Vernes Richárd tavaly nyáron érkezett Diósgyőrbe Zalaegerszegről. Az élvonalban 28 mérkőzésen 7 gólt szerzett és 4 gólpasszt adott, míg a Magyar Kupában 2 gól és egy gólpassz a mérlege.

- Köszönöm a DVTK szurkolótáborának, hogy a legnehezebb pillanatokban a csapat mögött álltak, és engem is buzdítottak! - búcsúzott Vernes Richárd. - Csak egy évig voltam a DVTK labdarúgója, de biztosan nem a véletlen műve, hogy mind a hét gólomat a szurkolótábor előtti kapuba lőttem. Szép emlékekkel távozom, és biztos vagyok benne, hogy fogunk még találkozni. Egyet ígérhetek: ha úgy alakul, és gólt szerzek a DVTK ellen, biztosan nem fogom látványosan ünnepelni. Addig is sok örömet kívánok a szurkolóknak!

- Idáig a keret egyben tartásán, és megerősítésén dolgoztunk, és ahogy látni lehetett, a múlt héten már 32 mezőnyjátékos látogatta Fernando Fernández edzéseit - nyilatkozta Tajti József, a DVTK sportigazgatója. - Egyértelmű, hogy ez túlságosan sok, csökkenteni kell a létszámot. Időnként fájdalmas döntéseket kell hozni, de Vernes Richárd túl jó játékos ahhoz, hogy a lelátón üljön, ezért közös megegyezéssel szerződést bontottunk. Köszönjük neki az elmúlt évben nyújtott teljesítményét, elvitathatatlan érdemei vannak a bennmaradás kiharcolásában. További pályafutásához sok sikert kívánunk!