A szerdai felkészülési meccset a DVTK Jegesmedvék kezdte aktívabban, az első cserékben Hetényi kapujánál folyt a játék, de némileg váratlanul mégis a házigazda szerezte meg a vezetést. Az 5. percben Sági lövése után Izacky egy kipattanót tobábbított a kapuba közelről (1-0). Ezt követően megszületett a találkozó első kiállítása is, Gőz Balázs kapott két perces büntetés testreütését. Az öt a négy elleni játék során két veszélyes lövést is védett Adorján, majd már egyenlő létszámban Jesse Dudás lövése kerülte el centikkel a kaput. A következő cserében újabb kiállítás következett, Részegh Tamás szabálytalankodott a támadóharmadban. A folytatásban a nagy tempó volt jellemző a meccsre és vendég mezőnyfölény alakult ki, aminek következtében előbb Lövei, majd David Rodman alakított ki helyzetet. Mikor már úgy tűnt, hogy DEAC előnnyel zárul a harmad, a 20. percben Vandane kékvonali lövése egy védőn megpattant, a korong pedig a felső sarokba kötött ki (1-1).

A második harmadban is nagy nagy tempóval játszottak a felek, de a helyzetek száma némileg visszaesett. Ez az állapot a 27. percben változott meg, amikor Piatak és Hári alakított ki helyzetet, utóbbi pedig értékesítette is a lehetőséget (2-1). Két perc sem telt el a gól után, amikor újabb találatot szerzett a fekete mezes hazai csapat, Izacky kapu mögül visszatett korongját Novotny továbbította Adorján mellett a kapuba (3-1). A harmadik hazai találat után Marcel Rodman rögtön időt kért, hogy rendezhesse csapata sorait, aminek meg is lett az eredménye, hiszen ismét sikerült helyzeteket kialakítani a hazai kapunál, de Hetényi magabiztosan hárított minden alkalommal. Négy perccel a játékrész vége előtt Kozma lépett ki a védők között, szólóját Adorján nagy bravúrral hárította. A harmad zárásaként Dudás és Mazzag dulakodását jegyezhettük fel, előbbi játékos 2, utóbbi pedig 2+10 perces büntetést kapott.

A záró 20 percre egészen más felfogásban és sebességgel jött Marcel Rodman csapata, ami már az első percben gólt eredményezett. David Rodman visszatett korongjából Nick Ross volt eredményes a kapu előteréből (3-2). Ezt követően Vas János szerezhette volna meg rögtön az egyenlítő találatot, de ekkor még Hetényi védeni tudott, nem úgy mint a 45. percben, amikor Jesse Dudás kékvonalról eleresztett csuklólövésébe Lövei Dávid ért bele, a korong pedig Hetényi mellett a kapuba jutott (3-3). A DVTK Jegesmedvék saját nevelésű támadója ezzel megszerezte első gólját a felnőtt csapatban. A találat után a DEAC vezetőedzője felhasználta időkérését, de ez nem tudta megtörni a játék menetét, 2 percnyi játék utána Gőz-Magosi-Vas volt a korong útja és utóbbi közelről megszerezte a vezető találatot (3-4). Újabb két perc elteltével már kétgólos volt az előny, ezúttal Részegh passzából David Rodman talált a kapuba közelről (3-5). A nagyszerű záró harmadot Részegh Tamás találata zárta le, aki a meccs utolsó percében állította be a végeredményt (3-6). A találkozón - felkészülési meccseken már megszokott módon - büntetőlövések következtek, amiben a házigazda DEAC bizonyult jobbnak.

Felkészülési mérkőzés

2019. szeptember 4. 18:30

DEAC - DVTK Jegesmedvék 3-6 (1-1, 2-0, 0-5)

Debrecen, Debreceni Jégcsarnok, játékvezetők: Németh Márton, Kókai Márk, Mokrai Ádám, Vincze Dániel

DEAC: Hetényi (Gönczi) - Léránt, Kiss, Izacky, Novotny, Sági, Filbrandt, Vokla, Daloga, Piatak, Hári, Messtyán, Sándor, Kuleshov, Berta, Kozma, Markov, Molnár, Salló, Mazzag, Vezetőedző: David Musial

DVTK Jegesmedvék: Adorján (Rajna) – Ross, Dudás, Rodman, Tousignant, Részegh - Gőz, Vandane, Beauvillier, Vas, Magosi - Szirányi, Kiss D., Miskolczi, Galanisz, Harrison – Vojtkó, Farkas, Ritó, Lövei, Kiss P.,Vezetőedző: Marcel Rodman

1-0 04:15 Izacky (Sági)
1-1 19:55 Vandane
2-1 27:37 Hári (Piatak)
3-1 29:31 Novotny (Izacky)
3-2 40:23 Ross (Rodman)
3-3 44:16 Lövei (Dudás, Ross)
3-4 47:02 Vas (Magosi, Gőz)
3-5 49:03 Rodman (Részegh)
3-6 59:01 Részegh (Tousignant)

Értékelés

Marcel Rodman: Sajnos ezen a meccsen sem sikerült 60 percen keresztül kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanunk. Úgy gondolom, hogy az első harmad elfogadható volt, főleg a második fele. A középső harmadról egyenlőre még nem akarok bővebben beszélni. A harmadik játékrészben igazi karaktert mutattunk, jó dolgokat csináltunk a jégen, amiknek meg lett a jutalma. Nekem, az edzői stábnak meg kell találni a választ arra, hogy miért hullámzó a játékunk. De ehhez szükségünk van a játékosok segítségére is, mert végülis ők hozzák meg a döntéseket a pályán. Most elkezdjük kielemezni a meccset, megnézzük a videókat, elbeszélgetünk a játékosokkal és azon leszünk, hogy pénteken ennél jobb teljesítményt nyújtsunk. Ha pozitív élményekkel akarjuk kezdeni a szezont, akkor ennél jobban kell játszanunk pénteken, hazai pályán.