- Kezdjük az elején! Hogyan kezdtél el focizni?
- Valahol adta magát. Édesapám is focizott NB II.-es és NB III.-as szinten, a nővérem pedig (Vachter Zsófia - a szerk.) játszott többek között az FTC-ben és a Honvédban is. Elég nagy köztünk a korkülönbség, még nagyon kicsi voltam, amikor már kijártam az edzéseikre, a meccseikre, labdát szedtem, aztán belenőttem.

- Annyi szép sportág is van még. Mindig egyértelmű volt, hogy te is a labdarúgást választod?
- Szinte az összes sportágat kipróbáltam. Korábban kézilabdáztam, úsztam, atletizáltam, sőt birkóztam is, de számomra mindig a labdarúgás volt az, amire kihívásként tudtam tekinteni. 

- Sok csapattársad futsalt játszott korábban, te egyből füves pályán kezdtél?
- Utánpótlás szinten a fiúkkal kezdtem el focizni. Először kispályán, majd keresztpályán, végül nagypályán játszottunk. Egy idő után a szabályok már nem tették lehetővé, hogy fiúkkal játsszak, így örültem a lehetőségnek, hogy a DVTK-Vénusz futsal csapatában pályára léphetek. Egész héten fiúkkal edzettem heti három-négy alkalommal nagypályán, és csak a futsal meccsekre jártam el a lányokhoz.  


- Milyen volt fiúkkal focizni? Hogy viszonyultak hozzád?
- Ugyanolyan csapattársként tekintettek rám. Ebben az is segített, hogy édesapám volt az edzőnk, aki mindig kihangsúlyozta: attól, hogy lány vagyok, vagy attól, hogy az ő lánya vagyok, nem kell velem finomkodni. Edzéseken többször összeakadtam a srácokkal, mert nekik vagy nekem nem tetszett egy belépő. Utólag nagyon hálás vagyok ezért, úgy érzem, hogy előnyömre vált a fiúk között focizni.

- Jelenleg a Diósgyőri gimnázium tanulója vagy. Hogyan tudod összeegyeztetni a tanulást a profi futballal?
- Testnevelés órákon nem szoktam felmentést kapni azért, mert mondjuk előtte egy nappal meccset játszottam, de szerencsére nagyon segítőkészek, hiszen úgy érzem, hogy az iskola számára is büszkeség, ha meghívnak a válogatottba (Fanni jelenleg Törökországban szerepel Eb-selejtező minitornán az U19-es nemzeti csapattal - a szerk.) vagy NB I.-es meccsen lépek pályára. 

- 15 éves voltál, amikor először pályára léptél a DVTK felnőtt csapatában. Hogy érzed, mennyit fejlődtél az elmúlt bő három évben?
- Ég és föld. Sokkal érettebb lett a játékom, sokkal tudatosabban játszok. Most már nem szaladgálok össze-vissza, ahogy Sanyi (Fórizs Sándor, a DVTK vezetőedzője - a szerk.) mondta régen. 


- Hová lehet még fejlődni? Mik a céljaid a labdarúgással?
 - Még nagyon fiatal vagyok. Szeretném kipróbálni magam próbálni egy top bajnokságban, Németországban, vagy Franciaországban, és szeretnék egyszer Bajnokok Ligáját nyerni. Ezt a célt tűztem ki magam elé, és mindent el fogok követni azért, hogy sikerüljön. 

- Egyelőre a jelenben és Diósgyőrben maradva nehéz túlszárnyalni az elmúlt évek két kupaezüstjét és bajnoki bronzérmét. Hová érhet oda a csapat oda az idei évben szerinted? 
- Szeretnénk előre lépni, mert nem elégszünk meg ezekkel az eredményekkel. Szükségünk lesz némi szerencsére, de a szerencsének sok kemény munka az alapja, valamint az, hogy a csapategységünk rendben legyen. 

- Elfogadtak már csapatkapitányként a társaid?
- Úgy érzem, hogy kezdenek elfogadni. Reményeim szerint jó úton haladok ahhoz, hogy egy nap teljesen elfogadjon mindenki. 

Névjegy

Név: Vachter Fanni
Születési idő: 2001. május 14.
Születési hely: Sátoraljaújhely
Poszt: támadó

Pályafutás
2019/2020 Diósgyőri VTK (NB I.) 5/4
2018/2019 Diósgyőri VTK (NB I.) 23/8
2017/2018 Diósgyőri VTK (NB I.) 12/7
2016/2017 Diósgyőri VTK (NB II.) 18/41
2015/2016 DVTK-Vénusz utánpótlás
2014/2015 DVTK-Vénusz utánpótlás
2008-2014 Sárospatak utánpótlás