- Pályafutása során első alkalommal kapott meghívót a koszovói nemzeti válogatottba. Számítottál rá?
- Bernard Challandes szövetségi kapitány folyamatosan figyelemmel kíséri az interneten a mérkőzéseimet, illetve InStat segítségével mindig pontos képet kap a teljesítményemről. Decemberben személyesen is találkoztunk Koszovóban, ahol arról biztosított, ha így folytatom, akkor számíthatok a meghívóra. Elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy az U17-es, az U19-es és az U21-es válogatott után a felnőttek között is kerettag lehetek. 
Szeretném megmutatni a tudásom az edzéseken, és bízom benne, játéklehetőséget kapok a Dánia elleni felkészülési mérkőzésen. Ezt követően pedig mi is elkezdjük az Európa-bajnoki selejtezősorozatot, elsőként Bulgária válogatottját fogadjuk. 

- Akkor a legjobbkor jött a PAFC elleni siker, ahol gólt is lőttél! Hogy értékeled a találkozót?
- Nagyszerű győzelmet arattunk! Előzetesen is tudtuk, hogy kemény mérkőzés vár ránk, de jó teljesítményt nyújtottunk, egymást segítette a csapat mindet tagja, így végül megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. Azért is fontos ez a siker, mert ezzel nem engedtük meglépni a PAFC csapatát, hanem pontszámban utolértük őket. 

- Amikor gólt lőttél az idei bajnokságban, akkor négyszer győzött a DVTK, egyszer pedig döntetlen játszott, tehát mindig pontot szerzett. Figyelsz erre?
- Igen. Úgy érzem, jó formában vagyok, és hasznára tudok lenni a csapatnak. A legutóbbi mérkőzésen a középpályán kaptam helyet, de profi labdarúgóként azt kell tennem, amit az edzőm kér tőlem. Emiatt kissé távolabb kerültem az ellenfél kapujától, de mint a gólom bizonyítja, nem okozott megoldhatatlan problémát. Persze jobban szeretek előrébb játszani, de a csapatérdek a legfontosabb, és az, hogy minél feljebb lépjünk a tabellán. 
Nagyon boldog vagyok, hogy ismét betaláltam, tökéletes labdát kaptam Martintól (Martin Juhar - a szerk.), amit jól vettem át. Ha többször kell beleérnem a labdába, akkor talán blokkolni tudtak volna a védők, így viszont a kapus lába között a hálóba lőttem.

- Nincs megállás, szombaton Debrecenben játszik a DVTK. Ősszel nagy és győztes gólt lőttél ellenük, most mit vársz a meccstől?
- A DVSC egy jó csapat, nem véletlenül állnak a harmadik helyen. Annak ellenére, hogy otthon erősek, úgy készülünk az egész héten, hogy győztesen térjünk haza. Ehhez ismét jó csapatteljesítményt kell nyújtani, és akkor meglesz az eredménye.

Felkészülési mérkőzés

2019. március 21., csütörtök
20:00 Koszovó - Dánia

2020-as labdarúgó Európa-bajnokság selejtező, A csoport

  1. Anglia
  2. Csehország
  3. Bulgária      
  4. Montenegró             
  5. Koszovó

A koszovói labdarúgó-válogatott Eb-selejtező programja

2019. március 25., hétfő
20:45 Koszovó - Bulgária

2019. június 7., péntek
20:45 Montenegró - Koszovó

2019. június 10., hétfő
20:45 Bulgária - Koszovó

2019. szeptember 7., szombat
15:00 Koszovó - Csehország

2019. szeptember 10., kedd
20:45 Anglia - Koszovó

2019. október 14., hétfő
20:45 Koszovó - Montenegró

2019. november 14., csütörtök
20:45 Csehország - Koszovó

2019. november 17., vasárnap
18:00 Koszovó - Anglia

A DVTK válogatott keretbe meghívott játékosai (2018/2019)

A-válogatott
Florent Hasani (Koszovó)

U21-es válogatott
Florent Hasani (Koszovó)
Makrai Gábor

Női A-válogatott
Boros Kinga
Vachter Fanni
Bianca Sandu (Románia)
Biljana Bradić (Szerbia)

Női U19
André Antónia
Vachter Fanni
Vig Klaudia

U18
Farkas Marcell
Szűcs Kornél

U17
Orosz Donát
Tóth Borisz

Női U17
Nagy Fanni

U16
Kispál Tamás
Kovács Marcell
Králik Péter
Molnár Roland

U15
Fercsák Róbert