OTP Bank Liga 25. forduló

Debreceni VSC - Diósgyőri VTK 1-0 (1-0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3600 néző. Játékvezető: Berke Balázs (Vígh-Tarsonyi Gergő, Szalai Balázs; Takács János, Lovas László).
DVSC: Nagy S. -  Kinyik, Szatmári Cs., Pávkovics, Ferenczi J. - Jovanović, Haris, Tőzsér, Bódi - Zsóri, Szécsi M.. Vezetőedző: Herczeg András.
DVTK: Antal - Brković, Karan, Polgár -  Shestakov, Hasani, Márkvárt, Szabó B., Juhar - Prosser, Vernes. Vezetőedző: Fernando Fernández.

Csere: Vernes helyett Tajti M. az 58., Zsóri helyett Takács T. a 64., Szabó B. helyett Mihajlović a 68., Bódi helyett Varga K. a 76., Juhar helyett Bárdos a 79., Szécsi M. helyett Csősz a 81. percben.
Sárga lap: Szatmári Cs. a 26., Kinyik a 82., Csősz a 90+2. percben.
Gólszerző: Szécsi M. (1-0) a 18. percben.


Kulcspillanatok

18. perc: Ferenczi bal oldali lapos beadását követően a hosszún érkező Szécsi Márk közelről továbbított a hálóba, 1-0

Értékelés

Herczeg András: - A csapat kiharcolta ezt a győzelmet, óriási lelkessel és hatalmas akarattal küzdöttek, és fontos 3 pontot szereztek. 
A találkozó elején jól játszottunk, szép gólt lőttünk, lábról lábra járt a labda, kipasszoltuk az ellenfelet. Ugyan a DVTK-nak is volt egy-két veszélyes beadása, de a védekezésünk rendben volt.
A második félidőben továbbra is rendben volt a védekezés, azonban támadásban türelmetlenek lettünk, akkor is indítottunk, amikor vissza kellet volna fogni a tempót, de ezt is az nagy akarat számlájára írom. A védekezésből támadásba való átmenetet pontosabban kellett volna megcsinálni, és akkor a kontrák terén sem maradt volna bennem hiányérzet.
Fernando Fernández: - Nagy esélyt szalasztottunk el ma, hogy eltávolodjunk a kieső zónától. Az a csapat, amelyik 13 alkalommal lő kapura, 20 alkalommal ad be szélről, az legalább egy pontot megérdemelt volna. Hozzáteszem, minimum egy pontot, mert a játék képe alapján ma csak egy csapat volt a pályán. Sokkal többet tettünk a győzelemért, de legalább az egy pontért, mint az ellenfelünk.
Az első félidőben rengeteg helyzetet alakítottunk ki a kapott gól előtt és azt követően is, problémánk az ellenfél 16-osa környékén akadt, ott nem tudtunk elég pontosak lenni. A DVSC a vezetés tudatában nagyon mélyen védekezett, ezt csak pontosabb megoldásokkal tudtuk volna feltörni.
Az előttünk álló szünetben is tovább kell dolgoznunk, mert továbbra is a bennmaradás az elsődleges célunk. Ma is láttuk, hogy helyzeteket tudunk kialakítani, de azok értékesítése még gondot okoz. Ezen kell tovább dolgozni, hogy az MTK elleni fontos mérkőzésen a támadó harmadban pontosabbak legyünk, és akkor győztesen hagyjuk el a pályát.
Sok fontos mérkőzés vár még ránk, de a bajnokság vége előtt nyolc fordulóval továbbra is életben van a csapat, látom a játékosokon az akaratot, és ez bizakodásra ad okot.