Az Öblös Sporttelep egy új, minden igényt kielégítő főépülettel gazdagodik. Az alapkőletételt követően elkészült az épület cölöpalapozása, valamint az épület alatti területek feltöltése. Kiépítésre kerültek a padló alatti vezetékek, felállások. Februárban elkészültek a betonacél szerelések, majd az alaplemez betonozása. Márciusban folytatódott a szerkezetépítés a földszinti körítő falak falazásával, valamint a monolit felmenő falak betonozásával. Jelenleg a kivitelező cég, a Weinberg '93 Építő Kft a födém betonozását és a közművek kiépítését végzi.


A beruházás költsége közel egymilliárd forint, amely teljes egészében az EMMI (Emberi Erőforrások Minisztérium) támogatásával valósul meg. A 682 m2 alapterületű főépületben a 12 darab öltöző mellett vizesblokkok, szertár, mosoda, orvosi szoba, tárgyaló, közösségi tér és irodák is helyet kapnak majd.


Emellett egy fedett, 200 fő befogadására alkalmas lelátót is építenek az újonnan megépülő műfüves pálya mellé. A pályaépítés nagy tömegű földmunkái a hónap második felében kezdődnek. A pályán és a főépületen kívül a rekortán is megújul majd, ezzel is segítve a tömegsportot űzők napi sportolási lehetőségét.

A SBTC-ben jelenleg közel 250 gyermek sportol napi rendszerességgel, U7-től egészen U19-ig.