December 2-án gól nélküli döntetlennel zárta a bajnokságot a DVTK Szombathelyen. Ezt követően sem álltak le a lányok, mert a téli pihenő előtt még egy ötnapos futóprogramot teljesítettek egyénileg. Január 2-án indult újra az egyéni felkészülés, hétfőn pedig a közös munkának is nekiláttak.

- Mindenki egyénileg végezte a felkészülést, de egy mobiltelefonos alkalmazás segítségével végig követni tudtam az eredményeket - árulta el Fórizs Sándor vezetőedző. - Elégedett vagyok, ez alapján mindenki megfelelő állapotban vág neki a munkának.


A keretből hárman nem öltöttek szerelést hétfő délután, ugyanakkor egy új arc is feltűnt.

- Biljana Bradić és Olivera Milunović két nap extra szabadságot kapott, hogy otthon ünnepelhessék a pravoszláv karácsonyt, ők szerdán csatlakoznak hozzánk - folytatta a vezetőedző. - Boros Kinga pedig a bajnokság végéig Szegeden játszik kölcsönben, bízunk benne, hogy hasznára válik a környezetváltozás, és érettebb labdarúgóként tér vissza nyáron. A fiatal csatár, Vígh Klaudia is velünk kezdi a felkészülést. Róla mindenben megállapodtunk az MTK-val, január 15-én, az átigazolási piac nyitásakor pedig a papírmunkát is elintézzük.

A szurkolók számára minden szünetben az átigazolások jelentik a legizgalmasabb témát.

- Az átigazolási szezon február 14-én zárul, addig még két játékossal szeretnénk megerősíteni a keretet, hogy a bajnokságban és a Magyar Kupában is minél szebb eredményt tudjunk elérni.


Az első három és fél hétben a DVTK Edzőközpontban készül a csapat legtöbbször napi két edzéssel, illetve felkészülési mérkőzéseket játszik.

- Úgy válogattuk össze az ellenfeleket, hogy az erősebbek ellen a védekezést, az alacsonyabb osztályúak ellen pedig a támadást tudjuk gyakorolni, illetve előbbiek ellen több lehetőséget kaphatnak a fiatalabbak. A DVTK U15-ös fiúcsapata ellen is pályára lépünk egy kétkapus edzésen, kíváncsi vagyok, mennyit fejlődtünk, mert két éve még a térfelükre is csak elvétve tudtunk átmenni. A fiúk gyorsabbak, keményebben odalépnek, és magasabbak, ezért a pontrúgások kivédekezése óriási kihívás.


Az elmúlt teleken Szegeden edzőtáborozott a DVTK női csapata, idén viszont nyolc napra Sopron felé veszi az irányt.

- A váltásnak köszönhetően erősebb csapatok ellen játszhatunk felkészülési mérkőzést. A St. Pölten az UEFA Női BL legjobb 32 csapata közé jutott, és ott a Paris Saint Germain búcsúztatta őket, az Austria Wien pedig mögöttük, a második helyen áll az osztrák bajnokságban, és a győri csapat sem gyenge. A mérkőzések mellett nagyon fontos a csapatszellem szempontjából is az együtt töltött nyolc nap. Ilyenkor meg tudjuk könnyíteni az újak beilleszkedését, illetve a folyamatosan változó ülésrend miatt mindenki lehetőséget kap az étkezésnél, hogy még jobban megismerje a másikat. Mindegyik estére csapatépítő játékot tervezünk. Ezúton is köszönjük a DVTK vezetőségének, hogy nagyszerű körülmények között, erős ellenfelek ellen készülhetünk a tavaszra! - mondta Fórizs Sándor.

A felkészülés utolsó szakaszában ismét hazai környezetben készül a DVTK, illetve Kolozsváron vendégeskedik a BL-induló U Olimpia ellen.

Február 24-én pedig már a Magyar Kupa döntőjébe jutás a tét, az ellenfél a Haladás Viktória, a továbbjutás egy mérkőzésen dől el Diósgyőrben.

Az edzésen résztvevők

Kapusok
Varga Linda
Szőke-Nagy Krisztina

Mezőnyjátékosok
André Antónia
Balázs Csilla
Ficzay Mária
Gergely Viktória
Jáhn Klaudia
Kiamou, Christianna
Nagy Fanni
Nyuzó Boglárka
Ónodi Vanessza
Sandu, Bianca
Sinka Alexandra
Tóth Alexandra
Vachter Fanni
Vígh Klaudia

Hiányzók

Boros Kinga (2019. június 30-ig kölcsönben szerepel a Szent Mihály csapatában)
Bradić, Biljana (2019. január 9-én, szerdán csatlakozik a társakhoz)
Milunović, Olivera (2019. január 9-én, szerdán csatlakozik a társakhoz)

A program

Felkészülés

2019. január 2., szerda
Az egyéni felkészülés kezdete

2019. január 7., hétfő
18:00 A közös felkészülés kezdete

2019. január 20., vasárnap (DVTK Edzőközpont)
13:00 DVTK - Kelen SC (Magyarország, II. osztály)

2019. január 26., szombat (DVTK Edzőközpont)
14:00 DVTK - AS Independența Baia Mare (Románia, I. osztály)

2019. január 30. - február 6. (Sopron)
Edzőtábor

2019. január 31., csütörtök (Bécs)
18:00 FK Austria Wien (Ausztria, I. osztály) - DVTK

2019. február 3., vasárnap (Győr)
12:00 ETO FC Győr (Magyarország, I. osztály) - DVTK

2019. február 6., szerda (Sankt Pölten)
18:00 SKN St. Pölten (Ausztria, I. osztály) - DVTK

2019. február 10., vasárnap (DVTK Edzőközpont)
12:00 DVTK - Nyíregyháza Spartacus (Magyarország, II. osztály)

2019. február 16., szombat (Kolozsvár)
11:00 U Olimpia Cluj (Románia, I. osztály) - DVTK

Magyar Kupa elődöntő

2019. február 24., vasárnap
DVTK - Haladás Viktória

JET-SOL Liga 13. forduló

2019. március 10., vasárnap
MTK - DVTK