Az A-csoport rangadójára mindkét válogatott veretlenül érkezett. Kiválóan kezdtünk, Medgyessy és Goree találatával 2-0-s előnyt épített fel a magyar csapat. Az első perc végére azonban 3-2-re fordított Kína, de Goree azonnal egyenlített. Igazi tüzijátékot láthattunk, ahol a kínaiak 1+1-es helyzettel és egy jó ritmusú betöréssel 6-3-ra léptek el. Papp válaszolt a kínai rohamokra két ponttal, amivel 7-5-re módosította az állást. Innen ismét kétszer bizonyult eredményesnek ázsiai riválisunk, de az első játékmegszakítást megelőzően válogatottunk kapott el egy jobb sorozatot. Goree kétszer, Medgyessy egyszer villant. A kisebb pinenőre minimális 9-8-as hátrányban fordulhattunk.

Visszatérve a találkozóra a kínaiak büntetővel növelték előnyüket. A középső szakaszban végig fölényben játszott riválisunk. A mérkőzés feléhez érkezve 5 perc játék után 15-8-ra léptek el. Hatékonyan dolgoztak a palánk alatt és betörésekből jól bontották meg védelmünket. Eközben a mieinknél kimaradt egy büntető is. Végül 4 perc 17 másodperccel a rendes játékidő vége előtt Goree törte meg a kosárcsendünket, de erre a kínaiaik azonnal válaszoltak. A második játékmegszakításhoz 16-9-ről érkeztünk. A folytatásban Kína 18-9-re lépett el és ezzel megnyílt az esély, hogy lezárjuk a találkozót idő előtt. Goree még betalált kétszer, de 2 perc 50 másodperccel a vége előtt egy büntetővel Kína 21-11-re alakította az eredményt és behúzta a meccset. Kína ezzel már biztosan negyeddöntős. A mieink ezt Türkmenisztán esti legyőzésével vívhatják ki este 20 óra 30 perctől.

 

Magyarország - Kína 11-21

Pontszerzők: Goree 8, Theodoreán 1, Medgyessy 1, Papp 1.

A Türkmenisztán elleni összecsapást Goree villámgyors találata vezetett fel. A folytatásban betalált Theodoreán, majd Goree villant és 3-0-ra léptünk el. Riválisunk is megszerezte első pontjait, de Medgyessy és Theodoreán találatainak köszönhetően 5-2-ről érkezett el az első játékmegszakítás.

Visszatérve a pályára, továbbra is nagy kedvvel, motiváltan játszott csapatunk. Szép és gördülékeny támadásokat vezettünk a találkozó középső szakaszában. Goree öt pontot jegyzett, de betalált Medgyessy, Theodoreán és Papp is, így 13-4-re léptünk el. Erről az állásról érkeztek a felek a második játékmegszakításhoz. Ezt követően még három és fél perc volt hátra a rendes játékidőből. A folytatásban Theodoreán és Goree két-két találattal növelte 17-6-ra az előnyt. Az utolsó percben már nem volt kérdés a győztes kiléte. Válogatottunk profin lehozta a találkozót. Az utolsó találatot Theodoreán jegyezte, kialakítva a 18-5-ös végeredményt. Szombaton este Spanyolország ellen jöhet a negyeddöntő.

Türkmenisztán - Magyarország 5-18

Pontszerzők: Goree 9, Theodoreán 6, Medgyessy 2, Papp 1

Forrás: fiba.basketball/3x3WC/2019, wbasket.hu