Véget ért az ARAGO-DVTK tanulmányi ösztöndíj program első éve. Ezen idő alatt 60 tehetséges, matematikából vagy fizikából versenyeredményeket elérő, miskolci, állami fenntartású középiskolába járó diák kapott anyagi támogatást, akik 80 szakköri foglalkozáson is bővíthették ismereteiket.

- A programban résztvevő diákok sok szép eredményt értek el - tájékoztatott Veres Pál, a Földes Ferenc Gimnázium igazgatója. - A marosvásárhelyi Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen a szakkör válogatottja indult Miskolcról, és a mi csapatunk lett a legeredményesebb, három első és két harmadik helyet szereztünk, amit a többi csapat meg sem tudott közelíteni. Nagyon büszkék vagyunk rájuk. Meg kell említenem, hogy matematika OKTV-n hárman jutottak a döntőbe, az Arany Dániel Matematikaversenyen 2. és 7. helyezést értek el diákjaink, a fizika OKTV-n szintén 7. lett egy tanítványunk. A fizika OKTV döntőkben olyan iskola diákja is bejutott, ahonnan még nem volt döntős.

- Örültem a lehetőségnek, nagyon hasznosak voltak a szakkörök - nyilatkozta diáktársai nevében is Győrffi Ádám György, a Földes Ferenc Gimnázium 10. osztályos tanulója. - Mivel a többi iskolából is a legjobb tanulók vesznek részt a szakköri foglakozásokon, sokkal jobban lehet haladni, magasabb színvonalú az oktatás. Több országos és nemzetközi versenyen is részt vettem, ahol dobogós helyezéseket értem le. Az ösztöndíjprogram nem automatikusan hosszabbodik meg, nekem is pályáznom kellett a következő évre, ezért nagyon bízom benne, hogy pozitív elbírálásban részesülök. Izgatottan várom.

A 2019/2020-as tanévre közel 80 pályázat érkezett, melyek elbírálása folyamatban van. A döntést követően nyilvánosságra hozzuk a nyertesek névsorát.