- Azt hiszem nem kérdés, hogy sokkal jobb januárban ilyen időjárási körülmények között dolgozni a csapatnak, a kapusoknak pedig pláne - nyilatkozta Andrusch József. - Nem mínusz fokokban kell edzeni, betonkemény pályán vagy bent a stadionban, ami ugyan nagyszerű dolog, azonban be kell látni, hogy a gyepet mi kapusok nagyon hamar tönkretesszük. Itt pedig jó időben, olyan pályán dolgozunk, amit arra szántak, hogy dolgozzunk rajta, nem kell kímélni. Élünk is a lehetőséggel.


- Ráadásul a kapusainknak az edzőtáborban nincsen más dolga, mint hogy edzenek, pihenjenek és rendesen étkezzenek. Monotonnak hathat ugyan, de minden külső körülmény ki van zárva kis túlzással, így csak magukra kell koncentrálniuk és az elvégzendő munkára. Ez az egyik fele a dolognak, továbbá tényleg nagyon jó pályákon edzünk, olyan szállodában vagyunk, ahol minden adva van a munkához, hiszen jól felszerelt a konditerem, amit próbálunk aktívan bevonni a munkába, úgyhogy azt gondolom optimálisan fel tudunk készülni a bajnokságra.

- Van három szorgalmas kapusunk, akikre nem lehet panaszom, nagyon jól dolgoznak - tette hozzá a DVTK kapusedzője. - Magyarországon ezt az "alapozás" időszakának nevezzük, a spanyoloknál azonban nincs ilyen. Ugyanazt a munkát végzi el a csapat, mintha folyna a bajnokság, hiszen minden alkalommal labdás edzéseket tart Fernando. Ennek függvényében én is csak akkor csinálom a konditermi edzést a kapusokkal, hogyha nem megy a normál edzés rovására. Ez egy plusz edzés mindig a kapusok számára, amit megcsinálunk egyébként a bajnokság közben is, azonban talán most valamivel intenzívebben és többet melózunk a kondiban, hiszen nem mindegy, hogy bajnoki mérkőzés vár a kapusokra hétvégén, vagy "csak" egy felkészülési találkozó. Egy picit ilyenkor talán mi az erőgyűjtés felé megyünk el, de ugyolyan munkát végzünk, mint két bajnoki meccs között. Dinamika, gyorsaság és mindent labdával - zárta Andrusch József.

A DVTK kapusai, Antal Botond, Bukrán Erik és Ivan Rados a nyújtást és a bemelegítést többnyire a csapat többi tagjával együtt végzi, majd Andrusch József irányításával külön vonulnak, hiszen nekik másfajta munkát kell elvégezniük a konditeremben is. 

Mire a játékostársak végeznek a bemelegítéssel a füves edzőpályán, ők már az edzés nagy részén túl vannak, de az egymás közötti játék során is szükség van a munkájukra, így pihenésre nem nagyon jut idő.