- Jelenleg a nemzeti csapattal készülsz a világbajnokságra, az első meccseteket pedig már le is játszottátok pénteken a világbajnoki címvédő svédek ellen. Hogyan látod a felkészülés eddigi szakaszát és mit gondolsz a svédek elleni meccsről?
- Úgy érzem, hogy jól halad a felkészülésünk. Pénteken egy rendkívül erős svéd csapattal tudtunk egy jó meccset játszani, ami mindenképp nagy szó. Ez is mutatja, hogy jó úton járunk, de még messze az út vége, főleg védekezésben kell még javulnunk.

- Hétfőn átköltözött a válogatott Miskolcra, ahol edzésekkel és két felkészülési mérkőzéssel folytatódik a program. Mit vársz ettől a héttől és a Lengyelország elleni mérkőzésektől?
- Fontos szakasza ez a felkészülésünknek, ahol rengeteg játékelemet be tudunk gyakorolni. A lengyel válogatott teljesen más stílusban játszik, mint mi de a képességek alapján nagyon közel állnak hozzánk. Éppen ezért jó lesz megnézni, hogy mit tudunk kihozni magunkból egy hozzánk hasonló tudással rendelkező ellenfél ellen.

- Pár napja egy interjúban említetted, hogy nagyon jó társakkal készülsz, akik felfelé húznak téged. Hogyan értékeled a saját teljesítményedet a válogatottban?
- A stáb folyamatosan keresi az ideális sorokat, ezért már más társakkal játszom, mint amikor ezt mondtam. Azonban annyira hasonló tudásszintű játékosok alkotják a keretet, hogy most is kijelenthetem, mindenki jobb teljesítményre ösztökéli a másikat. Nehéz saját magamat értékelni, megpróbálok a legjobb tudásom szerint teljesíteni, és ha ez sikerül, akkor lehet esélyem bekerülni a világbajnokságra utazó keretbe.

- Mennyiben tér el a válogatott edzéseinek ritmusa és hangulata a klubedzésekhez képest?
- Itt is nagyon jó a hangulat az edzéseken és már régóta ismerem a srácokat, szeretek velük lenni. Mindössze annyival másabb, hogy itt a címeres mezért küzdünk minden nap, ami hihetetlenül nagy elismeréssel és büszkeséggel tölt el.

- Milyen érzés lesz miskolci nevelésként hazai pályán játszani a válogatott mezben?
- Nagyon motiváló, hogy a Miskolci Jégcsarnokban képviselhetem az országot. Remélem minél többen ki fognak látogatni a két mérkőzésre. Itt születtem, idevalósi a családom, a szerelmem, a barátaim, tényleg ezer szállal kötődök Miskolchoz. Éppen ezért mindent megteszek a címeres mezért és mindent ki is fogok magamból adni a pályán, hogy büszkék legyenek rám a miskolciak.

- Végezetül az utolsó kérdés a DVTK Jegesmedvékre vonatkozik. A következő szezonra is élő szerződésed van a klubbal. Mit gondolsz arról, hogy a korábbiaknál hamarabb kialakult a csapat magyar magja a következő szezonra?
- Szerintem nagyon pozitív dolog, hogy a magyar mag együtt marad. Szeretünk együtt játszani, egymásért küzdeni. Hihetetlenül jó a közösség, ezért én is boldog vagyok, hogy ennek a társaságnak a tagja vagyok.