NB I.

A DVTK NB I.-ben szereplő együtteséhez a sereghajtó, Floratom Szegedi AC II. látogatott Miskolcra. A piros-fehérek ezúttal is nélkülözni volt kénytelenek a budapesti világbajnokság előtt a felkészülési hajrában érdekelt válogatottját, Fehér Orsolyát. Így újabb utánpótlás korú játékosa debütált az NB I-ben a DVTK-nak Kopcsó Levente személyében.

A mérkőzés nem is indulhatott volna rosszabbul, hiszen a Bari Csaba - Doros Szilárd páros 3:2 arányú nem várt vereséget szenvedett a Gazdag Károly - Kardos István párostól, valamint a betegséggel küszködő Kővári Balázs, Fekete József beugró párjával szintén alulmaradt 3:1 arányban, így 0-2-es hátrányból kezdte a DVTK az egyéni mérkőzéseket.

Bari Csaba simán nyert Nagy Bence ellen, de Kővári Balázst nagyon zavarta betegsége, szédülve, bizonytalanul mozogva kikapott Gazdagtól. Doros Szilárd biztosan verte Kardost, de a két fiatal összecsapásán nem volt kérdéses az újdonsült MOATSZ bajnok, Szántosi Dávid győzelme Kopcsó Levente ellen. Maradt a vendégek két pontos előnye (2-4).

Bari Csaba az előző körben a Kővári Balázs ellen győzedelmeskedő Gazdag Károly ellen bizonyította, hogy jobb játékos és Kővári Balázs is javított Kardos István ellen. Doros Szilárd nem várt vereséget szenvedett a nagyon labdabiztos, önbizalomtól duzzadó ifjú Szántositól. Mivel Kopcsó Levente is kikapott Nagy Bencétől, így továbbra is hátrányban maradt a piros-fehér csapat (4-6).

A harmadik körben sikerült utolérni a vendégeket. Bari Csaba biztosan verte Kardos Isvánt, míg Kővári Balázs nagy csatában 3-2-re győzte le Szántosit. Doros Szilárd sikere nem forgott veszélyben Nagy Bence ellen, míg Kopcsó 3-0-ra vesztett Gazdaggal szemben. Összetettben 7-7 volt az állás a harmadik egyéni kör után.

Az utolsó körre maradt a döntés, ahol kijött a két csapat közti különbség. Bari Csaba az addig vitézkedő Szántosit simán verte, majd Kővári Balázs és Doros Szilárd is 3-0-ás győzelemmel tett pontot a találkozó végére.

NB I. Keleti-csoport 16. forduló

DVTK I. - Floratom Szegedi AC II. 10-7 

Győzött
Bari Csaba 4
Kővári Balázs 3
Doros Szilárd 3
 

NB II.

A listavezető Nyírbátor ellen állt asztalhoz a DVTK második csapata. A hosszú sérüléséből felépülő és először asztalhoz lépő Gadóczi Gáborral kiegészülve, az ismét hibátlan mérleggel záró Tóth Zsolt és Boros Zoltán vezényelte gárda szinte lesöpörte 13-5-re a listavezetőt!

NB II. Észak-Keleti csoport 16. forduló

DVTK II. - Nyírbátori ASE I. 13-5

Győzött
Tóth Zsolt 4
Boros Zoltán 4
Gadóczi Gábor 2
Rózsahegyi Péter 2

Párosban
Tóth Zsolt - Boros Zoltán páros

Értékelés

Barták László: - Hatalmas küzdeni tudásról tett a csapat tanúbizonyságot. Kővári Balázs betegen, szédelegve, de nagyot küzdve hozta a győzelemhez szükséges három meccset, így Fehér Orsi nélkül is elkönyvelhettük a három pontot. Hétvégén pedig már Orsinak is drukkolhatunk a világbajnokságon!