- A Tipsport Ligában lassan megkezdődik az alapszakasz hajrája. Hogyan értékeli a szezon eddigi részét?
- A szezon eddig a számításaim szerint alakult. A kezdetekkor tudtam, hogy legalább 20 mérkőzésre szükségünk lesz ahhoz, hogy hozzászokjunk a magasabb tempójú Liga sebességéhez. Az első válogatott szünet után nagyszerű meccseket játszottunk és kialakítottunk egy remek győzelmi sorozatot. A beszélgetésünk pillanatában ugyan ez a sorozat már megszakadt, de büszkék lehetünk ezekre a találkozókra.

- Jelenleg azon a szinten tart-e a csapat, amit a szezon előtt célul kitűzött?
- Hogy őszinte legyek a szezon előtt nem tudtam megjósolni, hogy pontosan milyen szinten fogunk tartani decemberben. Annyit mondtam a srácoknak, hogy szeretném, hogy jobb játékosokká váljanak mérkőzésről-mérkőzésre és ez a fejlődés töretlen legyen. Ez így is történt.


- Átlagosan heti 3 mérkőzésen kell helytállni a Ligában. Mennyire nehéz topformába hozni a csapatot hétről-hétre annak tudatában, hogy kevés idő jut az edzésre és emellé rengeteg meccs és utazás párosul?
- Nem gondolom, hogy nehéz lenne és amúgy is jobban szeretünk meccseket játszani, mint edzeni. A tréningeket már augusztus elején elkezdtük és most decemberben is elég edzésünk van. Elég időt töltöttünk a felkészüléssel és úgy érezzük, hogy a helyes úton járunk, tudjuk mit csinálunk.

- Úgy tűnik, hogy remek a kémia a csapat tagjai között, ami az edző munkáját is dícséri. Mit gondol az öltözői légkörről?
- Ez 100 százalékig így van, remek a légkör, de ennek semmi köze nincs hozzám. A srácok nagyrésze már régóta ismeri egymást és remek vezéregyéniségeink vannak, továbbá egy nagyszerű személyiségű csapatkapitányunk van Magosi személyében. A srácok jól szórakoznak egymás társaságában.


- Egy korábbi interjúban említette, hogy szeret új hokikultúrákat megismerni. Milyennek ismerte meg a miskolci hokikultúrát?
Az edzői stábunkban két magyar edzői is van, akik keményen dolgoznak és rengeteg jó ötlettel állnak elő. A kapusedzőnk Farkas Tamás hihetetlenül sokat dolgozik a kapusokkal, akik ennek köszönhetően nagyon sikeresek, mindkét kapusunk kíváló teljesítményt nyújt. Hunor remek képességekkel rendelkezik, ezért egyénileg is sokat dolgozik a játékosokkal. Szeretem látni, hogy Hunor jól szórakozik a srácokkal, de mégis tud szigorú lenni velük. Továbbá ahogy a Jégcsarnokban járok, szoktam nézni az utánpótlás csapatok edzéseit, leginkább az U20-as csapatot követem figyelemmel. Nagyon jók és színvonalasak a tréningek. Tetszik, hogy nagy a jövés-menés a csarnokban. Mindegyik utánpótlás korú játékos jó képzést kap itt.

- Érték-e meglepetések a miskolci munkája során, vannak-e dolgok, amik másképp alakultak, mint tervezte?
- A csapat fejlődési görbéjén meglepődtem. Még sosem láttam olyan csapatot, ami a játékgyorsaságban és döntéshozatalban ilyen rövid idő alatt ennyit fejlődött volna. Úgy gondolom ez lepett meg legjobban.

- Mekkora siker lenne a csapatnak, ha ez a gárda bejutna a rájátszásba?
- A rájátszásba való bekerülést még nem könyvelném el sikernek, hiszen ez az alapvető célunk. A szezon előtt beszéltem a játékosokkal és azt mondtam nekik, hogy egyetlen dologra gondoljunk: folyamatosan jobbak legyünk és fejlődjünk. Továbbá elég jól játsszunk ahhoz, hogy esélyt adjunk magunknak arra, hogy március elején összeüljön a csapat és azt mondjuk: Most hogyan tovább? Tudunk menni egy kört a rájátszásban, esetleg kettőt?


- Több mérkőzés utáni értékelésben is kiemelte, hogy a miskolci szurkolók rengeteget segítették a csapatot. Mit gondol a DVTK Jegesmedvék szurkolóiról?
- Ők igazán nagyszerűek, úgy gondolom, hogy a mi szurkolóink a legjobbak ligában. Ahogy említettük a beszélgetésünk során a játékosaimnak kitűnő a hangulata és ez nagyban annak köszönhető, hogy a hazai meccseink remek hangulatban zajlanak.

- Mit gondol Miskolcról, volt-e lehetősége körülnézni a városban?
- Szeretem Miskolcot, több különböző ok miatt is. Szeretem, hogy jól lehet közlekedni, nem úgy mint például Budapesten. Egyedül élek itt és mindenem megvan, amire szükségem lehet, mint a Jégcsarnok, a boltok, szóval minden tökéletes számomra Miskolcon.


- Mivel tölti a szabadidejét, el tud néha szakadni a jégkorongtól?
- Ahogy említettem a családom nincs itt velem, de rengeteget szórakozok a szabadidőmben. Amikor csak tehetem hokimeccseket nézek a világ minden tájáról, legyen szó NHL-ről, vagy KHL-ről. Rendkívűl hálás vagyok a fiamnak és a feleségemnek, hogy a hoki részese lehetek, hiszen ezt élvezem csinálni. Mindig is jobban élveztem a jégkorongot, mint bármi mást a világon, ez egy remek élmény számomra.

- Hogyan tölti az ünnepeket? Van-e lehetősége találkozni a családjával?
- A feleségemnek van egy nagyon jó munkája, így ő és a fiam is csak december 27-én csatlakoztak hozzám. Egy nappal korábban még mérkőzésünk volt, így a szentestét még Kanadában töltötték a családunkkal, majd 27-én jöttek és január 4-ig maradnak velem. Számomra a munka nem áll meg, mivel meccseink vannak. A feleségem, aki több évet is eltöltött már Európában, biztos boldog lesz, hogy utazhat és szétnéz majd Miskolcon, Budapesten, valamint Bécsben is és jól fogja magát érezni.

Végezetül pedig a szurkolóinknak kellemes ünnepeket és minden jót szeretnék kívánni a 2019-es évre.