A szövetségi kapitány és a stábja ezúttal Hetényi Zoltánra számított a kapuban, akinek a cseréje Vay Ádám volt. Nem öltözött Rajna Miklós és Bálizs Bence, illetve a mezőnyjátékosok közül pihenőt kapott Pozsgai Tamás, Bartalis István és Hári János.

A magyar válogatott a kezdés után máris nekiesett ellenfelének, az első helyzet Sarauer előtt adódott, lövése elkerülte a kaput. A szerdai mérkőzés képével szöges ellentétben a nyitó harmad első felében óriási nyomást gyakoroltunk ellenfelünkre. Bodónak volt nagy helyzete, de elnyomták, előnybe kerültünk, ezt Erdély Csanád jóvoltából használta ki csapatunk, 1-0. A folytatásban is a magyar gárdánál volt a momentum, ám újabb gól nem született, akkor sem, amikor a fórunkban komolyan megdolgoztattuk az ellenfél hálóőrét. Ebben a húsz percben 22-4-re nyerték a kapura lövéseket Magosiék.

Akik a második felvonásban mindent ugyanott folytattak, ahol az elsőben abbahagyták, azzal a különbséggel, hogy a lövésstatisztika 20-3-as magyar dominanciát mutatott. Két emberelőny is kimaradt, de öt az öt ellen is elképesztő volt a nyomás, nem csoda, hogy időt kellett kérniük a lengyeleknek a 32. percben. Ezt követően sem voltak képesek támadójátékra, folyvást a védekezéssel voltak elfoglalva, a magyar csapat minden téren kontrollálta a történéseket. Két perccel a szünet előtt Pas végleges fegyelmit kapott szúrásért, majd kisvártatva kettős előnybe kerültünk, amely áthúzódott az utolsó periódusra.

Ezt aztán villámgyorsan kihasználta egy hatalmas lövéssel Sofron István, 2-0. Mentünk a harmadik gólért még egy ideig, utána a lengyelek is magukra találtak valamelyest. Fölényt ugyan közel sem sikerült kialakítaniuk, de már vezettek akciókat is. Annyira, hogy a periódus közepéhez közeledve Alan Lyszczarczyk szépített, majd alig több mint egy perc elteltével első emberelőnyüket gólra váltva egyenlítettek a vendégek Neupauer révén, 2-2 az 51. percben. Az egál a legkevésbé sem volt benne a játék képében. A magyar válogatott nem jött zavarba, az 53. percben Varga Arnold távoli lövése utat talált a lengyel kapuba, 3-2. A hazai sikert Chris Bodó biztosította be az 55. percben, aki Kevin Wehrs korongjába nyúlt bele, 4-2, ez lett a végeredmény. 

A magyar válogatott lényegesen offenzívebben és koncentráltabban játszott, mint szerdán, a harmadik játékrész közepének néhány percnyi bizonytalankodását leszámítva uralta a meccset, megérdemelt győzelmet aratott. Folytatás Budapesten, a következő felkészülési találkozóra április 17-én kerül sor a Tüskecsarnokban, az ellenfél vb-riválisunk, Szlovénia lesz.

forrás:jegkorongszovetseg.hu