OTP Bank Liga 1. forduló

Diósgyőri VTK - Budapest Honvéd FC 2-1 (1-1)

Miskolc, DVTK Stadion, 6139 néző. Játékvezető: Bognár Tamás (Tóth II Vencel, Vígh-Tarsonyi Gergő; Berke Balázs, Andó-Szabó Sándor)
DVTK: Danilović - Polgár, Brković, Karan, Tamás M. - Márkvárt, Adukor - Shestakov, Hasani, Tajti M. - Prosser. Vezetőedző: Fernando Fernández.
Honvéd: Berla - Ikenne-King, Batik, Kamber, Niba, Uzoma - Gazdag, Banó-Szabó, Kesztyűs - Kulach, N'Gog. Vezetőedző: Giuseppe Sannino.

Csere: Gazdag helyett Kukoč a 35., Hasani helyett Boros az 57., Kulach helyett Moutari a 71., Uzoma helyett Cipf D. a 77. Tajti M. helyett Szabó B. a 80., Shestakov helyett Juhar a 86. percben.
Sárga lap: Niba a 60., Karan a 72., Kamber 83., Tamás M. a 84., Szabó B. a 87. percben.
Gólszerző: N'Gog (0-1, 11-esből) a 37., Tajti M. (1-1, 11-esből) a 45+4., Shestakov a (2-1) a 75.  percben.


Kulcspillanatok

37. perc: Kamber nagy bedobása után Tamás lökte meg Batikot, büntető a vendégek javára. David N'Gog állt a labda mögé, és a jobbra vetődő Danilović mellett a kapu bal oldalába gurított, 0-1

45+4. perc: Márkvárt emelt jobbról középre, ahol a hosszú oldalon Ikenne-King felborította Shestakovot az ötös előterében, 11-es a DVTK javára. Tajti Mátyás végezte el a büntetőt, és védhetetlenül lőtt a bal fölső sarokba, 1-1

75. perc: Márkvárt emelte a védők mögé a labdát Serhii Shestakov érkezett, és a jobb fölső sarokba csúsztatott, 2-1

Edzői értékelések

Fernando Fernández: - Mai napon a három pont megszerzése a legfontosabb, mert az első meccs mindig nehéz. A Honvéd tavaly a 4. helyen végzett a bajnokságban, és ma már az ötödik tétmérkőzést játszották, ami a rajton még előny jelent, csak a hajrában lehet majd hátrány.
Néha kicsi ideges volt a csapat, nem mindig találták a játékosok azokat az üres területeket, amit egész héten gyakoroltunk, lassan járattuk a labdát, de az eredménnyel és a csapatszellemmel maradéktalanul elégedett vagyok. Játékban egy kicsit többet vártam a csapattól, ezen a téren még fejlődnünk kell még.
Tisztában voltunk vele, hogy a Honvéd rögzített helyzetek után erős, mégis bedobás után jutottak büntetőhöz. Azzal viszont volt egy kis szerencsénk, hogy még lefújás előtt egyenlíteni tudtunk. Szoros meccset játszottunk, még 2-1 után is mindkét csapat nagy helyzetetet alakított ki.
Minden meccs több kis meccsből áll. Az első félidőben jól támadtunk, de kicsit idegesek voltunk. A jobb oldal (Polgár, Shestakov) működött, a bal kevésbé, valamint hiányzott a bátorság az ellenfél 16-osa előtt. Megoldásként Prossert húztuk vissza a középpálya bal oldalára, és Boros kapott lehetőséget, hogy lekösse az ellenfél védőit, de nem működött. Sok ilyen összetevőből áll össze a meccs, Boros akár le is zárhatta volna a meccset, ha pontosabb labdát kap, vagy jobban fejezi be a támadást.
A Honvéd játékát nem vetette vissza a csütörtöki 120 perc, egyáltalán nem esett vissza a játékuk a mérkőzés hajrájában sem. Jobbulást és gyors felépülést kívánok Lefkovits Robinak, kívánom, hogy minél hamarabb térjen vissza!
Fontos, hogy ilyen sok néző kijött a mai mérkőzésre, egészen más ennyi néző előtt játszani. Sokat adnak a szurkolók, csak az FTC és a DVTK tud ennyi szurkolót megmozgatni, a bajnokságban ez sok pontot jelenthet.
Giuseppe Sannino: - Szép mérkőzést játszottunk ma, a DVTK időnként nehéz helyzetbe hozott minket. Méltó ellenféllel találkoztunk, a hazaiak beletették szívüket-lelküket a meccsbe.
Sajnálom a végeredményt, benne volt a játékunkban a döntetlen, ha 1-1, azt is megérdemeltük volna. Fizikailag rendben voltunk, lelkileg viszont nyomot hagyott bennünk a csütörtöki 120 perc. Ma is álltuk a sarat a sok sérülés és egyéb nehézség ellenére, ebből is látszik, mennyi lehetőség van a csapatban. Jobban örültem volna egy győzelemnek, de ilyen a labdarúgás, most már a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk.