A hétvégén 14. alkalommal rendeztük meg a tradicionális Avas Kupát, de idén először a DVTK színeiben - mondta Vidrai Szabolcs, szakmai vezető. - Ehhez igazítottuk a megszokott nevét is, azaz 14. DVTK-Avas Kupa lett az esemény hivatalos neve. Úgy érzem, a verseny nagyon sikeresnek mondható, hiszen rengeteg, 200 feletti nevezés érkezett. Az elmúlt években megszokott kétnapos eseményhez képest idén háromnapos lett, ami jól mutatja, hogy sok versenyző szereti ezt a versenyt, és szívesen látogat el városunkba. Ami a saját versenyzőinket illeti, azt gondolom, hogy mindenki szépen helytállt saját kategóriájában, és láthattunk sok szép, kiegyensúlyozott programot. Azt látom, hogy a DVTK-hoz való csatlakozásunk óta a sportolók fejlődtek, ami jó dolgokat vetít előre. Kiemelném Rákai Dorkát, aki Intermediete kategóriában megszerezte az aranyérmet maximálisan tiszta és ügyes programmal. Szarka Ivett a Junior női rövid programban szép korcsolyazassal a harmadik helyen állt. Sajnos a kűr előtt nem érezte jól magát, de igazi sportemberként odaállt, és kihozta magából, amit lehetett. A kisebb korcsolyazóink is büszkék lehetnek, hiszen az idei legjobb és legkiegyensúlyozottabb korizásukat mutatták be, többen is megdöntve eddigi pontszamaikat. Idén először mi is rendeztünk egy mini versenyt, ami azoknak a kicsi korisoknak szól, akik még nem indulnak úgynevezett "igazi" versenyen, de már most megtapasztalhatják a versenyek varázsát. Ezzel együtt természetesen kapnak motivációt és sok-sok élményt is. Úgy gondolom ez is egy nagyon hasznos pont volt a DVTK műkorcsolyázóinak életében. Ami a jövőt illeti, az a tervünk hogy a DVTK-Avas Kupát jövőre újra ISU naptáros versennyé tegyük, ahogy ez volt jó pár évvel ezelőtt. Ez újra egy komoly mérföldkő lesz életünkben.

14. DVTK-AVAS Kupa eredmények

Cubs I
Lipták Jázmin - 23.06 pont - 10. hely
 
Cubs II.
Kardos Gréta Emma - 19,36 pont - 9.hely
Planéta Nóra - 18.21 pont - 11.hely
 
Intermediate
Rákai Dorka - 38.50 pont - 1. hely 
Sulák Veronika - 30,44 pont - 6. hely
 
Junior 
Szarka Ivett - 103.8 pont - 4.hely
 
B Bronz 
Nagy Korinna - 15,65 pont - 10. hely
Tóth Antónia - 15.62 pont - 11.hely
 
C Bronz
Simon Dorka - 22.41 pont - 8. hely
Gilányi Dorottya - 16.35 pont - 17. hely
Velner Vivien - 16,12 pont - 18. hely
 
C Arany
Fedor Anna - 28.55 pont - 4. hely
 
D Bronz 
Homoki Zsuzsa - 15.82 pont - 2.hely
 
D Ezüst
Lövey Laura - 23,07 pont - 3. hely
Takács Réka - 17.08 pont - 5. hely
 
D Masters
Szávai Luca - 23.10 pont - 3. hely

6 év alattiak I
Varga Dóra Izabella - 2. hely
Bartkó Luca - 3.hely

6 év alattiak II
Rózsa Emma - 2.hely

8 év alattiak
Szentesi Jázmin - 3.hely
Bodolai Nóra - 4.hely
Oszterman Tamara - 5. hely

11 év alattiak
Pipoly Petra - 1.hely
 
Molnár Anikó: - Büszke vagyok a tanítványaimra, hiszen a legtöbbjüknek nincs versenyrutinja, mégis mindenki önnmagához képest sokat fejlődött és javított az eredményein, amit a pontokon is láttunk. Célunk a jövőben még többet fejlődni és versenybeli rutint szerezni.
 
Gombos Viktória: - A lányok többsége 2018 augusztusától korcsolyázik nálam, sokan akkor voltak életükben először jégen. Az intenzív munka szeptember-október között vette kezdetét. Időt és energiát nem sajnálva ezek a gyerekek hajnalokban, délutánokon és hétvégéken szorgalmasan gyakoroltak, aminek eredménye most beért. Nagyon büszke vagyok rájuk és nem csak az elért eredményükért. Mosolyogva, szívből korcsolyáztak. 
 
Osváth Katalin: - A lányok a szezon utolsó versenyén a legjobb formájukat hozták, mind technikailag, mind második pontszámban, ami abban is megmutatkozott, hogy a beállított elemekből mindent megkaptak.
 
Osváth Zsuzsanna: - Megelégedve mondhatom, hogy a lányok nagyon biztos programokat futottak. Kiemelném Rákai Dorkát, aki megnyerte kategóriáját és a legjobb pontszámán is javított. Összességében büszke vagyok a lányokra, mert nagyon szép szezont zárhattunk saját rendezésű versenyünkön.
 

- A hétvégén volt egy másik fontos rendezvény Budapesten - folytatta Vidrai Szabolcs. - A Sport XXI Program (szövetség által koordinált utánpótlás kereső/nevelő országos program) végeztével a MOKSZ rendezett egy fesztivál szerű rendezvényt. Ezen jelen volt minden olyan tagszervezet, akik benne vannak a sport XXI Gyere Korizni Programban. Ide is sok gyerekkel tudtunk menni és köszönjük a klubnak, hogy két DVTK Jegesmedvék matricával ellátott buszt biztosított számunkra. Ez a rendezvény egy nagyon jól összerakott program volt a MOKSZ szervezésében. Játékos és ügyességi versenyek voltak, rengeteg gyerekkel. Igazi családias hangulatú, elményteli esemény volt. Jó volt látni, hogy országos szinten sok-sok kisgyerek eljött. Mi 14 gyerekkel vettünk részt és a szereplésünk is nagyon sikeres volt. Sok ügyességi versenyszámban nyertünk és ahol nem, ott is szépen helytálltunk. Bízunk benne hogy a MOKSZ jövőre is tervez ilyen programot, mert nagyon hasznosnak és épitőnek gondolom. A feltörekvő generációnak pedig nagy élmény és motiváció. Nagyon köszönöm az edzőknek a sok munkát, láthatóan jó irányba tartunk. És külön köszönet a vezetőségnek és a verseny szervezőknek is, hogy minden korrektül és szépen ment ezen a hétvégén.

Kispályás Kupa Budaörs

6 év alatti csoport
Rózsa Emma - 4. hely
Bartkó Luca - 5. hely
Varga Dóra Izabella - 6. hely

8 év alatti B csoport
Elek Hanna - 4. hely
Nagy Lara - 8. hely

8 év alatti A csoport
Bukvai Elena - 6. hely
Szili Boglárka - 7. hely
Osztermann Tamara - 8. hely
Szentesi Jázmin - 9. hely
Bodolai Nóra - 10. hely

11 év alatti csoport
Pipoly Petra - 4. hely

Húsvét Kupa, Székesfehérvár

Cubs II
Kardos Gréta Emma - 13.75 pont - 17. hely
 
Cubs A I 
Lipták Jázmin - 16,35 pont - 15. hely
 
Intermediate 
Rákai Dorka - 33,85 pont  - 5. hely
 
C Bronz
Simon Dorka - 21,33 pont - 2. hely
 
D Ezüst
Lövey Laura - 21,51 pont - 5. hely