- Sok helyen játszottál a karriered során. Mire gondoltál, amikor megtudtad, Magyarországról keresnek?
- Leginkább meglepődtem, hiszen még sohasem játszottam itt korábban, de hallottam arról, hogy a magyar bajnokság egészen kemény és erős bajnokság, amelyben nagy kihívás játszani. Kíváncsi vagyok, és nagy várakozásokkal tekintek a szezon elé.

- Melyik korábbi állomáshelyedhez fűznek a legkellemesebb emlékek?
- Olaszországban játszottam először a hazámon kívül, ezért az egy különleges helyet foglal el a szívemben. Lengyelország is hasonlóan fontos számomra, ugyanis a jelenlegi barátom is lengyel. Törökországból is szép emlékeket őrzök. Minden országnak, városnak és klubnak vannak előnyei és hátrányai. Én abban hiszek, hogy mindenhol megvannak azok a szépségek, amelyeket lehet élvezni. 

- Az Aluinvent DVTK az Euroliga selejtezőjére készül. Milyen tapasztalataid vannak erről a sorozatról?
- Az Euroliga a legmagasabb szintű versenysorozat Európában. Nyilván a csapatok összetétele, az itt szereplő játékosok minősége is jobb, mint mondjuk az Európa Kupában. Nekem személy szerint hiányzik az Euroliga atmoszférája, a sok meccs és az ezzel járó utazások. Az elmúlt szezonban nem játszottam benne, ezért kifejezetten várom ezt a lehetőségét annak, hogy a DVTK-val újra részese legyek. 

- Alig néhány napja vagy Miskolcon. Milyenek az első benyomásaid a városról, illetve az új csapatodról?
- Nagyon aranyosak és barátságosak a lányok, mondhatom, igazán kedvesen fogadtak. Jó kedélyű és befogadó csapatra leltem. Jól érzem magam, minden rendben van. 

- Említetted, hogy játszottál Olaszországban. Az Euroligába az olasz Venezia testén át vezet az út. Esetleg van-e valamilyen információd róluk?
- Tíz évvel ezelőtt játszottam az olasz bajnokságban, az azért elég régen volt, a velenceiek játékoskerete is kicserélődött ennyi idő alatt. A jelenlegi csapat névsorát böngészve azért szemet szúrt a litván válogatott Gintarė Petronytė neve. Őt jól ismerem Törökországból, sokat játszottunk egymás ellen. Vele nagy csatákat vívtunk az ottani bajnokságban, és ha nem csal az emlékezetem többnyire én és a csapatom kerültünk ki a párharcainkból. 

- Milyen egyéni célokat tűztél ki magad elé a következő szezonra? 
- Nincsenek számban kifejezhető egyéni céljaim. Fiatalabb koromban az ügynökeim, vagy edzőim kitűztek ilyeneket elém, de ennek nem volt sok értelme. Arra törekszem, hogy a lehető legjobb formában fussak ki a pályára, és ki tudjam magamból hozni a maximális teljesítményt. Játékommal a csapattársaimat is segíteni akarom abban, hogy ők is a legjobbjukat tudják nyújtani az adott napon, és ez győzelemmel párosuljon. Elsősorban a csapat érdeke lebeg a szemem előtt.