Dr. Balogh Sándor, a DVTK a marketing- és kommunikációs igazgatója, valamint Adamovits Márk, a Miskolc Rallye főszervezője közös sajtótájékoztatón jelentette be az együttműködést.

“Megyénkben kevés olyan férfi él, aki nem érdeklődik a labdarúgás vagy a rali, esetleg mindkettő iránt” - fogalmazott dr. Balogh Sándor, és felidézte, hogy a DVTK és a Miskolc Rallye között régi a kapcsolat. 2014-ben például az akkor még rekortán futópályával rendelkező régi stadionban sorakoztak föl az autók.

Adamovits Márk szerint is természetes, hogy a 109 éves diósgyőri labdarúgás, és a 30 éves miskolci ralisport segíti egymást. Az új stadion átadása és a versenynaptárak szerencsés alakulása miatt az autóversenyzők igénybe tudják venni a DVTK Stadion infrastruktúráját április 26. és 28. között, amikor a DVTK labdarúgó-csapata Mezőkövesden vendégszerepel.


 

Az elmúlt években örömteli módon megnőtt a versenyzők szervizcsapatának létszáma, ezért egyre nagyobb hely szükséges a kamionoknak. A DVTK Stadion parkolója kiváló helyszínt nyújt a szervizparknak, míg a főépületben kap helyet a versenyiroda és a sajtóközpont. Emellett a stadion mellett kerül felállításra a rajt- és céldobogó.

A versenyhelyszínek engedélyeztetése folyamatban van, ezért Adamovits Márk egyelőre csak annyit tudott megosztani, hogy idén is a népkerti prológgal veszi kezdetét a verseny pénteken, és terveik szerint szombaton mind a 168 kilométer versenytávot lefutják a Bükk-fennsíkon a versenyautók. A késő délutáni órákban pedig a DVTK Stadionnál hajtanak fel a versenyzők a céldobogóra.

Emellett fontosnak tartotta leszögezni a versenyszervező, hogy a stadion állagmegóvására kifejezetten ügyelnek, mert nem csak egy alkalomban gondolkodnak, hanem hosszú távra terveznek.

Az együttműködés keretében idén is beülhetnek diósgyőri sportolók a “jobb egybe”, de míg korábban csak labdarúgók (2011-ben a csapat több tagja, 2013-ban José Luque) számára adatott meg ez az élmény, a DVTK-család bővülésével a jégkorongozók, kosarasok, röplabdázók és a többiek számára is megnyílik ez a lehetőség.

Adamovits Márk azt is elmondta, a rali egyre inkább családbarát sporttá válik, ezért sok szeretettel várnak mindenkit a rajtnál, illetve a célban, valamint a gyorsasági szakaszok mellett.

Zárásként dr. Balogh Sándor meghívta Adamovits Márkot a március 8-i DVTK Bálra, ahol Aranyosi Péter humorista lép fel, a bevételt pedig jótékony célra, a Rakaczki Bence alapítvány támogatására fordítja a klub.