- Az a legfontosabb, hogy meghosszabbítottuk a csapat NB III.-as tagságát - foglalta össze az évet Vég Csongor. - Ha hosszabban kell értékelnem, akkor azzal kezdem, hogy mindenekelőtt köszönöm a klubvezetésnek, hogy rám bízták ezt a nagy, de hálás feladatot. 
Ahogy várható volt, tavasszal sokkal jobb teljesítményt nyújtott a csapat, hiszen egy olyan kerettel vágtunk neki a küzdelmeknek, ahol a játékosok többsége korábban soha nem játszott felnőtt bajnokságban. Előre készültünk a kudarcok feldolgozására, mint ahogy a sikerek helyén kezelésére is. Nehezen indult a bajnokság, de utána ki gyorsabban, ki lassabban beleérett az NB III.-ba. Az első igazán biztató jeleket az ősz végén lehetett látni, tavasszal pedig meghozta gyümölcsét a meccsről-meccsre gyarapodó rutin. Az egész csapatról elmondható, hogy egy év alatt rengeteget fejlődtek a srácok. Ezt nem csak a játéktudásra értem, hanem a személyiségüknek is jót tett, hogy felnőttek ellen játszva rengeteg pozitív és negatív impulzust tanultak meg kezelni. Mentálisan erősek voltunk, a nehezebb időszakban sem pánikolt be senki. Vezetői szinten sem merült fel, hogy rutinos labdarúgók játszanak vissza, hiszen egész évben látni lehetett, hogy van a csapatnak jövője.

Annyira fiatal kerettel rendelkezett a DVTK tartalék (a részletes adatok itt böngészhetők), hogy a mindössze 22 éves kapus, Bukrán Erik, a mezőnyjátékosok között pedig a 21 éves Boros Gábor a legidősebb. Őket követi korban az idény nagy részét műtét utáni rehabilitációval töltő Szabó II Balázs és Ivánka Patrik, valamint Bárdos Bence. A pályára lépő 27 mezőnyjátékosból mindössze nyolcan születtek 2000 előtt, kilencen a 2000-es, hatan a 2001-es, négyen a 2002-es korosztályt képviselték.

Összesen 35 gólt lőtt Vég Csongor csapata, a házi gólkirályi címet Boros Gábor szerezte meg. (Teljesítménye értékét növeli, hogy ősszel kölcsönben játszott, ezért mindössze 13 mérkőzésen játszott a DVTK tartalékban.)

- Télen is kitartottunk az általunk választott irány mellett - emlékezett vissza az UEFA A-licenc és UEFA Elite Youth A-licenccel is rendelkező edző. - Nem kívülről erősítettünk, hanem a saját nevelésű, budafoki kölcsönből visszatérő Boros Gábor csatlakozott hozzánk, illetve a tavasz végén nagy segítséget jelentett a sérüléséből felépülő Szabó II Balázs is. Gabi nem csak 10 góljával, hanem a pályán kívül is sokat segített, mert ősszel hiányzott az a vezér, aki az edző meghosszabbított keze lett volna. Göndi pedig ezen a szinten rutinos labdarúgó, aki a formába lendülve a középpálya vezére lett. 

A csapatból Tóth Borisz, Orosz Donát, Géringer Tamás és Korbély Kristóf az élvonalban is bemutatkozott, valamint a tűzkeresztségen korábban áteső Bukrán Erik és Bárdos Bence is több mérkőzésen pályára lépett az NB I.-ben.

- Nem játszottunk eredménykényszer alatt, “csak” benn kellett maradni, ami persze nem kevés - folytatta a sportszakember. - Ezen túl a többi lényegében mindegy, mert évek múlva sokkal többen emlékeznek majd úgy erre a bajnokságra, hogy feltűnt például Korbély Kristóf, mint arra, hogy a DVTK tartalék a 11. helyen végzett (a részletes tabella itt található - a szerk.). A DVTK Akadémián folyó munkát nem a DVTK tartalék (vagy bármelyik korosztályos csapat) helyezése alapján kell megítélni, sokkal fontosabb, hogy hány saját nevelésű játékost adunk fel az első csapat keretébe.

A DVTK tartalék június 24-én, hétfőn kezdi a felkészülést, és az augusztus 4-én induló bajnokság kezdetéig a tervek szerint 6 felkészülési mérkőzést játszik Vég Csongor csapata.

- Most nyáron várhatóan nem lesz akkora vérátömlesztés a keretben, mint az előző években. Természetesen lesznek távozók, de az ő kezüket sem szeretnénk elengedni, lehet még belőlük profi labdarúgó. Ez a futball rendje egy U6-os csapatból csak 1-2 gyerek tudja végigjárni a szamárlétrát, a többiek lemorzsolódnak menet közben, ki korábban, ki az utolsó szakaszban.
A DVTK Akadémián egységes alapelvek szerint folyik a munka, ezért egyre könnyebb beemelni egy fiatalt a DVTK tartalékba. A többiektől pedig azt várom, hogy több olyan karakter legyen a pályán, aki a fiatalok hóna alá nyúlva segíteni tud nekik a fejlődésben. 
Biztosan lesznek idén ősszel is nehéz pillanatok, de ahogy tavaly, úgy idén is úrrá leszünk rajtuk. A részünkről sok bizalomra, a labdarúgók részéről pedig nagy hitre lesz szükség, mert csak így tudunk eredményesek lenni 
Végezetül köszönöm a közvetlen segítőimnek és a DVTK Akadémián dolgozó összes edzőnek a munkáját, ők is nagyon sokat tettek és tesznek a játékosok felkészítésében.