NB I. Szabó László csoport

Az NB I.-es csapatbajnokság az 5. fordulóval folytatódott. Az ellenfél a gyengébb játékerőt képviselő, szegedi Maróczy SE csapata volt, ennek megfelelően pihentettük a légiósokat, és így is biztos győzelmet vártunk

Csapatunk a GM Szabó G., GM Antal, GM Korpa, IM Kozák, IM Torma, IM Almási I., FM Handó, Kun G., FM Zámbó, FM dr. Ág, FM dr. Füsthy, WGM Verőci összeállításban kezdte a mérkőzést.

Várakozásainkban nem csalódtunk, hiszen szépen érkeztek a pontok. Előbb WGM Verőci Zsuzsa ért el remit, majd GM Szabó Gergely és GM Antal Gergely is szépen nyert. FM dr. Ág Norbert döntetlent játszott, és FM dr. Füsthy Zsolt szerezte meg a teljes pontot. (4-1)

A mérkőzés ezen fázisában már látszott, hogy csak a győzelem nagysága lehet kérdéses. Három nemzetközi mesterünk, IM Almási István, IM Torma Róbert és IM Kozák Ádám is győzelemmel zártak, azonban FM Kun Gábornak sajnos nem sikerült remire menteni gyaloghátrányos végjátékát. (7-2) A találkozó utolsó fázisában FM Zámbó Zoltán gyönyörű motívummal, ellenfelét lépéskényszerre szorítva tudott, míg GM Korpa Bence tanári módon érvényesítette akaratát a gyalogelőnyös bástya-végjátékban. FM Handó Vilmos végig jobban állt a mérkőzésen, azonban számításaiba hiba csúszott, és feladásával alakult ki a 9-3-as végeredmény.

A mérkőzésen érvényesült a papírforma, tartalékos összeállításban is nagyarányú győzelmet arattunk, ami kis odafigyeléssel még meggyőzőbb is lehetett volna.

A következő fordulóra 2019. február 24.-én kerül sor, amikor az Aquarena-Kőbánya SC csapatához látogatunk.

Dr. Mátyás Imre, szakosztályvezető: - Külföldi nagymesterek hiányában is meggyőző teljesítményt nyújtottunk, de el kell ismernem, a szegediek nagyszerűen küzdöttek. A csapat tagjai, akik eddig nem vagy csak kevesebb lehetőséget kaptak az NB I.-ben, bizonyították, hogy lehet rájuk számítani. A két vereséget sajnálom, mindkettő elkerülhető volt, de előre tekintünk, két hét múlva meg kell verni a Kőbányát.

NB I. Szabó László csoport 5. forduló

DVTK - Maróczy SE 9-3

Győztek: Szabó Gergely, Antal Gergely, Korpa Bence, Kozák Ádám, Torma Róbert, Almási István, Zámbó Zoltán, dr. Füsthy Zsolt

Döntetlen: dr. Ág Norbert, Verőci Zsuzsa

Jegyzőkönyv: http://chess.hu/merkozesek/?f=2045&mid=11575

Tabella: http://chess.hu/csapatbajnoksagok/?b=202

NB I./B Maróczy csoport

Az NB I/B Maróczy csoport 7. fordulójában második csapatunk szintén a Maróczy SE második csapatával ütközött meg a Kis P., Hardicsay, Najgebauer, Braun M., Dobai, Cselényi, Papp Á, Kovács T., dr. Rakaczki, Horvát K., Tesbér, Szalai összeállításban.

Az élő-pontok alapján toronymagas esélyesei voltunk a találkozónak, és a papírforma igazolódott is. Talán csak Papp Ábel és Szalai Renáta partiját lehet sajnálni, amiben még benne maradt másfél pont. Újonc csapatunk ezzel a győzelemmel feljött a tabella 4. helyére.

A 8. fordulóban, február 24.-én, az Aquarena-Kőbánya SC második csapatához látogatunk.

NB I./B Maróczy csoport 7. forduló

DVTK II. - Maróczy SE II. 9,5-2,5

Győztek: Kis Pál, Braun Márton, Dobai Szabolcs, Cselényi Balázs, Kovács Tamás, dr. Rakaczki Csaba, Korváth Kristóf, Tesbér Gábor

Döntetlen: Hardicsay Péter, Najgebauer Szemjon, Papp Ábel

Jegyzőkönyv: http://chess.hu/merkozesek/?f=2092&mid=11821

Tabella: http://chess.hu/csapatbajnoksagok/?b=204