Csapatunk holtversenyben első helyen állt a 7. fordulóban a Paksot verő Nagykanizsával, azonban a táblapontok a zsinórban 11-szeres bajnoknak kedveztek. 

Szombaton a Pénzügyőr gárdájával ütköztünk meg, amely, bár külföldit ezúttal nem hívott, viszonylag erős összeállításban ült asztalhoz. Csapatunk a GM Arescsenko, GM Sethuraman, GM Szabó G., GM Antal G., GM Korpa, IM Kozák, IM Torma, IM Neugebauer, FM Handó, Kun G., FM dr. Füsthy, Erdős összeállításban kezdte az összecsapást. A hétvége forgatókönyve egyszerű volt, ám annál nagyobb kihívásnak ígérkezett: 6 ponttal többet kellett szerezni, mint a Nagykanizsa. 

A Pénzügyőr ellen sokáig nem dőlt el parti, a harmadik óra környékén azonban beindult a pontgyártás. Elsőként Antal Gergő késztette kapitulálásra ellenfelét, majd Torma Róbert remizett, de Kozák Ádám és Sethuraman győzelme sem váratott sokat magára. (0,5:3,5) Hamarosan csatlakozott a jó példához Szabó Gergely, Neugebauer Martin, dr. Füsthy Zsolt és Erdős Boglárka is. (0,5-7,5) A győzelem ekkor már biztos volt, de a gólarány nagyon is sokat jelentett. A tét nagyságát jelzi, hogy a teremben folyó 60 partiból már csak 4 volt folyamatban, amelyből hármat diósgyőri sakkozók vívtak. Korpa Bence türelmesem nyert és elmondható ez Handó Vilmosról is, akik addig keresték a lehetőséget, amíg az megadatott nekik. Arescsenko nagymester kis előnyét a végletekig fokozva szenzációs partit játszott, és szintén GM ellenfele még percekkel a parti vége után sem értette, hogy is kapott ki. A végén Kun Gábor remire hozta gyaloghátrányos végjátékát, így csapatunk szenzációs, 11-1-es győzelmet aratott.

Közben fél szemmel a Nagykanizsa partiját is figyelni kellett, akik a kieső Csuti SK-val küzdöttek. A bajnokaspiráns kisebb meglepetésre megremegett, és csak 8-4 arányban tudott győzni, ami azt jelentette, hogy a vasárnap komoly izgalmakat tartogathat, hiszen a diósgyőriek már csak 3 táblapont hátrányban voltak 

NB I. Szabó László csoport 8. forduló 

Pénzügyőr SE - DVTK 1-11 

Győzött
Arescsenko Alexander
Sethuraman S. P.
Szabó Gergely
Antal Gergely
Korpa Bence
Kozák Ádám
Neugebauer Martin
Handó Vilmos
dr. Füsthy Zsolt
Erdős Boglárka,

Döntetlen
Torma Róbert
Kun Gábor, 

Vasárnap ennek megfelelően a piros-fehér sakkozók komoly harci lázban, nagy elszántsággal és a GM Almási Z., GM Arescsenko, GM Sethuraman, GM Szabó G., GM Antal G., GM Korpa, IM Kozák, IM Torma, IM Neugebauer, FM Handó, Kun G., FM, Erdős vetették bele magukat a Haladás elleni küzdelembe.

Az ellenfél húzott egy érdekeset, ugyanis a nekik teljességgel tét nélküli meccsre erősítettek a szombati összeállításukhoz képest, és a 2. táblán bevetettek egy horvát nagymestert. További érdekesség, hogy csapatunkból a nyári átigazolási időszak lejárta előtt egy nappal, se szó, se beszéd távozó Héra Imre az 1. táblán játszott Almási nagymesterrel. 

A meccs alaphangját Korpa Bence adta meg, aki viszonylag rövid idő alatt győzött, majd Antal Gergely remije következett. Ígéretes állásban játszottak a piros-fehérek, és jó hír érkezett, hogy a Nagykanizsa már másfél pontot vesztett a Dunaharaszti ellen.

Teljesen nyílt volt a bajnokság véghajrája, ennyire komoly és izgalmas küzdelem már nagyon régen volt tapasztalható. Almási Zoltán sajnos nem tudott revansot venni a csapatot ért sérelmeken, és Neugebauer Martin is csak remit ért el. (2,5-1,5) Szabó Gergely nyílt sisakos küzdelemben győzött, míg Kozák Ádám hátrányosabb állást megfordítva hozta el a teljes pontot. (4,5-1,5) Torma Róbert sajnos nem tudta tartani a gyaloghátrányos végjátékát de Arescsenko ismét szuverén módon vezette a partiját a váratlanul beugró horváttal szemben. (5,5-2,5) Ekkor a másik meccsen még 5 parti zajlott, még mindig ott volt az esély a bajnoki cím megszerzésére. Kun Gábor és Handó Vilmos is szép partiban húzta be a teljes pontot, míg a Nagykanizsa már 3 vesztett pontnál járt. (7,5-2,5) Sethuraman sajnos nem találta a nyerő folytatást a jobb állásban és vereséget szenvedett, de Erdős Boglárka feltette a pontot az i-re, és beállította a 8,5-3,5 arányú végeredményt. 

A Nagykanizsa ugyanilyen arányban nyert, így maradt a meccs előtti 3 pont különbség, ami zsinórban a 3. bajnoki ezüstérmet jelenti a DVTK számára. 

NB I. Szabó László csoport 9. forduló

DVTK - HVSE-Infraplan 8,5:3,5 

Győzött
Arescsenko Alexander
Szabó Gergely
Korpa Bence
Kozák Ádám
Handó Vilmos
Kun Gábor
Erdős Boglárka,

Döntetlen
Almási Zoltán
Neugebauer Martin
Antal Gergely, 

Dr. Mátyás Imre, szakosztályvezető: - Nagyon nehéz és viszontagságos bajnokságon vagyunk túl. Az előjelek baljósak voltak, hiszen kiváló női játékosunk, Medvegy Nóra sajnos visszavonult, két nagymesterünk, Prohászka Péter és Bérczes Dávid időlegesen az USA-ba távozott, Héra Imre pedig rendkívül sportszerűtlen módon hagyott itt bennünket. Ilyen mértékű gyengülés után más csapatok szétestek volna, vagy legalábbis addigi árnyékukat mutatják, mi mégis az eddigi legjobb szezonunkat futottuk. Kiváló a csapatkohézió, nagyon jó szellemiségűek a játékosok, és azok is remekül helyt álltak, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak.

A Pénzügyőr elleni káprázatos győzelmünkre az egész magyar sakkvilág felkapta a fejét, és a frászt hoztuk a Nagykanizsára, ők pedig ehhez az érzéshez nem voltak hozzászokva az elmúlt 11 évben. Még az utolsó forduló utolsó partijaiban is volt esélyünk a bajnoki címre, ami nagyon nagy dolog. 73 táblapontot szereztünk, 8,11-es átlagot hozva, ami egészen káprázatos mutató. Az egyetlen paksi meccset leszámítva, ahol 5 faktor szerencsétlen egybeesése szükségeltetett a minimális vereséghez, kiválóan szerepeltünk. Nagyon büszke vagyok a csapatra és egyenként minden játékosra is. Gratulálok és köszönöm nekik a kitartást, a koncentrációt és az egész éves munkájukat!

A bajnokság végeredménye

1. Tungsram Aquaprofit NSK I. 76
2. DVTK 73
3. ASE Paks 65.5
4. Aquaréna Kőbánya SC I. 53
5. Dunaharaszti MTK 53.5
6. HVSE-Infraplan 55
7. Pénzügyőr SE 47.5
8. Duocor-Makói SVSE 48.5
9. Z.Csuti-Hydrocomp SK 43
10. Maróczy SE 25