A magyar bajnokságra idén 155-en neveztek, ami rekord a hazai muaythai történetében!

A DVTK-Vita Gym hét versenyzővel vágott neki a bajnokságnak, 3 felnőtt és 4 utánpótláskorú harcosunk mért be hibátlanul az előre megcélzott súlycsoportba, így mindenki nyugodtan várhatta a kezdést, ami a sorsolást követően azonnal kezdetét vette. Jöttek is sorban a DVTK harcosai, hogy a selejtezőik megnyerésével a magyar bajnoki döntőkig verekedjék magukat. Szó szerint, hiszen óriási csatákat vívtak versenyzőink. Versenyen kívül megmutatta magát Magyarország egyik legfiatalabb muaythai harcosa, a 7 éves Mester Miron is.

A 11 éves Éles Krisztián magabiztosan menetelve megszerezte a magyar bajnoki címet, testvérét a 13 éves Éles Leventét csak a döntőben tudták pontozással megállítani, így az előkelő 2. helyen végzett! Juniorjaink sikeresen vették az első akadályokat, Bordás Alex most debütált ebben a korcsoportban és a -67 kilogrammosok döntőjében egy nagyon szoros meccsen a pontozók döntése alapján a 2. helyen végzett. Balogh László a -63,5 kilogrammban nagyon határozott bunyót mutatva az egész tornán, és a nagyon erős mezőny ellenére megszerezte a magyar bajnoki címet!

Felnőttjeink is remekeltek, a 23 éves Magyar Máté, kevés meccsszáma ellenére, de a szakvezetés bizalmát élvezve indult, de sajnos vereséget szenvedett a súlycsoport későbbi győztesétől, így az 5. helyet szerezte meg! A 20 éves Csonka Dániel, aki címvédőként érkezett, egy 2. menetes kiütéses győzelemmel kezdte a napot, majd egyhangú pontozással bejutott a döntőbe, ahol egy jól kezdett mérkőzés első menetének a végén sérülés miatt fel kellett adnia a mérkőzést, így ezüstéremmel zárt.

 A korábban már egyszer magyar bajnoki címet - és idén az Antalya Open megnyerésével első nemzetközi címét is - szerző 26 éves Szakolczai Martinnak finoman fogalmazva nem lett könnyű a sorsolása. Az első selejtező körben egy elsőmenetes KO-val jelezte, hogy győzni érkezett ide is, az elődöntőben az est egyik közönségmeccsét prezentálva, megosztott pontozással a döntőbe küzdötte magát, ami az elmaradt meccsek következtében már két mérkőzéssel később újra kötelek közé kellett lépnie, ami egy ilyen szabályrendszerben nagyon kevés idő a versenyzők regenerálódására, így a döntőben ennek köszönhetően hullámzó meccsen, szorosan ugyan, de alulmaradt. Összességében így is óriási teljesítmény volt!

- Mindent összevetve egy nagyon sikeres magyar bajnokságon vagyunk túl, hiszen 7 diósgyőri harcosból 6-an a döntőbe kerültek, a két arany és a négy ezüst mindegyike nagyon értékes, mindegyikért megharcoltunk – értékelt Jászka Krisztián, a DVTK-Vita Gym Muaythai Klub vezetője. - Több nehézségg kellett megbírkóznunk, de összességében egy nagyon eredményes és jó verseny volt számunkra!