčiūtė megszerezte a DVTK első pontjait ebben a játékrészben, majd a következő vendégtalálat is az övé lett. Eközben a vendéglátók is elkezdtek termelni, így a negyed felénél nagyjából tartani tudták a lépést a Diósgyőrrel (46-73). Ekkor újra a gázra taposott a vendégcsapat, Mokango és Walker-Kimbrough szórtak zsinórban hat pontot (46-79). Az utolsó percben Mokango centergólja és Smailbegovič hármasa után Vukov találatával alakult ki a mérkőzés végeredménye (51-81). 
 

Női Kosárlabda NB I. A-csoport 8. forduló

Vasas Akadémia - Aluinvent DVTK 51-81 (19-30, 14-19, 5-18, 13-14)

Budapest, Pasaréti Sportcentrum, 100 néző. Játékvezető: Tözsér Dénes, Frányó Péter, Vida József.
Vasas: Heljič 21/6, Tóth O. 5, Böröndy 8/3, Vukov 3, Karakasevič 3. Csere: Varga A. 6, Smailbegovič 3/3, Budácsik, Boros 2, Hizsnyik. Vezetőedző: Földi Attila.
Aluinvent DVTK: Medgyessy 8/6, Kányási 2, Walker-Kimbrough 23/6, Šulčiūtė 9/3, Mokango 19. Csere: Zele 2, Katona 11/3, Szabó F. 4, Kiss A. 3, Eperjesi. Vezetőedző: Cziczás László.

Edzői értékelés

Cziczás László: - Szépen kontroll alatt tartottuk a mérkőzést a két játékosát is nélkülöző Vasas ellen. Készülünk a Nantes ellen, várjuk a szurkolóinkat szerdán a sportcsarnokba.

A mérkőzés részletes statisztikája