A találkozó elején máris máris emberelőnybe került a budapesti csapat, Somogyi kapott két perces kiállítást. A létszámfölény alatt nem sikerült felállniuk, sőt a két perc végén Magosi és Miskolczi megindulása után védett Bálizs. Egy perce játszottak egyenlő létszámban a felek, amikor Pozsgai nagy lövése csattant a felsővason. Ezt követően bő öt percig folyamatos nyomás alá tudta helyezni ellenfele kapuját Glen Hanlon gárdája. Pance nyitotta a helyzetek sorát, majd Somogyi és Galanisz lövését védte Bálizs. A következő cserében Vojtkó lőtt az oldalhálóba, majd Magosi helyzete is kimaradt. A nyomás alól a 12. percben tudott kiszabadulni a vendég együttes, amikor egy megugrás után Langkow találta el a kapuvasat. Egy perccel később Pápá kiállítása nyomán következhetett az első hazai emberelőny, ami az első gólt is meghozta. Bodó és Langkow indult meg emberhátrányban, utóbbi lövése pedig Vay mellett becsorgott a rövidbe (0-1). A harmad hátralévő része kiegyenlített játékot, egy Kulmala ziccert és egy-egy kiállítást hozott.


A második játékrész áthúzódó MAC emberelőnnyel indult, amit sikerült is gólra váltaniuk. Ismét Langkow volt a gólszerző, aki a kapu előterében kaptam meg a korongot és sikerült eltennie Vay mellett (0-2). Mindössze két percig volt kétgólos a vendég előny, ugyanis Miskolczi Márk remek centerezésére Galanisz érkezet és közelről a hálóba továbbította a korongot (1-2). Ezt követően ismét a kiállítások vették át a főszerepet, előbb Magosi kapott két percet, aminek a végén Terbócs találta el a kapuvasat, majd Vay emelte ki a pályáról a korongot, amiért szintén két perces büntetés járt. A négy perc létszámhátrányt hősies védekezéssel és két Vay bravúrral sikerült kivédekezni. Ezt követően Kulmala, Langkow és Harrison próbálkozása is kimaradt, majd a 38. percben Ziga Pance ugrott ki a védők között, Macaulay pedig csak szabálytalanul tudta megállítani. Sőt a szlovén csatár arcát is eltalálta, a vérző sérülés miatt pedig 2+2 perces büntetést kapott a védő. Még nem telt le az első két perc, amikor Harrison és Dudás akaszkodott össze Bálizs kapuja előtt. Végül hazai részről 2+2+10, a vendég oldalon pedig egy 2 perces büntetést ítéltek a játékvezetők.


A harmadik harmad első perceiben négy a négy ellen játszottak a csapatok, ami során Vas János helyzete maradt ki. Továbbra is gyors, lendületes és kemény játékot láthattunk a jégen. A 45. percben folytatódott a kiállítások sora, előbb Burt, majd Klempa ült ki a büntetőpadra. A létszámfölény mindkét alkalommal kihasználatlan maradt, pedig Bálizs kapujánál több helyzet is kialakult. Miután kiegészült a MAC sikerült kétgólosra növelni az előnyüket. Burt kékvonalról eleresztett lövésébe Majoross ért bele, a Vayról kipattanó korongot pedig a hálóba továbbította (1-3). A folytatásban a kiállítások miatt nem alakult ki folyamatos játék. Kevesebb, mint három perc volt hátra a találkozóból, amikor Harrison ütközte le Majorosst, amiért Terbócs akart elégtételt venni, így a két játékos ledobta a kesztyűt. A továbbiakban a vendégek próbálták birtokolni a korongot és lepörgették a hátralévő másodperceket, így a párharcban megszerezték a pályaelőnyt.

Tipsport Liga

Kvalifikációs szakasz 1. mérkőzés

2019. március 1. 18:00

DVTK Jegesmedvék - MAC Újbuda 1-3 (0-1,1-1,1-0)

Miskolci Jégcsarnok, 1.085 néző, játékvezetők: Vladimír Snásel, Tomáš Orolin, Andrej Bogdan, Martin Jobbágy

DVTK Jegesmedvék: Vay (Adorján) - Crawford, Kiss, Szirányi, Vojtkó, Láda, Milam, Kulmala, Vas, Pance, Magosi, Harrison, Loiseau, Somogyi, Galanisz, Miskolczi, Ritó, Hajós, Albert, Vezetőedző: Glen Hanlon

MAC Újbuda: Bálizs (Rajna) - Pozsgai, Macaulay, Negrin, Dudás, Garát, Burt, Bugár, Vokla, Orban, Langkow, Bodó, Klempa, Brown, Dansereau, Pápa, Majoross, Terbócs, Odnoga, Kreisz, Szigeti, Vezetőedző: Majoross Gergely

0-1 13:38 Langkow (Bodó)
0-2 21:15 Lankow (Orban, Dudás)
1-2 23:38 Galanisz (Miskolczi, Somogyi)
1-3 50:01 Majoross (Burt)

Statisztika

Lövés 38-32 
Védés 29 (90.63 %) : 37 (97.37 %)
Büntetés percek 67-64
Buli elhozatal 50/79 (63.29 %) : 29/79 (36.71 %)

Értékelés

Glen Hanlon: Úgy gondolom, hogy jól kezdtünk, a mérkőzés első helyzeteit mi alakítottuk ki és az első előnyünkben is jól játszottunk. Ezt követően viszont jött az emberhátrányos gól, ami megváltoztatta mérkőzés menetét. A harmadik vendég gólnál több hibát is elkövettünk, ami eldöntötte a találkozót. Holnap újult erővel vágunk neki a következő találkozónak.

Majoross Gergely: A tét nagysága miatt feszült találkozó volt, felfokozott idegállapotban játszottak a játékosok. A sorsdöntő szituációkból mi jöttünk ki jobban, mert mi voltunk a fegyelmezettebbek. Az emberhátrányos és az emberelőnyös játékunk is jól működött, ami döntőnek bizonyult a mai nap. Holnap egy újabb kiélezett és szoros mérkőzést várok.

Összefoglaló

A kvalifikációs szakasz másik mérkőzésén

HC Nové Zámky - HC 07 Detva 4-2