- Nagy szeretettel köszöntjük az újabb jeges sportágat, a műkorcsolyát a DVTK családban. Remélem, hogy a tizenharmadik sportág szerencsét fog hozni számunkra - mondta Tamás Gábor a DVTK cégvezetője. - Büszkék lehetünk rá, hogy a sportágnak van egy miskolci születésű Európa bajnoka, Sebestyén Júlia személyében, még ha a pályafutása nem is Miskolcon teljesedett ki. Bízom benne, hogy 10-15 éven belül hasonló sikereket fognak elérni a DVTK sportolói. Személy szerint szép emlékeket hoz vissza a műkorcsolya, hiszen gyerekként gyakran előfordult, hogy az udvarokat felöntöttük vízzel és korcsolyapályákat alakítottunk ki magunknak.


- Örülök, hogy újabb téli olimpiai sportág csatlakozott a DVTK-hoz, valamint annak hogy a jégkorong, és a short-track után újabb jeges sport űzhető az egyesületünknél - osztotta meg Egri István, a DVTK Jegesmedvék elnöke - Úgy gondoltuk, hogy ami ide való, annak itt is kell lennie, ezért büszke vagyok rá, hogy a munka gyümölcse beérett. Az utóbbi időben felgyorsultak az események, ugyanis a Magyar Jégkorong Szövetség és a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség között stratégiai megállapodás jött létre. Ez ugyancsak azt jelzi, hogy szövetségi szinten is úgy gondolja mindenki, hogy a jeges sportágaknak össze kell fognia. A műkorcsolya csatlakozása a jégpálya használatában is előnyöket fog nekünk jelenteni, mert az átfedéseket meg tudjuk szüntetni. Biztos vagyok benne, hogy az általunk választott úton sikeresek leszünk, és pár év múlva szép eredményeket fogunk elérni. Arra külön büszke vagyok, hogy a műkorcsolyázóknál Vidrai Szabolcs kivételével csak miskolci kötődésű szakemberek dolgoznak, akik itt nőttek fel, itt tanultak meg korcsolyázni és ők fogják a gyerekeket oktatni. Vidrai Szabolcs, aki a szakmai vezető lesz, az egyik legjobb magyar szakember, így izgatottan várjuk a közös munkát. A mai nappal 44 igazolt versenyzőnk van, akik már a DVTK sportolói, valamint ne feledkezzünk el a 11 gyorskorcsolyázónkról se.


- Az elmúlt évben már műkorcsolyás edzőt foglalkoztattunk a jégkorongosoknál, és rendívül pozitívak a tapasztalatok. Sok olyan mozdulatot tudott átadni, ami hasznos és nélkülözhetetlen a jégkorong képzésében - mondta Bíró Ignác, a DVTK Jegesmedvék szakmai igazgatója. - A műkorcsolya bevonásával az a fő célunk, hogy azok a gyerekek, akik nálunk kezdenek el megismerkedni a korcsolyázás alapjaival, olyan képzést kapjanak, ami alapján később szakosodni tudnak. Az 5-7 éves fiúk és lányok magas szinten tudják elsajátítani a korcsolyázás alapjait nálunk, majd utána a jégkorong, a műkorcsolya és a gyorskorcsolya közül is választhatnak. Ennek köszönhetően a gyerekeket segíteni tudjuk abban, hogy a nekik legmegfelelőbb jeges sportágat válasszák. A meglévő edzői stábunk teljes mértékben alkalmas ennek az elképzelésnek a kivitelezésére.