- Bekerültél a forduló válogatottjába a csakfoci.hu szerint. Ehhez tiszta szívből gratulálok! Hogy láttad a legutóbbi meccset?
- Jó meccs volt, nagyon élveztem, főleg a második félidőt. A vezető gólunk után nem volt nálunk annyit a labda, mind amennyit terveztük, de ezt követően sikerült megvalósítani a terveinket. Szerencsére sokat tudtam belépni a játékba, szeretem segíteni a támadásokat.

- A februári DVTK - Honvéd meccs óta gyakorlatilag kirobbanthatatlan vagy a kezdőből. Az utolsó 26 tétmeccsből, csak kettőn nem játszottál. Számon tartod?
- Igen, számon, az egyik a legutóbbi Mezőkövesd elleni hazai meccs volt, amit kisebb sérülés miatt hagytam ki, a másik, amin nem játszottam az a bemutatkozásom utáni Újpest elleni idegenbeli meccs. Az összes többi találkozón pályára léptem, a bajnokságban és a kupában egyaránt.


- Azért tettem fel ezt a kérdést, mert Törökországban télen azt nyilatkoztad, hogy az célod, hogy bekerülj a kezdőcsapatba, és ezért mindent meg is fogsz tenni. Emlékszel még erre? Mondhatjuk, hogy elégedett vagy?
- Emlékszem erre az interjúra. Ezzel a részével elégedett vagyok. Most már úgy néz ki, hogy alapembernek számítok, bízom benne, hogy ez így is fog maradni. Viszont mindig új célokat tűzök ki magam elé, így most már a következőre koncentrálok.

- És mi a következő?
- Most az, hogy ne csak játsszak, hanem húzóember is tudjak lenni. Szeretnék meccseket eldönteni. Örülnék neki, ha jönnének a gólok és a gólpasszok, ezek egyelőre hiányoznak. Remélem, nem hangzik nagyképűségnek, de szeretnék kiemelkedni a mezőnyből. Ezért dolgozom.

- A Kisvárda elleni meccsen kiharcolt tizenegyesed gólpassznak írtuk be, így gólpasszod már van. Hivatalosan a góllövőnek közvetlenül passzt adó, öngólt "kikényszerítő", illetve a belőtt büntetőt kiharcoló játékos ér el gólpasszt.
- Akkor ezek szerint már elkezdtem a gólpasszokat termelni. (nevet - a szerk.)

- Az első 11 fordulóban csak Dejan Karan és Márkvárt Dávid kapott nálad több játékpercet. Minek köszönhető hogy ilyen kiegyensúlyozott a teljesítményed?
- Ez általában így volt a korábbi csapataimnál is. Amikor megkaptam a lehetőséget, mindig sikerült ugyanazt a szintet hoznom. Ez talán előny lehet egy játékosnál. De ahogy említettem, a cél az, hogy most egy szinttel feljebb lépjek.

- Végigjártad a korosztályos válogatottakat. November végén 23 éves leszel, hamarosan a legjobb korba lépsz. Foglalkoztat a felnőtt válogatottság?
- Persze. Nagyon boldog lennék, ha sikerülne felhívni magamra a figyelmet és egyszer behívna Marco Rossi, de nincs olyan játékos, aki ne örülne egy válogatott meghívónak. Ez is egy következő cél, de nagyon sokat kell még érte dolgozni.

- Beszéljünk a meccsekről. Milyen elvárásai vannak Feczkó Tamásnak a védőkkel szemben? Látványosan kevesebb gólt kapunk, mint korábban. Mi változott?
- Az egész csapattal szemben elvárás az, hogy a pálya közepén nagyon agresszívan támadjuk az ellenfelet. Ha az egész csapat nyomást tud gyakorolni az ellenfél játékosaira, az segíti a védők munkáját is. Nem hozzák ránk annyiszor a labdát. Talán ez lehet a kulcsa annak, hogy kevesebb gólt kapunk, vagy kevesebb támadást tudnak felépíteni ellenünk.


- Feczkó Tamás is említette, hogy 90 percen keresztül nem lehet nyomást gyakorolni, néha vissza kell venni egy kicsit. Védőként mennyire nehezíti meg a dolgotokat, amikor visszaállunk? A laikusok sokszor csak azt látják, hogy beszorít minket az ellenfél, de ha jól értem, akkor ez tudatos.
- Az agresszív letámadás a pálya közepén történik, a mérkőzések bizonyos periódusaiban pedig próbálkozunk azzal, hogy feltoljuk a védekezésünket. Ilyenkor nekünk védőknek könnyebb a dolgunk, de ebben benne van az a veszély is, hogy berúgják mögénk a labdát, és ha van egy gyors embere az ellenfélnek, akkor abból helyzetet lehet kialakítani. Ha visszaállunk, akkor erre kevesebb esélye van a másik csapatnak. Ezt nekünk is éreznünk kell, hogy mikor lehet, és mikor nem szabad feltolni a védekezést.

- Hétvégén a Honvédhoz látogatunk. Mióta a kezdőben vagy, még nem kaptunk ki a kispestiektől, két győzelem és egy döntetlen a mérleged. Mire számítasz most?
- A Honvéd is jó formában van, öt mérkőzés óta veretlenek. Mindig jó meccset szoktunk ellenük játszani, mert lehet ellenük focizni. Évek óta ötvédős rendszert alkalmaznak, ennek az ellenszerét kell megtalálni szombaton védekezésben és támadásban is, de a héten a szakmai stábbal közösen részletesen ki fogjuk elemezni a játékukat. Szeretnénk ismét pontot, vagy pontokat szerezni.