- Mielőtt rátérünk az ételmérgezéssel kapcsolatos dolgokra elmondanád miért mi játsszuk a döntőt a Tátra Kupán?
- A Tátra Kupa versenykiírása szerint pontegyelőség esetén a meccseket követő büntetőpárbajokért járó bónuszpontok döntenek, függetlenül a gólkülönbségtől. Több helyen azt írták, hogy szerencsével kerültünk a döntőbe, pedig pontosan ezen szabályrendszer miatt két felkészülési mérkőzésen, illetve edzéseken is külön gyakoroltuk ezt a műfajt. Nem volt véletlen, hogy Részegh Tamás lőtte mindkét meccsen az első büntetőnket, mert a gyakorlások során ő bizonyult ebben a legjobbnak.  Mindkétszer be is lőtte az első kísérletét. A Kosice ellen 4-3-ra, a Cracovia ellen 3-0-ra nyertük meg a büntetőket, kilenc kísérletből hetet gólra váltottunk. A kassai csapat pihentetett néhány játékost a Krakkó ellen, ami meg is bosszulta magát, mert lengyel csapat is kiváló erőkből állt, így úgy gondolom teljes joggal kerültünk be a döntőbe.

- Mi történt szombat éjszaka?
- Szombaton ebéd után egy jó hangulatú csapatépítő programot tartottunk. Gokartozni mentünk, amit nagyon élveztek a srácok. Este együtt vacsoráztunk, az étkezések egész héten egy előre egyeztetett menüsor szerint zajlottak, és kisebb kritikák mellett, úgy gondolom jó ételeket kaptunk. A vacsora után 10 óra magasságában jelezte az egyik játékos, hogy rosszul van, majd olyan hajnal 1 körül sorozatban lettek rosszul játékosok és stábtagok közösen. Volt, akit kórházba kellett vinni és infúziót kapott, hiszen a kiszáradás fenyegette, de volt, akit csak reggel ébredés után ért a rosszul lét. Nyilvánvaló volt, hogy nem fogunk tudni pályára lépni vasárnap. A legnagyobb szerencsénk az volt, hogy a busz vezetőjén nem jöttek elő ezek a tünetek, így haza tudtunk jönni.

- Kiderült, hogy mi okozta a rosszulléteket?
- Egyelőre nem. A helyi élelmiszerfelügyelet kiszállt, mintákat vettek és megkezdték az eljárásukat. Mi is nagyon kíváncsian várjuk, hogy mi lesz az eredménye. De az biztos, hogy a vacsora lehetett a bűnös, mivel kollektíven csak itt étkezett a csapat és az a néhány játékos, aki a délutáni szabadprogramján egy étteremben külön megvacsorázott és csapatvacsorán csak az előételből evett, az nem lett rosszul. Kártérítési igényünket már jeleztük a szállodának, és a Tátra Kupa szervezői is. Elég nagy sajtóvisszhangja volt Szlovákiában is az ügynek, így remélhetőleg kiderül majd, hogy mi volt az ok.

- Mi lesz a Kupa sorsa?
- Vasárnap délelőtt első felindulásukban a poprádi vezetők sajnálkozásuk mellett, azonnal azt mondták, hogy legyen a döntő a már lekötött szeptember 6-i meccsen. Hétfőn azonban több dolog is felmerült, ami miatt úgy döntöttek, hogy az első Nagymihályon megrendezésre kerülő bajnoki mérkőzés lesz egyben a Tátra Kupa döntője október 25-én. Itt legfőképpen tradicionális dolgokra, és szponzori igényekre kell gondolni. Ha minden igaz a Tátra Kupa 72 éves történelmében maradt már el hasonlóképpen döntő és akkor is bajnoki meccsen pótolták. Tudom, hogy ez sok szurkolónkból rossz érzéseket fog kiváltani, de mindkét klub vezetői végig hihetetlenül korrekten és segítőkészen álltak hozzánk egy ilyen nehéz ügyben, és mi boldogok vagyunk, hogy egyáltalán továbbra is elnyerhetjük ezt a rangos kupát.

- Mi lesz a program a következő hetekben?
- A keddi edzésen 7 játékos és 1 kapus tudott részt venni, az állapotfelmérések azt mutatták, hogy van, aki több mint 6 kilogrammot fogyott, többen továbbra is gyengék és levertséggel küzdenek. Az orvosi stáb véleménye szerint, fokozott sérülésveszéllyel járna a héten erős fizikai igénybevételnek kitenni a srácokat. Így sem erős kondiedzést nem tudunk tartani, sem mérkőzést játszani. Magyarán a Zólyom elleni meccset is le kell mondanunk, arra az összecsapásra sem kerül sor. Összeségében elmondható, hogy nagyon nagy mértékben visszavetette ez az eset a csapatot, tulajdonképpen teljesen elölről kell elkezdenünk a felkészülést, át kell alakítani a következő hetek programját, hogy a szezonrajtra készen legyünk. Ettől persze nem ijedünk meg, reméljük, hogy ez a maradék két és fél hét elegendő lesz mindenre!