NB I. Szabó László csoport

Csapatunk ezúttal Dunaharasztiba látogatott. A szombathelyi hétvégéhez képest bekerült a csapatba GM Pintér József, IM Nayhebaver Martin, FM Handó Vilmos és FM Zámbó Zoltán, így csapatunk az Almási, Kravtsiv, Antal, Korpa, Kozák, Pintér, Torma, Nayhebaver, Handó, Kun, Zámbó, Erdős összeállításban kezdte a mérkőzést.

A házigazda Dunaharaszti együttese stabil középcsapat, és az is mutatta, mennyire komolyan vették a meccset, mert 7 nagymesterrel, köztük 3 légióssal ültek asztalhoz.

A találkozónak csapatunk volt az esélyese, de nem voltak nagy különbségek az egyes párharcokban, így egyetlen táblán sem mehetett a DVTK csapata biztosra.

Az első remit GM Almási szállította, majd GM Pintér és GM Kravtsiv is döntetlenre adta a meccsét. (1,5-1,5) Sorsdöntőnek bizonyult, hogy női játékosunk, Erdős Boglárka szép kombinációval nyerni tudott majd 150 élőponttal magasabban rangsorolt ellenfele ellen. IM Torma Róbert is hozta a szokásos megbízható teljesítményét és a teljes pontot. (1,5-3,5) Innentől beindult a henger, sorban jöttek a diósgyőri pontok. IM Nayhebaver, FM Handó és FM Zámbó is kapitulációra késztette ellenfelét, majd Kun Gábor, ígéretes állása ellenére kénytelen volt sötéttel beérni a fél ponttal. (2-7) GM Antal picit jobb állásban remizett, majd IM Kozák verte magabiztosan a legmagasabban rangsorolt női játékost. A végén GM Korpa Bence sajnos feladásra kényszerült sötéttel, így alakult ki a 3,5-8,5 arányú végeredmény.

A piros-fehér sakkozók tovább folytatták kiemelkedő szereplésüket, még kicsit tartalékosan is magabiztos teljesítményt nyújtva, ellenfelüknek esélyt sem adva szerezték meg az újabb győzelmet. Csapatunk 3/3 győzelemi mutatóval vezeti a bajnoki tabellát.

A következő fordulóra 2019. január 27.-én kerül sor, amikor a tavalyi bronzérmes Paks csapatához látogatunk.

NB I. Szabó László csoport 3. forduló

Dunaharaszti MTK - DVTK 3,5-8,5

Győzött 
Kozák Ádám
Torma Róbert
Nayhebaver Martin
Handó Vilmos
Zámbó Zoltán
Erdős Boglárka

Döntetlen
Almási István
Kravtsiv Martyn
Antal Gergely
Pintér József
Kun Gábor

A találkozó jegyzőkönyv
A bajnokság állása

Dr. Mátyás Imre, szakosztályvezető: - Esélyesként érkeztünk Dunaharasztiba, bár kissé tartalékosan álltunk fel. Ennek ellenére egy pillanatig nem forgott veszélyben a győzelmünk, mindenki nagyon koncentráltan játszott. Kiemelendő, hogy csapatunk második fele 5,5-0,5-re hozta a hat partit, ami több mint impresszív teljesítmény. A magyar sakk NB I. az egyik legerősebb bajnokság Európában, így minden győzelem nagyon értékes. A januári, Paks elleni rangadó már szinte a bajnoki címről dönt, ennek megfelelően nagyon készülünk, és ott is nyerni szeretnénk.

 

NB I/B. Maróczy csoport 

Az NB I/B Maróczy csoport 5. fordulójában a DVTK második csapata szintén Dunaharasztiban ült asztalhoz. A találkozón közel egyenlő erők feszültek egymásnak, nüanszok döntöttek. A szerencse azonban most sajnos nem állt a DVTK játékosai mellett, és az utolsó táblákon elszenvedett két vereség megpecsételte a sorsát a csapatnak.

A 6. fordulóban, január 27.-én, Budapesten, a Magyar Sakkvilág csapatához látogatunk.

NB I/B. Maróczy csoport 5. forduló

Dunaharaszti MTK II. - DVTK II. 6,5-5,5

Győzött
Najgebauer Szemjon
Kovács Tamás

Döntetlen
Almási István
Kis Pál
dr. Ág Norbert
Hardicsay Péter
Braun Márton
Dobai Szabolcs
Papp Ábel.

A találkozó jegyzőkönyve 
A bajnokság állása