72. Tátra Kupa

2019. augusztus 22. 19:00

HC Košice - DVTK Jegesmedvék 4-2 (2-0, 2-1, 0-1)

Poprád, Zimný štadión, 364 néző, játékvezetők: Snásel, Orolin, Soltés, Stanzel

HC Košice: Košarišťan (Skorvánek) - Repe, Ruzicka, Michalcin, Cizek, Koch, Slovák, Chovan, Skokan, Bellus, Jokel, Klúfek, Rapac, Bortnak, Suja, Bezuch, Hascak, Majdan, Mily , Vezetőedző: Peter Draisaitl

DVTK Jegesmedvék: Rajna (Adorján) - Ross, Dudás, Miskolczi, Galanisz, Magosi, Szirányi, Vandane, Beach, Vas, Rodman - Gőz, Kiss D., Harrison, Tousignant, Beauvillier Vojtkó, Lövei, Ritó, Kiss P. Részegh, Vezetőedző: Marcel Rodman

1-0 03:29 Rapác 
2-0 16:14 Majdan (Skokan, Hascak)
3-0 24:39 Hascak (Bellus)
4-0 27:14 Bezúch (Rapac, Bucko)
4-1 34:32 Tousignant 
4-2 48:47 Beach (Rodman, Ross)

A 72.Tátra kupa második találkozóját a kassai csapat kezdte aktívabban, az első percekben Rajna két szép védést is bemutatott, a túloldalon pedig Magosi próbálkozott a gólszerzéssel. Ezt követően Rapác lövését már nem tudta hárítani Rajna, így megszerezte a vezetést a szlovák csapat (1-0). A gól után mindkét kapunál alakultak ki helyzetek és mindkét csapat kivédekezett két-két emberhátrányt is. A legnagyobb lehetőség Magosi Bálint előtt adódott, aki, kapáslövéssel próbálkozott de Košarišťan hárítani tudott. Négy perccel a harmad vége előtt Vandane jutott a kiállítás sorsára, a kijátszott emberelőny felénél pedig Majdan megduplázta a kassaiak előnyét. (2-0). 

A második harmadból még csak három perc telt el, amikor előbb Galaniszt állították ki a játékvezetők, majd túl sok játékos tartózkodott a jégen, így másfél percig kettős emberelőnyben támadhatott a kassai csapat. A létszámfölényt gólra is váltották, Hascak középtávoli lövése megpattant Vandane ütőjén, a korong pedig Rajna válla fölött a hálóba jutott (3-0). Már egyenlő létszámban folyt a játék, amikor ismét növelte előnyét a fehér mezes gárda, Rapac passzával Bezúch lépett ki a védők között és megszerezte a találkozó negyedik találatát (4-0). A gól után a hatodik kiállítás ismét megtörte Marcel csapatának lendületét, de az emberhátrányt ezúttal sikerült kivédekezni. A 34. percben a sokadik nagy helyzet már gólt is hozott, David Rodman egy emberelőnyös szituációban középre tette a korongot, amit Tousignant szép mozdulattal továbbított a kapuba (4-1). 

A záró játékrészből mindössze 8 másodperc telt el, amikor Jesse Dudás is két perces kiállítást, így újabb emberhátrányt kellett kivédekezni, majd a 46. percben Košarišťannak kellett nagyot védenie. Ezt követően az eddigi legnagyobb miskolci nyomás következett, ami előbb egy kiállítást, majd gólt eredményezett. Az öt a négy elleni játék során Kyle Beach lépett ki a védők között és szép mozdulattal a kapuba juttatta a korongot (4-2). Azt ezt követő percekben megmaradt a mezőnyfölény, de újabb góllal nem párosult. A hátralévő időben ismét a kiállítások vették át a főszerepet, míg Marcel Rodman minden tőle telhetőt megtett az újabb gól érdekében, hiszed időkérés után mezőnyjátékost küldött a jégre Rajna helyett, de az eredmény már nem változott.

A rendes játékidő végén következett a felkészülési meccsekre jellemző büntetőpárbaj, ahol Részegh, Rodman, Beach és Harrison is a kapuba talált.

Értékelés

Marcel Rodman: Csalódott vagyok a mai meccs után, nem is igazán az eredmény miatt, hanem a mutatott játék miatt. Többet vártam a csapattól, úgy gondolom, hogy nem látszódott az előrelépés az előző meccsünkhöz képest. Voltak jó periódusaink, de összességében ez nem volt egy jó meccs számunkra. Rengeteg tennivalónk van még a bajnoki rajtig.