A díjat ebben az évben is két kategóriában osztják ki. A szakmai zsűri véleménye szerint a DVTK férfi és női labdarúgó csapatainak otthont adó DVTK Stadion, míg az interneten szavazók szerint az orosz Volgograd Arena lett 2018 legjobb stadionja a stadiumdb.com által meghirdetett versenyen.

A Stadium Database kilencedik alkalommal választotta meg az Év Stadionját. Magyar aréna még sohasem nyerte el a díjat. A hazai stadionok közül a legjobb helyezést a Nagyerdei Stadion érte el 2014-ben, mely akkor a negyedik helyen végzett.

- Még soha nem nyert ilyen kisméretű stadion a versenyünkben - írják a szervezők. - De ha valamelyik mindenképpen megérdemli, akkor ez az! 

A zsűri szerint a 14.646 darab ülőhellyel rendelkező DVTK Stadiont kis mérete nem teszi kevésbé érdekessé, lenyűgözőnek tartják az épületet és külön kiemelték az eleganciáját, a lelátó belső részének körbejárhatóságát és a meredek nézőteret, melynek köszönhetően kiváló hangulat uralkodik az arénában, valamint azt, hogy a stadiont a szurkolói igényekre szabták a tervezők.

A cím azért is nagyon megtisztelő, hiszen a tavalyi évben a 2018-as labdarúgó-világbajnokság döntőjének otthont adó, 81 ezer néző befogadására képes moszkvai Luzsnyiki Stadion nyerte el az Év Stadionja díjat.  

A DVTK Stadion 91,7 százalékot ért el: építészeti szempontból megkapta a maximális (40%) pontszámot, de innovációban (18,3%/20%) és funkcionalitásban (33,3%/40%) is kiemelkedően teljesített.

Az épület tervezője a Közti Zrt., kivitelezője pedig a Market Építő Zrt. volt.