- Sűrű augusztust tudhatunk magunk mögött, amibe a rendszeres edzések mellé befért még két intenzív jeges összetartás és egy szlovákiai verseny is. - mondta Sajó Márton szakági vezető - Az idei szezonba a tavalyihoz hasonlóan több egyesülettel kooperálva vágtunk bele. A jászberényi JSE és az eperjesi SKM Akademik Presov szívesen fogadták az invitálásunkat egy miskolci intenzív összetartásra, ami augusztus 16-18. között került megrendezésre. A napi 4 óra jég és szárazedzések jó lehetőséget nyújtottak az edzők kibontakozására. Mindig más volt a vezetőedző, a társai pedig amellett, hogy segítették, tanulhatták az ő edzésmódszereit. Ez nem csak az edzőknek, hanem a versenyzőknek is kifejezetten tetszett, mert az ideiglenes társaktól más, a sportág mozgásvilágához kapcsolódó nézeteket, gyakorlatokat is láthattak, hallhattak. Ennek a tábornak hasonló felépítésben volt egy jászberényi változata is, oda a miskolci után indultunk. Sűrű, de nagyon hasznos öt nap volt a szezonunk megalapozása szempontjából.

A DVTK korcsolyás utánpótlásának nevelése érdekében rendeztek egy három turnusból álló napközis toborzótábort, ahol a résztvevők megismerhették a korcsolyázás alapjait és a DVTK Jegesmedvék sportágait. Ebből a táborból többen is ellátogattak a short trackesek edzésére és nagy valószínűséggel csatlakoznak a felkészüléshez.

Nemzetközi versenyen is jártak már a DVTK gyorskorisai ebben a szezonban. A nyárzáró hétvégén Iglóba utaztak egy versenyhétvégére. Bodnár Emma, Fedor András és Szabó Barnabás képviselte a klubot a 94 fős mezőnyben.

- A futamokat látva azt a következtetést vonhatom le, hogy az elmúlt egy hónap nagyon eredményes volt a technika szempontjából, viszont ha a stopperemre néztem láttam, hogy még rengeteg munka vár ránk. - folytatta Sajó Márton -  A gyorsaságon és robbanékonyságon még többet kell dolgoznunk, amellett, hogy a technikából sem vehetünk visszább, míg a II-es pálya ki nem nyit.
Azért a kivétel erősíti a szabályt, Fedor Andris 5,026 másodperccel javítva, a múltba küldte eddigi 1:34,087-es rekordját 777 méteren.”

A short trackesek tehát folyamatosan dolgoznak és épülnek új tagokkal. A versenyszezon elindult és folytatódik október végén Debrecenben, a XXVI. Csizmadi Kupán.