Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány ezúttal Rajna Miklóst próbálta ki a kapuban, akinek a helyettese Bálizs Bence volt, míg a keret tagjai közül pihenőt kapott Vay Ádám, Hetényi Zoltán, Kiss Dániel, Hári János és Bartalis István. A csapatkapitányi C betűt Magosi Bálint viselhette, a szintén hazai jégen játszó Szirányi Bence és Vas János voltak a helyettesei.

Az első percek kiegyenlített játékkal teltek, mind a két csapat igyekezett mélyre juttatni a korongot és támadni a kaput, de komolyabb helyzetek még nem alakultak ki. A lengyeleké volt az első emberelőny a 10. percben, ezt a magyar válogatott simán kivédekezte. Ezután itt is, ott is veszélyben forogtak párszor a kapuk, ám a hazaiak többet lőttek statisztikailag. Jött egy újabb magyar hátrány, a lengyeleknek sikerült forgalmat generálniuk Rajna Miklós előtt, kapusunk eszén azonban nem tudtak túljárni, annak ellenére sem, hogy egy időre elveszítette a bárdját. A záró percekben Sarauer és Erdély előtt adódtak sanszok, a pakk azonban nem jutott át a gólvonalon.

A magyar gárda erőteljesebben kezdte a közbülső felvonást, jórészt a lengyelek harmadában folyt a játék, igaz, idővel ők is képesek voltak veszélyesebb akciókat vezetni. Az első magyar előnyben túl a meccs felén néhány komolyabb lövést megeresztettek a mieink, de ekkor még 0-0 maradt az állás. A 38. percben aztán szinte a semmiből megszületett az ellenfél vezető gólja, Marzec oldalról, az alapvonal mögül tette a korongot Rajna felé, akinek mamutjáról Michalski elé pattant a játékszer, ő pedig nem hibázott közelről, 0-1. Az utolsó percben kisebb konfliktus alakult ki, amelyben magyar részről Nagy Gergő és Sofron, a túloldalról Starzinski és Michalowski volt érdekelt, mindannyian kiültek 2-2 percre. A játék viszont 4 a 4 ellen folytatódott, ekkor Bodó előtt adódott lehetőség, de kimaradt.

Az utolsó periódus elején a magyar és a lengyel válogatott is póbálta magához ragadni a kezdeményezést, ami végül a mieinknek sikerült. Wronka kiállítása során felálltak Stipsiczék, és a Volán bekkje a kék vonalról megtalálta az utat a hálóig, 1-1 a 45. percben. Ezt követően a lengyelek is kaptak egy újabb előnyt, de nem jutottak vele semmire. Ahogy telt az idő, Jarmo Tolvanen tanítványai mindinkább domináltak, annyira, hogy az ellenfélnek az 50. percben időt kellett kérnie a sorok rendezése érdekében. Ettől még maradt a momentum a magyar csapatnál, amelyet az utolsó percekben két emberelőny is segített. Viszont a kettő között a lengyelek ugyanúgy kapuvasat lőttek, mint a második fórban röviddel a vége előtt Wehrs.

Maradt a döntetlen, ami azt jelentette, hogy öt perc hosszabbítás következik. Ennek elején továbbra is a magyar válogatottnál volt a kezdeményezés, a végén viszont kiállították Bodót, így csaknem két teljes percig négy a három ellen támadhattak a lengyelek. Hiába tartották bent a korongot folyamatosan, nem sikerült áttuszkolniuk azt a gólvonalon. A döntés a büntetőlövésekre maradt. Négy lengyel próbálkozást is hárított Rajna, három magyar kísérletből viszont kettő bement, Sofroné és Vas Jánosé, ezzel 2-1-re nyert a magyar válogatott.

forrás: jegkorongszovetseg.hu, fotó:Tumbász Hédi