Mokango két büntetőjével kezdődött a találkozó, a túloldalon Day csak a másodikat dobta be. Škorić vágott be egy hármast, majd Walker-Kimbrough is beköszönt, máris biztos hazai előnyt mutatott az eredményjelző (7-1). Medenou egy jó büntetőjére Medgyessy és Shatori válaszoltak egy-egy könnyű kosárral, jött is a francia időkérés (11-2). Mokango révén azonban a DVTK maradt lendületben, ezt követően viszont négy francia pont következett. Škorić az első büntetőjét bedobta, a másodiknak pedig megszerezte a lepattanóját és abból ziccert dobott, így ért el 1+2-es akciót. Djaldi-Tabdi és Zele kosárváltása után Medenou és Mokango következett, a tíz pontos különbség állandósulni látszott, mígnem Walker-Kimbrough faultos kosarával tovább nőtt a különbség. Suarez és Lenglet szépítettek ugyan, de a játékrész utolsó perce a piros-fehéreké volt, hiszen Mokango akcióból, illetve Šulčiūtė büntetővonalról volt eredményes (27-14). 


A második negyed ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, folytatta a pontgyártást az Aluinvent DVTK. Szabó Fanni szerezte meg első pontjait, majd Walker-Kimbrough büntetőzött jól. Michaud tripláját követően majd két percet kellett várni a következő találatra. A kimaradt akciók után Šulčiūtė közelije jelentett felüdülést (33-17). Mokango kettesére Day büntetője érkezett válaszként. A színvonal sokat esett, mindkét csapat dekoncentráltan játszott, sok rossz dobás után Djaldi-Tabdi volt eredményes kétszer egymás után (35-22). A félidő hajrája meglepő fordulatot hozott, ugyanis a diósgyőri időkérés után Michaud vágott be egy hármast, ezzel tíz pontra olvadt a DVTK előnye, majd Wallace szerzett labdát és robogott végig a pályán, nem csoda, hogy Cziczás László újfent megállíttatta a játékot (35-27). Ötvenöt másodperc volt még hátra a szünetig, újabb kosár már nem született, de a Nantes visszajött a meccsbe.


A fordulás után kimaradt az első francia akció, Škorić viszont szórt egy hármast. A másik oldalon Michaud is így tett, erre Medgyessy felelt egy laza tempóval (40-30). Fej fej mellett haladtak a csapatok, maradt a tízpontos hazai fór, amikor Mokango 2+1-esére már nem érkezett válasz a sötétkék mezesektől, Šulčiūtė és Shatori azonban szórtak egy-egy csodálatos hármast, ezzel máris helyreállt a világ rendje (54-35). A litván középjátékos egy betörés után folytatta a pontgyártást, ezzel rövid időre húsz pont fölé tornázta a különbséget. Wallace ugyan szépített egy kettessel, Shatori ziccere után viszont már kénytelen volt időt kérni a franciák mestere (58-37). Zele közelijére Djaldi-Tabdi reagált hasonlóval, majd Day pöttyintett be egy duplát, de így is húszpontos diósgyőri előnnyel ért véget a harmadik negyed (63-43).


Négy Nantes-i ponttal indult a záró etap, majdnem két és fél perc telt el, mire a hazai csapatból Škorić betalált (65-47). Medgyessy duplájára Fofana válaszolt, majd kimaradt akciók után Mokango célzott jól középtávolról kevesebb mint öt perccel a találkozó vége előtt (69-49). Škorić egyik büntetője ült, majd Shatori 2+1-ese is, a túloldalon Fofana találata következett a sorban (73-51). Kiss büntetői és Katona ziccere tovább dagasztotta a DVTK előnyét, Fofana faragott ebből (77-53). Végül Kiss Angelika büntetői alakították ki a mérkőzés végeredményét, simán győzött az Aluinvent DVTK (79-56), ezzel biztosan továbbjutva a csoportból. Most már csak az a kérdés, hanyadik helyen.

Női kosárlabda Európa Kupa G-csoport 5. forduló

Aluinvent DVTK - Nantes Rezé 79-56 (27-14, 8-13, 28-16, 16-13)

Miskolc, Generali Aréna 800 nézó. Játékvezető: Zubak (szlovák), Simeonidis (görög), Van Looy (belga). 
Aluinvent DVTK: Medgyessy 6, Walker-Kimbrough 22/6, Škorić 12/6, Šulčiūtė 10/3, Mokango 15. Csere: Zele 6, Katona 2, Kányási, Szabó F. 2, Kiss A. 4., Eperjesi. Vezetőedző: Cziczás László.
Nantes: Suarez 5/3, Wallace 4, Lenglet 4, Medenou 7, Day 8. Csere: Djaldi-Tabdi 8, Michaud 11/9, Fofana 6, Garnier. Vezetőedző: Emmanuel Coeuret.

A mérkőzés részletes statisztikája itt olvasható.

Edzői értékelés

Cziczás László: - Nagyon komolyan vettük ez a mérkőzést, végig száz százalékon próbáltunk égni és a lehető legnagyobb különbséget kialakítani, hiszen az még fontos lehet a végelszámolásnál. Gratulálok a csapatomnak, mindenki szépen hozzátette a magáét a győzelemhez. Ezt a mérkőzést le is lehet zárni, készülünk a hétvégi Szekszárd elleni nagyon fontos bajnoki mérkőzésre, bízom benne hogy egy igazi kosárlabdaünnep lesz vasárnap a sportcsarnokban, melynek végén együtt ünnepelhetünk majd szurkolóinkkal.