A találkozó egy ritkán látható góllal indult, hiszen a második percben Kyle Beach emelte ki a korongot a saját harmadából, ami eltalálta a kaput, Kowalowka kapus pedig mellényúlt (1-0). Ezt követően a krakkóiak harmadában folyt a játék, Marcel Rodman mind a négy sora szép kombinatív támadásokat vezetett. Ennek erdményeként a 8. percben meduplázódott az előny, amikor Lövei Dávid gyönyörűen tette a korongot Ritó elé, aki kapásból a hálóba lőtt (2-0). Egy perccel később megszületett az első, majd a második kiállítás is, mindkettő krakkói oldalon, ami egy rövid kettős emberelőnyt jelentett. Az emberfór azonban nem tartott sokáig, mert David Rodmant is a büntetőpadra küldték a játékvezetők. Egyenlő létszámban a fekete mezes lengyel csapat is eljutott a kapuig, de Adorján minden alkalommal magabiztosan hárított. 

A második játékrész mezőnyjátékkal indult, amit a 28. percben Beach és Kaminski komoly verekedése tört meg. A játéknak ebben az időszakában kevés igazán nagy helyzet alakult ki, az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. Így telt a harmad egészen a 35. percig, amikor némileg váratlanul Kapica megszerezte a szépítő találatot (2-1). Ezt követte Kruczek és Magosi páros kiállítása, majd 33 másodperccel a harmad vége előtt Mikula közeli lövésével az egyenlítő gólt is beütötte a lengyel csapat (2-2).

A záró játékrész első perceiben a védőmunkáé volt a főszerep, hiszen két emberhátrányt is ki kellett védekezni. Egyenlő létszámban ismét lüktető, gyors játékot láthattunk, ami során mind a két csapat odaért a másik kapuja elé.Az 53. percben David Rodman lőtt mellé egy 2-1-es szituációban, majd a következő cserében egy újabb verekedés tört ki a sarokban, ezúttal Beauvillier és Jezek között. Újabb egy cserével később egy Részegh-Harrison támadás végén védett nagyot Kowalowka kapus, de ekkor már érezhető volt, hogy nem 2-2 lesz a végeredmény. Öt perccel a rendes játékidő vége előtt Ritó szép passzából Rodman volt eredményes (3-2). A hajrában a legyelek mindent megtettek az egyenlítésért, de Adorján remek védésekkel megőrizte az egygólos előnyt, így a második mérkőzésén már győzelmet könyvelhetett el a DVTK Jegesmedvék.

A találkozó utáni büntetőlövésekben is jobbnak bizonyult Marcel Rodman csapata, a rávezetéseket 3-0-ra sikerült megnyerni.

72. Tátra Kupa

2019. augusztus 23. 15:00

DVTK Jegesmedvék - Comarch Cracovia 3-2 (2-0, 0-2, 1-0)

Poprád, Zimný štadión, játékvezetők: Kalina, Tornay, Stassak, Knizka

DVTK Jegesmedvék: Adorján (Rajna) - Ross, Dudás Rodman, Tousignant, Beauvillier, Láda, Vandane, Beach, Harrison, Magosi, Szirányi, Vojtkó, Miskolczi, Galanisz, Kiss P., Gőz, Ritó, Részegh, Lövei, Vezetőedző: Marcel Rodman

Comarch Cracovia: Kowalowka (Kopriva) - Kruczek, Bychawski, Bepierszcz, Kalinowski, Barta, Jachym, Jezek, Kapica, Vachovec, Mikula, Gula, Musiol, Drzewiecki, Domogala, Kaminski, Rompkowski, Gajor, Brynkus, Bryniczka, Dziurdiza, Vezetőedző: Rudolf Rohacek

1-0 01:11 Beach
2-0 07:50 Ritó (Lövei, Galanisz)
2-1 34:57 Kapica (Vachovec, Jezek)
2-2 39:27 Mikula (Jezek)
3-2 55:00 Rodman (Ritó, Tousignant)

Értékelés

Marcel Rodman: A mai napon az első harmad elfogadható volt, a rendszert illetően előreléptünk tegnap óta. A második harmad szörnyü volt. Még nincs meg teljes magyarázat, hogy ezt mi okozta. Természetesen meg fogjuk találni a válaszokat. A harmadik harmad megint nem volt a legjobb harmadunk, de mégis sikerült gólt szereznünk. Ami ez után történt, az igazán tetszett. Csapatként megmutattuk, hogy van szívünk, harcoltunk, blokkoltuk a lövéseket. Azt az arcunkat mutattuk, amit vártam volna eddig is. Összességében örülök a győzelemnek, nyerni mindig jobb, mint veszíteni. Ebből a meccsből is sok tanulságot fogunk levonni.