- Hogyan kezdődött a jégkorong pályafutásod?
- A testvérem révén ismerkedtem meg a sportággal, a szüleim először őt hozták el a Miskolci Jégcsarnokba, majd később én is elkezdtem korcsolyázni tanulni Kiss Zoli bácsinál és Bíró Ignácnál. Eleinte nem nagyon tetszett a jég, mert nagyon csúszott, de aztán egyre jobban belejöttem, az edzők ügyesnek tartottak és csatlakoztam az utánpótlás csapathoz. Végigjártam a korosztályos csapatokat és a mai napig imádok jégkorongozni.

- Jelenleg az U18-as együttes tagja vagy, de az U20-as csapatban is szerephez jutsz. Hogyan látod az idei teljesítményedet a magyar és az osztrák központú bajnokságokban?
- Az U18-as csapatnak jelenleg én vagyok a csapatkapitánya, ezért nagyobb nyomás van rajtam, de szerintem meg tudok neki felelni és tudom segíteni a csapatomat. Több olyan mérkőzést is sikerült megnyernünk, aminek nem mi voltunk az esélyesei és folyamatosan fejlődik a csapat. Egyre feljebb kerülünk a tabellán, remélhetőleg a szezon második fele még ennél is jobban fog sikerülni. Edzőim Urbán Péter és Popovics Patrik folyamatosan egyeztetnek arról, hogy mikor játsszak fel az U20-as csapatba, úgy gondolom, hogy eddig az eggyel nagyobb korosztályban is megállom a helyem, ha odateszem magam. Szerencsére sikerült már gólokat is szereznem ebben a korosztályban, ami jót tett az önbizalmamnak.

- Miben más osztrák csapatok ellen játszani bajnoki mérkőzéseket, milyenek az eddigi tapasztalataid az EBJL Ligáról?
- A magyar csapatok tagjaival együtt nőttünk fel, szinte mindenkit ismerek, ezért nagy meglepetéseket nem tudnak okozni nekünk. Ausztriában is vannak erősebb és gyengébb csapatok, de még nem teljesen ismerjük az erőviszonyokat. Ez viszont pozitívan is hat ránk, mert minden meccset azzal a tudattak kezdünk meg, hogy az ellenféltől függetlenül a legjobbunkat kell nyújtanunk. Minél több meccset játszunk, annál több lehetőségünk van a fejlődésre. Fontos tapasztalatokra teszünk szert idén, amit a későbbiekben felhasználhatunk.

- Az idei szezon során részt vettél a DVTK Jegesmedvék felnőtt csapatának edzésén is. Milyenek voltak a benyomásaid, hogy érezted magad a jégen?
- Nagyon kemény edzéseken vettem részt, amiken hatalmas volt a sebesség. Nem volt könnyű megállni a helyem de, úgy gondolom, hogy nem vallottam szégyent. Gyorsabban történtek az események, sokkal nehezebb, összetettebb feladatok vannak, amik maximálisan igénybe veszik a koncentrációs képességeinket. Mindenképpen egy nagy élménnyel lettem gazdagabb. Összegezve, minden nehezebb volt, de azért dolgozok, hogy erre a szintre fejlődjek. Úgy gondolom, hogy pár éven belül elérek abba a korba, hogy reális célként tűzzem ki magam elé a felnőtt csapatba kerülést. 

- Milyen típusú játékosnak tartod magad? Az idei statisztikáid alapján a góllövés az erősséged.
- Erősségemnek tartom a helyzetkihasználásomat, ami szerencsére a gólok számában is megmutatkozik. Azt talán mondhatom, hogy a korosztályomhoz képest gyors gondolkodású vagyok, jól fel tudom ismerni a játékhelyzeteket és jól korcsolyázok. Azonban a játék minden elemében fejlődnöm kell, de szerencsére jó edzőim vannak, akiknek a kezei alatt napról napra jobb játékos lehetek.

- Állandó tagja vagy az U18-as válogatottnak, a legutóbbi tornán gólt is szereztél és most is meghívót kaptál a nemzeti csapathoz. A héten Ukrajna, Szlovákia és Dánia csapatával játszotok Budapesten. Mit vársz ettől a tornától és a válogatottbeli szereplésedtől?
- A legutóbbi válogatott tornán elsők lettünk, most is azt várom, hogy minden meccsünket megnyerjük. Igyekszem majd ezúttal is gólokkal és gólpasszokkal segíteni a csapatot, amivel remélhetőleg meggyőzöm Svasznek Bencét és a szakmai stábot, hogy a későbbiekben is érdemes velem számolni. Áprilisban Székesfehérváron rendezik az U18-as világbajnokságot, a fő célom, hogy részt vegyek a tornán. Addig még sokat kell dolgoznom és folyamatosan olyan teljesítményt kell nyújtanom, amivel felhívom magamra a figyelmet.