A 8 versenyzővel felálló DVTK Jegesmedvék mellett a Debreceni DJKSE, a jászberényi JSE és az eperjesi ŠKM Akademik Prešov volt jelen a meghívásos nemzetközi megmérettetésen.

Hazai jégen három újoncot is avattunk, hiszen Szűcs Máté (Junior G), Müller Dalma és Buday Benedek (Junior F) az első versenyükön indultak és ismerkedtek a jövőben rájuk váró versenyhangulattal.

Üveges Gréta (Junior D) visszatérőként lépett jégre, ugyanis már korábban indult versenyeken, de egy sérülésből adódó hosszabb kihagyás után idén csatlakozott újra a short trackesekhez.

Müller Dávid és Szabó Barnabás a Junior E kategóriában a dobogóra állhattak, Dávid a harmadik, Barnabás az első helyen zárt. Dávidnak sikerült egy új egyénit futnia 333 és 777 méteren (41,98 és 1:37,72).

Bodnár Emma és Talpas Vilmos a legidősebb Junior A kategóriában indult és mindketten az első helyen zártak. Emma 55,69 másodpercre javította legjobb 500 méteres idejét.

A szép eredmények mellett a legnagyobb siker a rendezvény zökkenőmentes lebonyolítása volt, amiben nagy szerepet játszott a szülői gárda összefogása. Mindenkinek jutott valamilyen feladat a versenyirodától kezdve a sportolók informálásán át a matracok pakolásáig. A verseny a short track pályaigényeinek és a versenyzők megfelelő biztonságát garantáló matracozással kezdődött, amit szeretnék megköszöni a jászberényi csapatnak, ugyanis a rendelkezésünkre bocsájtották a Miskolcon eddig jelen nem lévő rendszert. A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség közbenjárásával a matracok Miskolci Jégcsarnokban maradhattak, így a következő szezontól a legbiztonságosabb körülmények között készülhetünk a versenyekre.