Remek hangulatban indult útjára a labda, Putniņa adta meg a találkozó alaphangját egy középtávolival, majd Mokango talált be kétszer is egymás után. A Győr kétszer egyenlíteni tudott Czank és Spanou révén, de aztán megtorpantak kissé, miközben Walker-Kimbrough is beköszönt (8-4). Mandić büntetőkből nem hibázott, de ekkor aktivizálták magukat a DVTK cseréi, hiszen Zele labdaszerzéséből Szűcs Réka ziccerezhetett, minek eredményeképpen időt kértek a vendégek (10-6). Büntetőket követően jött közelebb a Győr, Krnjić egyet, Gray mindkettőt bedobta, Mokango gólja a legjobbkor érkezett. Walker-Kimbrough nem hibázott a büntetővonalról, és néhány kimaradt támadás után a negyed hajráját is megnyomta a Diósgyőr. Mokango és Škorić találatait követően az addigi legnagyobb különbség alakult ki (18-9). 


A második játékrész elején nem találta a ritmust az Aluinvent DVTK, több mint két és fél percre volt szüksége, hogy Škorić által megtalálja a labda a gyűrűbe vezető utat. A felkínált lehetőséggel azonban az ellenfél nem nagyon tudott élni, hiszen ebben a periódusban mindössze Török két büntetőjét jegyezhettük fel a nevük mellé (20-11). A folytatásban azonban Spanou majd Mandić hármasaival újra szorossá tették a mérkőzést. Miután a piros-fehérek gépezete továbbra is akadozott, át is vette a vezetést Milos Pavlović együttese, törvényszerűen jött a hazai időkérés (20-21). Átok ült a hazaiakon, Mandić és Gray növelték csapatuk előnyét. Mielőtt azonban túlságosan elhúzott volna a Győr, előbb Maja Škorić, majd Medgyessy Dóra keze sült el a hárompontos vonalon túlról, megnyugtatva ezzel az értük szurkolók idegeit (26-25). A félidő hajrájában egy labdalopást követő fault után Medgyessy büntetőzött hibátlanul, majd Shatori is szórt egy laza triplát, helyre állt a világ rendje (31-25). A félidő végét jelző dudaszóig hátra lévő bő fél perc is az amerikai bedobóról szólt. Előbb értékesített egy büntetőt, majd két másodperccel a vége előtt bevágott még egy hármast is. Amilyen rosszul alakult sokáig ez a játékrész, annyira szépen ért véget (35-25).


Nagyszerűen kezdte a második félidőt a DVTK, Mokango és Walker-Kimbrough vállalta magára a pontszerzést, Gray szépített egy középtávolival. A folytatásban Kiss Angelika szerezte meg első pontjait egy lepattanóharc után, majd Medgyessy osztott ki egy remek asszisztot Mokangonak, magabiztosan vezetett ezzel a hazai csapat (43-27). Gray 2+1-esére Mokango válaszolt klasszikus centergóllal, majd Zele bevetődéses labdacsenését követően kialakult ziccerből Walker-Kimbrough szerzett könnyű kosarat (47-30). Spanou hármasára Zele reagált egy betörésből szerzett góllal, majd a győriek görög magasjátékosa dobta be az egyik büntijét. Dicsérni kell a DVTK kongói centerét, mert míg a saját palánkja alatt korlátlan úr(nő)ként blokkokat osztott ki és lepattanókat kaparintott meg, a játékrész eredményét is ő alakította ki egy szép megmozdulás után (51-36). 


Gray góljára Mokango válaszolt a záró felvonás elején, majd kimaradt akciók után a találkozó 33. percének végén Walker-Kimbrough 2+1-esével eldőlni látszott a csata (56-38). Pavlović edzó időkérése után Nagy Dóra csak az egyik büntetőjét értékesítette, aztán Krnjić két jó dobása közt Mokango is pontosan célzott (58-43). Škorić-tempó után Török szórt egy hármast, majd Kiss dobálta be a büntetőit (62-46). Egy Török-büntető után Varga és Mokango gólváltását jegyezhettük fel, de már mindenki az összecsapás végét várta. A végeredményt nagy hármasa alakította ki, de ezt senki nem bánta a csarnokban, magabiztosan győzött az Aluinvent DVTK (64-52). 

Női Kosárlabda NB I., A-csoport, elődöntő, 1. mérkőzés

Aluinvent DVTK - CMB Cargo-UNI Győr 64-52 (18-9, 17-16, 16-11, 13-16)

Miskolc, Generali Aréna, 1500 néző. Játékvezető: Praksch Péter. Papp Péter, Csabai-Kaskötő Brigitta.
DVTK: Medgyessy 5/3, Walker-Kimbrough 18/6, Škorić 9/3, Putniņa 2, Mokango 22. Csere: Zele 2, Kiss A. 4, Szabó F., Szűcs R. 2, Kányási. Vezetőedző: Cziczás László.
Győr: Czank 2, Mandić 7/3, Spanou 9/6, Krnjić 5, Gray 15. Csere: Varga Zs. 2, Török Á. 6/3, Nagy D. 6/3. Vezetőedző: Milos Pavlović.

Edzői nyilatkozatok

Cziczás László: - Gratulálok a győri csapatnak, csapatkapitányuk nélkül játszottak szoros mérkőzést. Ami az én csapatomat illeti, nem jól, de nagyon stabilan játszott. A legfontosabb az, hogy a szíve mindenkinek a helyén van. Az külön öröm, hogy a saját nevelésű miskolci Kiss Angelika ennyi percet töltött a pályán. Semmi különös nem történt, egy-nullra vezetünk. Biztos vagyok benne, hogy Győrben sokkal nehezebb találkozó vár ránk. Ki kell javítanunk néhány hibát szombatig, mert nem akarunk harmadik mérkőzést. 

Milos Pavlović: - Rosszul kezdtük a mérkőzést, hat sima ziccert rontottunk, ezzel önbizalmat veszítettünk. Aztán később visszajöttünk a meccsbe és a vezetést is átvettük, de a második negyed végén kapott hármasokkal megint tíz pont lett a különbség. A második félidőben csak üldöztük a Diósgyőrt. Gratulálok a hazai csapatnak, ma jobban játszottak.

 

A mérkőzés részletes statisztikája itt olvasható.