- A nagy esélyes Kínától elszenvedett vereség mellett három győzelem áll a nevetek mellett a világbajnokságon. Ezt vártad előzetesen is?
- Azzal kezdeném, hogy a franciaországi Voiron-ban egy nagyon színvonalas, sokcsapatos felkészülési tornán vettünk részt, amit óriási meglepetésre megnyertünk, úgyhogy sikerélménnyel a hátunk mögött érkeztünk a világbajnokságra, ami viszont nyilvánvalóan "más tészta". Hollandiában már FIBA-játékvezetők dirigálnak, és a teher is nagyobb a vállunkon. Mindenesetre kellő önbizalommal mentünk bele az első napba. Egy nem gyenge lett csapatot sikerült viszonylag magabiztosan megverni, amelyik igaz ugyan, hogy csak Türkmenisztán ellen tudott nyerni, de mégiscsak Euroliga-játékosok alkotják a keretét. Aznap este még egy nagyon nehéz mérkőzésen legyőztük a rendező hollandokat is, amit szintén nagy fegyverténynek tartok. Én nem nagyon emlékszem olyan tornára, ahol a házigazda ne jutott volna tovább a csoportjából. Miután az első két akadályt sikerrel vettük, következett egy szünnap. Csütörtökön következett a Kína elleni mérkőzésünk. Az ázsiai csapat teljesen más stílust képvisel, nagyon régóta játszanak együtt. Náluk egész évben zajlik a 3x3-as bajnokság, ami az összeszokottságukat erősíti. Nem véletlen tehát, hogy toronymagasan vezetik a világranglistát. Ezen a meccsen nekünk semmi nem jött össze, nekik minden, így sajnos vereséget szenvedtünk, de a türkmének elleni győzelemmel így is továbbjutottunk a csoportból. Azt gondolom, eddig elégedettek lehetünk. Bár jobb lett volna csoportelsőként végezni, mert talán akkor könnyebb lett volna az utunk a sorsolásnak köszönhetően. 

- Szombaton este következnek a spanyolok. Mire számíthatnak a szurkolók?
- Mondanom sem kell, hogy egy nagyon erős, fizikális csapat a spanyoloké, tele rutinos játékosokkal. Mindent egy lapra feltéve fogunk belemenni a párharcba. Ha úgy játszunk, ahogy tényleg tudunk, türelmesen és fókuszálva, akkor bárkit meg tudunk szorongatni. Olyan játék a 3x3, hogy bárki bárkit meg tud verni, mi felkészülünk becsületesen, mert nagyon szeretnénk bejutni a legjobb négy csapat közé. 

- Amszterdamban vagytok, amely egy különleges, csodaszép város. A sűrű program mellett jut-e időtök városnézésre? Milyen a szervezés?
- Pénteken meglátogattak a páromék és még néhány diósgyőri szurkoló, velük néztünk szét egy kicsit a belvárosban, hiszen a délelőttünk szabad volt. Egy nagyon élhető város Amszterdam, nagyon kedvesek az emberek. A körülmények kifogástalanok, remek szolgáltatásokban van részünk. A szervezők minden kérésünket igyekeznek teljesíteni, egy szavunk sem lehet rájuk. A hotel is vadonatúj, amiben alszunk, mi vagyunk az első vendégei. Egyetlen furcsaság van, mégpedig az, hogy belépőt szednek. A 3x3-as rendezvényekre eddig nem volt jellemző ez, ingyenesek szoktak lenni, és ez érezteti is a hatását, mert a kissé drága jegyeknek köszönhetően nincsenek tele a lelátók. Remélem, holnaptól az egyenes kiesés szakasz kezdetétől ez a helyzet változni fog és jönnek a szurkolók is. 

- Cyesha Goree nemcsak a 3x3-as kosárlabda válogatottban, hanem hamarosan a DVTK-ban is csapattársad lesz.
- Nagyon örülök az ő szerződtetésének, nekem volt szerencsém már korábban is vele együtt játszani a válogatottban, illetve nagyon sokszor a bajnokságban is egymás ellen. Példaértékű a játékhoz és az emberekhez való hozzáállása egyaránt. Ő pont az a játékos, akire kitalálták a 3x3-as kosárlabdát, nagyon fekszik neki ez a játék. Mind emberileg, mind játéktudásban nagyszerű ember igazolt Diósgyőrbe, én jobb játékost nem is szeretnék nála. Úgy érzem, tökéletesen fog illeszkedni a csapatunkba, és bízom benne, remek sikerek részesei leszünk együtt.

Medgyessy Dórával még az elutazás előtt beszélgetett a Napos Oldal magazin stábja

A magyar válogatott programja

Csoportmérkőzések

2019. június 18., kedd
16:55 Magyarország - Latvia 15-9
19:30 Hollandia - Magyarország 11-13

2019. június 20., csütörtök
16:55  Magyarország - Kína 11-22
20:30 Türkmenisztán - Magyarország 5-18

Negyeddöntő

2019. június 22., szombat
20:15 Spanyolország - Magyarország