- Második éved kezded a DVTK-ban, hogy érzed magad?
- Kiválóan, pozitív szemléletű emberként amúgy is igyekszem mindenben a jót meglátni, és most nem is kell nagyon keresni. Tavaly minden ismeretlen volt számomra, hiszen először játszottam Magyarországon, de úgy jöttem, hogy jó lenne döntőt játszani a bajnokságban és a kupában. Csodálatos érzés, hogy utóbbi megvalósult, és a bajnokságban is bronzérmet nyertünk. Ehhez jött még az egyéni siker: én lettem a gólkirálynő, és jelöltek az év játékosa díjra is.

- Az első évben 24 mérkőzésen 25 gólt szereztél, sőt sorozatban öt mérkőzésen szerzett góllal nyitottál.
- Számomra mindig a közösség az első, Diósgyőrbe is úgy érkeztem, hogy hasznos csapattaggá váljak. Meg sem fordult a fejemben, hogy rögtön az első évben gólkirálynő leszek! Igyekszem mindig kihozni magamból a maximumot, amit támadóként leginkább az ellenfél kapuja előtt tudok megtenni. Ez nem csak gólt jelent, mert a foci csapatjáték, például idén eddig több gólpasszt adtam, mint ahány gólt lőttem.

- A Kelen ellen 4 gólt szereztél, és tavaly is lőttél négy gólt egy mérkőzésen a négy mesterhármas mellett. 
- Minden mérkőzésre ugyanolyan komolyan készülök, soha nem az ellenfélre gondolok, hanem arra, hogy annyiszor találjak be, ahányszor tudok. Az első gól után soha nem állok le, hanem keresem a következő lehetőséget, mert minden egyes találattal nő az önbizalmam. 

- Sorozatban harmadszor biztosan nem játszik kupadöntőt a DVTK, de megkönnyítheti ez a másik cél, a bajnoki döntő elérését?
- Elmondhatatlanul szomorúak voltunk az MTK elleni vereséget követően, de valóban most már csak a bajnokságra kell koncentrálnunk. Így sem lesz könnyű, az FTC és az MTK kemény ellenfél, szoros az élmezőny, mindent megteszünk a siker érdekében. Sok országban játszottam már, de sehol nem találkoztam az itt honos rendszerrel, ahol a bajnoki alapszakaszt követően párharc dönt az aranyéremről. Tetszik, hogy az utolsó pillanatig kiélezett emiatt a bajnokság, másik oldalról viszont bosszantó lehetett tavaly a fradistáknak, hogy a 21 forduló alatt gyűjtött 16 pontos előny után is tiszta lappal kezdték a döntőt.

- Erősebb az idei DVTK a tavalyinál?
- Tavaly is jó csapatunk volt, és az újonnan érkezők talán nem is feltétlenül játéktudásban jobbak, hanem rutinosabbak, mert jó pár mérkőzést játszottak komoly bajnokságokban. Végiggondolva igen, azt hiszem, idén erősebbek vagyunk.

- Otthon érzed már magad Miskolcon?
- A magánéletben kissé félénk vagyok, ezért kissé tartottam az új környezettől, azonban nem csak a csapatba sikerült gyorsan beilleszkedni, hanem várost is gyorsan megszerettem. Minden rendben van.

- Meglepő, amit mondasz, mert rutinos profiként játszottál Szerbián kívül Szlovéniában, Görögországban és Romániában is.
- Nagyon hasonló a szerb és a szlovén nyelv, ott minden flottul ment, de Marosvásárhelyen csak kapkodtam a fejem.
Romániába igazoltam, de a csapattársaim magyarok voltak, magyarul beszéltek, így Diósgyőrbe már úgy érkeztem, hogy tisztában voltam néhány alapszóval. 

- Ezek közül melyik a legerősebb bajnokság? És melyik ország válogatottja a legerősebb?
- Az előző évhez képest jobb játékosok igazoltak Magyarországra, emiatt emelkedett a bajnokság színvonala, és mindent egybevetve a magyar bajnokságot kell mondanom, a válogatottak közül viszont véleményem szerint a szerb áll az első helyen. Több társam is erős bajnokságban játszik, jó csapatunk van.

- Több, mint 25 alkalommal viselted a címeres mezt, és ismét meghívót kaptál a válogatottba, ahol nagy falat vár rátok, a világbajnoki negyeddöntős francia válogatott vendégeként léphetsz pályára. 
- Hú, nagy kihívás, az egyszer biztos! Azonban az edzőnk elmondta, hogy nem védekezni utazunk, mert szükségünk van a pontra az Európa-bajnokságra történő kijutáshoz. Kazahsztánt és Észak-Macedóniát magabiztosan vertük, legutóbb azonban hazai pályán vereséget szenvedtünk Ausztria ellen, ezért máshonnan kell pótolni az elhullajtott pontokat. Imádom a kihívásokat, ilyenkor lehet megmutatni, ki mire képes. Azt nem ígérhetem, hogy győzünk, de küzdeni fogunk, az biztos.

- Ha igazak a pletykák, feltűnt egy egyéni szponzor is a láthatáron.
- Sanyi (Fórizs Sándor vezetőedző - a szerk.) megígérte, hogy egy héten keresztül minden délben bármelyik étteremben az ő számlájára ehetek, amit akarok, ha gólt lövök a franciáknak. Mindig boldog vagyok, ha a hazámért játszhatok, nincs annál felemelőbb érzés, mint a himnuszt hallgatni, ehhez képest eltörpül ez a nagylelkű ajánlat, de nagyon jól esik.