Erste Bank Juniors Lague - középszakasz

DVTK Jegesmedvék - Eishockey Akademie Steiermark 6-5 h.u.
Okanagan Hockey Club Europe "Red" - DVTK Jegesmedvék 7-10
DVTK Jegesmedvék - EHC Black Wings Linz 8-0
SPG RB Salzburg/EKZ Juniors - DVTK Jegesmedvék 3-8
EHC Black Wings Linz - DVTK Jegesmedvék 2-8
Eishockey Akademie Steiermark - DVTK Jegesmedvék 2-6 
DVTK Jegesmedvék - Okanagan Hockey Club Europe "Red" 4-5 b.u.
DVTK Jegesmedvék - SPG RB Salzburg/EKZ Juniors 7-3 

Magyar Bajnokság - Playoff negyeddöntő

1. mérkőzés: 2019.02.21. UTE - DVTK Jegesmedvék 3-5  

Urbán Péter: Ifi csapatunk két fronton is próbál helyt állni, hiszen a magyar bajnokságban és az EBJL-ben is részt veszünk. Mivel mindkét bajnokságban lemaradtunk a top csoportokról, ezért győzelmi kényszerben játszottunk több, mint egy hónapon keresztül, hogy mi is bekerülhessünk mindkét bajnokság top 8 csapata közé.
A magyar bajnokság középszakasza január közepén kezdődött, ahol az alapszakasz 6-10. helyezettjei játszottak egymás ellen a top 8-ba kerülésért. Sikerült a csoport élén végeznünk. A rájátszásban választás útján alakultak ki a negyeddöntős párosítások. Mi az Újpesttel kerültünk össze, akik előttünk végeztek az alapszakaszban, így náluk kezdtük a két győztes mérkőzésig tartó párharcot. Az első meccsen pontatlanul játszottunk, ami az előző esti EBJL meccsnek tudható be. A szívünk viszont a helyén volt, ami mellé még egy fantasztikus kapusteljesítmény is társult. Megküzdöttünk az első győzelemért és így fogunk tenni másodikért is!
Az EBJL-ben kicsit más a szabályzat, mivel az alapszakaszban elért pontok számát harmadolják, és ezt viszik a csapatok a középszakaszba. Három 5 csapatos csoport győztese kerül a top 5 csapat mellé és szintén választás útján alakítják ki a negyeddöntőket. A mi csoportunkban, pontjaikat tekintve 2 csapat volt előttünk, így itt is győzelmi kényszerben léptünk jégre minden alkalommal. Tudtuk, hogy ha pontot veszítünk, elúszik a célunk, a rájátszásba kerülés.
A szombati, utolsó középszakasz meccsünkön 3 pontot kellett szereznünk ahhoz, hogy a ponthátrányunkat közel 2 hónapnyi komoly munkával 0-ra redukáljuk, sőt, az egymás elleni eredményt tekintve csoportelsők legyünk. Sikerült, és így a miskolci hoki történetében saját nevelésű játékosokkal, önálló csapattal először jutottunk be EBJL rájátszásba, Vasárnap az is kiderült, hogy a RedBull Salzburg választott minket, így szerdán már ott kezdjük a szintén 2 győzelemig tartó párharcunkat.

Úgy gondolom, hogy annyi energiát mozgósítottunk az elmúlt hetekben, annyi mindent átéltünk, tapasztaltunk, hogy ezekre visszagondolva erőt kell kapnunk a jövőbeli nehéz helyzetekben. Remélhetőleg bőven lesznek, mert az azt jelentené, hogy sokáig meneteltünk a Playoffban.