A Versenybizottság helyt adott követelésüknek és arra kötelezte a Diósgyőrt, hogy az elődöntő első mérkőzését április 17-én, szerdán játssza le, a második mérkőzés április 20-án legyen, míg a harmadik mérkőzés - amennyiben szükséges - április 23-án, kedden kerüljön megrendezésre.

Az Aluinvent DVTK március 28-án csütörtökön tájékoztatta a MKOSZ Versenyirodáját és minden klubot arról, hogy a szezon elején elfogadott Versenynaptár szerint kívánja lejátszani a hazai mérkőzéseinket, az április 13-i, szombati időpontot is beleértve. Ezt a klub megerősítette április 6-án, szombaton, a második megnyert negyeddöntő meccs után is. A mai napig hivatalos kifogás, ellenvélemény vagy aggály nem érkezett a dátumokkal kapcsolatban egyik csapattól sem.

Ennek szellemében a klub elkezdte meghirdetni az eseményt, megkezdte a csarnok beépítését, a csapat vezetőedzője, Cziczás László így alakította a felkészülési programot, ehhez igazodtak a többi sportcsarnokot használó csapatok edzései, mérkőzései, és a bejelentések is megtörténtek a hivatalos szervek felé.

A DVTK teljes mértékben megérti a szurkolók felháborodását, a klub tudja, hogy munkaidő beosztást megváltoztatni, egyéb elfoglaltságot módosítani nagyon bonyolult és időigényes feladat.

A döntés a klub feje felett született, melyet megfellebbezni a Versenyszabályok értelmében nem lehet.

A kosárlabdázó lányok, az edzői stáb és a klub ezúton is arra kéri a kedves szurkolóinkat, hogy álljanak a csapat mellé ebben a nehéz helyzetben, támogassák erőfeszítéseiket és az egyoldalúan megváltoztatott időpontokban is töltsék meg szurkolásukkal a sportcsarnokot!

A végleges időpontokról és a jegyelővételi lehetőségekről hamarosan tájékoztatjuk szurkolóinkat!

Köszönjük!

Az Aluinvent DVTK programja a rájátszásban

Elődöntő

1. mérkőzés
2019. április 17., szerda (Miskolc, Generali Aréna)
18:30 Aluinvent DVTK - CMB Cargo-UNI Győr

2. mérkőzés
2019. április 20., szombat (Győr)

CMB Cargo-UNI Győr - Aluinvent DVTK

3. mérkőzés
2019. április 23.,kedd (Miskolc, Generali Aréna)

Aluinvent DVTK - CMB Cargo UNI Győr (amennyiben szükséges)

Negyeddöntő

2019. április 3., szerda (Miskolc, Generali Aréna)
18:30 Aluinvent DVTK - NKE-FCSM Csata 81-70 (17-15, 27-18, 22-18, 15-19)

2019. április 6., szombat (Budapest, Ludovika Sportcsarnok)
19:30 NKE Csata - Aluinvent DVTK 49-69 (9-18, 9-21, 15-17, 16-13)