Ezúttal piros mezben léptek jégre idegenben a Jegesmedvék, hiszen az alapszakasz felétől fordul a mezek kiosztása, így hazai pályán majd fehér felszerelésben láthatjuk Glen Hanlon csapatát, akik nagy lendülettel kezdték az iglói mérkőzést. Már az első cserétől kezdve magukhoz ragadták a kezdeményezést és saját harmadába szorították a hazai csapatot. Az első helyzetre sem kellett sokat várni, a 4. percben Magosi keresztpasszából Harrison lőtt kapura, Kislistyn pedig a botos kesztyűjével bravúrosan hárította a kísérletet. A miskolci fölényt Gőz Balázs kiállítása törte meg, de a liptószentmiklósiak nem tudtak helyzetet kialakítani a kapunál, nem úgy mint Harrison, aki egy emberhátrányos megugrásnál ígéretes helyzetben a lövés helyett pontatlanul passzolt Szirányi felé. Egyenlő létszámban újra a Jegesmedvék kerültek fölénybe, a 8. percben Somogyi passzából Galanisz került helyzetbe, Kislistyn ezúttal is hárított. Egy perccel később Pance szabálytalankodott a félpályánál, így újabb két perc hazai előny következett, ami alatt csak egy Kurali lövést jegyezhettünk fel. A 14. percben Števuliak kiállítása miatt következhetett az első vendég emberelőny is, ami rögtön gólt is hozott. Alexis Loiseau az alapvonal mögül passzolt a kapu elé érkező Milamnek, aki egy rendkívül pontos lövéssel juttatta a korongot a felső sarokba (0-1). Két perccel később Vas, majd Kulmala lövését védte ismét bravúrral Kislistyn. A harmad végén Nádašdi kapott két perces büntetést, majd vitatkozni kezdett a játékvezetővel, amiért végleges fegyelmivel véget ért számára a mérkőzés.

A második harmadot kiegyenlítettebb játék jellemezte, de a kapuk előtt még mindig a vendégek voltak az aktívabbak, az első perc végén Pance veszélyeztetett. Három perccel később Košecky kapott két perces kiállítást, az emberelőnyt pedig ismét gólra váltotta Glen Hanlon csapata. Milam kékvonal magasságáról eleresztett lövésébe Magosi Bálint ért bele, így Kislistyn már tehetetlen volt (0-2). A második találat után sebességi fokozatot váltott a hazai csapat és elkezdtek helyzeteket kidolgozni. Vay egymás után több nagy védést is bemutatott, de a hazai rohamok csak pár percig tartottak. A 34. percben Kiss lövésébe ért bele Hajós, a korong pedig csak centikkel ment el a hazai kapu mellett, majd pár cserével később Ritó vihette egyedül a korongot Kislistynre, de a lövése nem talált kaput. Ezt követően Kulmala és Magosi alakított ki helyzetet, azonban újabb gól nem született, mert a közeli lövéseket védte a kapus.

Bő két perc telt el a harmadik játékrészből, amikor újra nőtt a különbség. Magosi a pálya szélén vitte be a korongot a hazaiak harmadába, a középre tett korongja pedig Loiseau botjáról pattant át a kapuson (0-3). A találat után nem csak a gólok számában, hanem a játék képében is nagy különbség volt a két csapat között, szinte csak vendég lehetőségeket láthattunk. Ezek közül az egyik legnagyobb Hajós előtt adódott, aki az 50.percben lépett ki a védők között, lövése pedig a felső vasat találta el. A következő cserében Vas és Kulmala is megszerezhette volna a negyedik találatot. Két perccel később Kiss Dániel lábát találta el egy lövés, a védő pedig csak orvosi segítséggel tudta elhagyni a pályát, de szerencsére néhány perc múlva vissza tudott térni. Az 56. percben megkapta az utolsó esélyét a szépítésre a liptószentmiklósi csapat, Crawford kapott két perces büntetést. Az eséllyel azonban nem tudtak élni, remekül működött a miskolci védelem és Vay magabiztos védésekkel tartotta a Shutoutját. A hátralévő időben már nem változott az eredmény, így a DVTK Jegesmedvék újabb fontos három pontot szereztek közvetlen rivális ellen.

 

Tipsport Liga

28. forduló

2018. november 30. péntek 17:00

MHk 32 Liptovský Mikuláš - DVTK Jegesmedvék 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)

Igló, Zimny Stadion, 160 néző, játékvezetők: Peter Lokšik, Vladimír Snášel, Ľudovít Šoltés, Vladimír Martinko

MHk 32 Liptovský Mikuláš: Kislistyn (Holly) - Nádašdi, Mezovský, Kuráli, Suchy, Fereta, Bača. Košecky, Nemec, Uram, Oško, Tamáši, Ro. Huna, Ri. Huna, Kriška, , Lištiak, Piatka, Števuliak, Heikkila, Uhrík, Vybiral, Vezetőedző: Anton Tomko

DVTK Jegesmedvék: Vay (Adorján) - Crawford, Kiss, Szirányi, Slovák, Gőz, Milam, Láda, Pance, Vas , Kulmala, Harrison, Magosi, Loiseau, Somogyi, Miskolczi, Galanisz, Ritó, Hajós, Vojtkó, Vezetőedző: Glen Hanlon

0-1 15:07 Milam (Loiseau)
0-2 26:03 Magosi (Milam, Crawford)
0-3 42:17 Loiseau (Magosi)

Statisztika

Lövés 32-29
Védés 26 (89.66 %) : 32 (100.00 %)
Büntetés percek 38-8
Buli elhozatal 20/51 (39.22 %) : 31/51 (60.78 %)

Értékelés

Glen Hanlon: Ez a mai is egy igazi csapatgyőzelem volt. Minden játékos tartotta magát az előzetes tervekhez és taktikához. Jól működtek a speciális csapatrészek és kiváló volt a kapusteljesítmény is. Készülünk a vasárnapi nagyon fontos meccsre.

Összefoglaló