Az első angliai meccsre, az olaszok ellen Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány és stábja néhány helyen változtatott a csapat összetételén. Bálizs Bence kezdett a kapuban, Rajna Miklós volt a tartalék. Kihagyta a szombati meccset Vay Ádám, Nagy Krisztián és Garát Zsombor, míg visszakerült Miskolczi Márk és Bartalis István. Két támadósor változatlan maradt, míg Vas János volt a center Bartalis és Bodó között, a negyedik sorban Miskolczi, Benk és Magosi szerepelt, a 13. csatár pedig Terbócs volt. A bekkpárok változatlanok maradtak, de Garát kimaradásával Varga volt a hetedik hátvéd. A csapatkapitány Magosi Bálint volt, helyettesei pedig Hári János és Vas János.

A magyar csapat már kilenc másodperc után megszerezte a vezetést, miután Galló próbálta meg középre tenni a korongot a kapu mögül, de az végül a kapuson megpattanva a hálóban kötött ki (1-0). Továbbra is az első percben jártunk, amikor Szirányi lőtt távolról, és végül a korongba senki sem ért bele, így az bement (2-0). A kezdeti izgalmak után csillapodott a tempó. A mieink kivédekeztek egy emberhátrányt, aztán újra fölénybe kerültek. Az olaszok a 13. percben szépítettek, nagyjából az első lövésükkel: Miceli próbálkozása becsúszott (2-1). Öt perccel a harmad vége előtt magyar emberelőny következett, és bár szépen járatták a korongot a játékosok, gól nem született.

A második harmad elején ismét fórban támadhattak a mieink, ám ebből sem növelték az előnyt. Öt perc elteltével Gallónak volt nagy helyzete, miután behúzott, és a kapus már verve volt, de a korong elkerülte a kaput. A magyarok továbbra is megdolgoztatták az olasz kapust, az ellenfél alig tudta kihozni a korongot a harmadából. Ez a nyomás csak emberhátrányban enyhült, az olaszok pár lövéssel próbálkoztak, de Bálizs jól védett. Aztán újra a magyar együttes irányított, de Wehrs passzából Nagy Gergőnem tudott betalálni. A gól viszont összejött a következő akcióból: Vas lőtte be a helyzetet Caffinak (3-1). A mieink újabb emberhátrányt védekeztek ki biztosan, majd Bálizs Hochkofler megindulásánál is nagyot védett. Magyar emberelőny következett, és ezt már sikerült kihasználni: Wehrs lövésébe Nagy Gergő ért bele (4-1).

A harmadik felvonás elején is folytatódott a magyar fölény, sikerült beszorítani az ellenfelet. Öt perc elteltével fórból újra betalált a csapat, Wehrs lökete kipattant, de Nagy Gergő belőtte a korongot (5-1). Nem sokkal később Hári a kapuvasat találta el. Az olaszok egyre fáradtak, és egyre többször kerültek a büntetőpadra. Emberelőnyben Sofron került helyzetbe, de fölé lőtte a nagy ziccert. Hamarosan azonban összejött a találat a csatárnak: egy emberhátrány kivédekezése után Sofron megindult, és Caffit becsapva a hálóba lőtt – a gólpassz Bálizsé volt (6-1). A hajrában még egyszer fórban támadhattak a mieink, de ebből már nem született újabb találat.

A felkészülési program

április 5. Magyarország – Svédország 3-4
április 10. Magyarország – Lengyelország 2-1 b.u.
április 12. Magyarország – Lengyelország 4-2
április 17. Magyarország – Szlovénia 7-4
április 20. Magyarország – Olaszország 6-1
április 21. Magyarország – Nagy-Britannia (Anglia)

A divízió 1/A csoportos világbajnokság 

2019. április 29., hétfő, 8:30 Magyarország – Dél-Korea
2019. április 30., kedd, 15:30 Fehéroroszország – Magyarország
2019. május 2., csütörtök, 8:30 Litvánia – Magyarország
2019. május 3., péntek, 15:30 Magyarország – Szlovénia
2019. május 5., vasárnap, 15:30 Kazahsztán – Magyarország

forrás:jegkorongszovetseg.hu